Friday, April 4, 2008

baby item..

mama dh selalu sgt surf web...searching for the best item for my dear..of coursela mama prefer quality but with affordable price...so mama kene manage betul2 financial and give priority what should we bought for u my dear..

next week ada pureen warehouse sale..mama dh inform awal2 kt papa nk pegi..bolehla mama beli brg2 utk sayang..time sale ni mungkin dptla berjimat sikit..lagipn kwn mama kata brg2 pureen pn ok and kualiti bagus..nasib baik papa setuju nk pegi..klu tak sure mama frust menonggeng..

kt sni mama nk taruk sikit gamba brg2 yg mama berkenan sgt..tapi tu ler...tak surela mama mampu tak belikan utk sayang mama nie...

newborn starter set...botol susu ni mama kenela beli sbb mama kan keje...cmne mama nk breastfeed sayang..lagipn bagus botol nie..mmg sedikit mahal but it safe and the quality also good..mama survey arga nye RM139.90

menda yg cute kt bwh nie namanye baby mat..ni sesuaila klu mama taruk syang kt ats ni..so mama bolehla wt keje umh..sayang mesti leka tgk bear yg tergantung2 tu..arga nye pn quite ok..RM79.90laagi 1 item yg penting utk syang mama ..ni mmg perlula esp utk mama since mama p keje driving sorg2..takkan mama nk pangku sayang kt riba..bahaya tu!! so syang kene la dok dlm ni sementara nk sampai ke nursery..arganye plak mama tgk okla..RM149.90
lagi 1 item yg paaaaaaaaling penting..breastpump ni utk kegunaan mama..bukan utk syag...mama gune alat ni utk perah susu utk syang..so that bila mama keje, saayng xdela kelaparan..mama tak prefer gune susu formula tu..lagipn susu badan kan bagus utk syang..arga medela breast pump nie...huhu RM629.10 (ni arga offer nie.abis offer taktaula brp lak diorg letak arga)

buat msa ni mama rsa ni je brg yg perlu n sgt penting utk syang..bukan mama tanak beli playpenla..baby cot la..stroller la..tapi mama rsa belum sampai masanye(maybe beli after sayang lahir)..nk tido malam mama prefer syang tido ngan mama ngan papa...bolehla mama peluk2 sayang..syang takdela ketakutan..takgitu?hehehe...

3 comments:

mama ryan said...

if i may comment on some product yg u list here..

1. botol susu - i just beli 1 je botol, Pegion Plastic Nurser 8 oz (Wide Neck).. byk good feedback on d teat, sbb katanya teat tu similar dgn natural tits.. murah, x smp rm50..

i ada sorg kwn, dia dah tukar mcm2 teat.. u leh usha kat sini http://mysuperchild.blogspot.com/search/label/Hafiy%27s%20babble

2. baby mat - dlm kes i x brp pakai.. sbb my lil ryan just pakai x smp sebulan, lepas tu dia dah boleh meniarap.. lgpun dia x brp attract dgn benda gantung2 tu... but kalau u nak beli, beli yg murah dulu, tgk mcm mana respond dia..

4. breast pump - review i yg dpt, spectra 3 elok, murah lg.. double pumping pulak tu... i?? pakai jari jek... he he.. budget still x cukup..

tp ape2 tepuk dada tanya selera...

Mrs.R @ Emi said...

carseat for infant mcm dlm gambo tu sy beli masa kat mydear dpt harga rm40...
tp yg tu limited la...die kuarkan sehari satu @ 2 shj

lovelymummy said...

oo..thanks ye ats komen2 mommies semua..hem tula brg2 tu kita bekenan je..tap pecayala bile sampai masa nk beli tu mesti tak complete semuanye..lainyg aku plan lain yg aku beli.hehe..

breast pump lak..tak sure nk beli ke tak..husband ckp beli yg biasa dlu(manual murah sikit cm pureen)..kalau katekan susu overflow sgt so belila yg bagus lagi.yela budget breast pump pon mahai kan..hadui..

carseat plak tak sure cmne.tgk kt jj bekenan kt jj.isk taktauler..tap klu bleh nk carik yg ley dipakai newborn sampai umur dia 2/3thn...any suggestion?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...