Monday, April 28, 2008

BB nursery..

Last week opismate mama ajak mama lwt ank dia time keje..so mama pn iktla..alang2 tu buleyla mama survey nursery utk baby nanti..ada 2 tempat yg mama pegi..2-2 dekat ngan opis mama..
~Taska taktau nama ape..hehe~
memula mama pegi nursery yg ni...ini kt dengan bgn ape ntah..tapi baru di bukak..owner ni dh ada branch kt area kl tak silap mama..so kt putrajaya ni dia baru je bukak..baby pn baru ada 3org dlm jagaan dia..utk kanak2 pn tak ramai..tap mama tgk suasana pn ok..teratur..dia limitkan 10babies je utk jaga..dats y monthly charge dia RM270..penjaga pn sorg je skg nie..if baby betambah dia akan tambah staff..pening gak mama bile dengar caj dia..buleh thn...mmg la bilik baby tu nmpk gelap je..diorg lom hias lagi since baru je bukak..tap keadaan kt ruang blaja kanak2 nmpk comfortable..
~Taska Si Comel @ Wisma Tani~
ok..yg ni plak..letak kt wisma tani..yg ni tak silap mama, cousin papa buleh rekemen kan..tap yg tak brp best tu..mama tgk baby2 ni merayap2 je ats lantai tu...risau gak..mana la tau penjaga tu telepas pandang kan..mau baby tu sumbat benda2 halus yg dia jumpe ats lantai tu ke mulut dia..sian plak tgk baby2 nie..tapi comel..tegolek2 ats lantai tu..total baby kt sni double dr nursery sblm nie..almost 20..fuhh!!! ramai nye..caj plak beza 70rgt je ngan yg nursery kt ats tu..

hem..ntahla..taktaula mama nk decide yg mana terbaik..mama bekenan nursery memula tu.even mahal tapi nampak properla..papa lak kata amik yg kt wisma tani tu muah sikit katanya.tap kesianla esok anak mama..cm terbiar jek..huhu...utk mommies2 yg baca blog kita ni tolongla komen..bagila suggestion yg terbaik...kot2 buleh tlg kita..tapi kita tak abis lagi survey.ada la lagi 2-3 nursery kt area office nie yg tak pegi terjah lagi.hehehe...

9 comments:

yayang_aqish said...

i rasa u better pilih yang first punyer, more proper..then dia jaga budak pun tak ramai so baby u tak terabai...tol tak?

lovelymummy said...

aah btul tu yayang_aqish..mmg ati ni terpaut dengan yg pertama tu..nway, salam perkenalan..cun la your baby..hehe

Anonymous said...

Nak tanya nursery yang pertama tu kat mana? Bb saya baru 2 bulan lebih tengah survey nursery sekarang ni.

lovelymummy said...

hi anonymous..nursery pertama tu kt perbadanan putrajaya..but i'm not suggested..now i anta anak i kt tempat lain..tap pic xdela pulok.hehe

Anonymous said...

i dah survey a few places dah. nursery JPM kat ofis asyik full. near my house precint 9 pun dah full. ada one place but not that convincing for me to sent my bb. when i browse your blog the first nursery looks quite nice. you hantar ur bb kat mana? ada kosong lg tak nak hantar mid of january my bb boy adam will be 3 months++. tq for replying my query.

Anonymous said...

forgot to say hi! ur bb so cute. it seems that i gain quite a lot info from reading ur blog 2day. since we are in the same shoes experiencing new life as a mother. anyway u can call me yan.

lovelymummy said...

HI YAN,
thanks ye ikuti cite2 i..i lin.u tryla pegi taska tu.i pn nk p sana tghri ni. :)

Anonymous said...

ok thanx for the info. will go there nanti. hopefully ada kosong. dah survey almost 8 nursery dah. still failed.

lovelymummy said...

yeke..sian awak.tak dpt la sya nk tolong.sya dlu pn book kbs tu masa ngah sarat.alhamdulillah dapt time tu..xpela try dlu perbadanan tu ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...