Wednesday, May 21, 2008

Baby item...


klu refer balik checklist yg mama post dlu tuh...mostly dh complete(rasa2nye lah..) cume tinggal item yg besor2 je lagi yg lom beli...tapi tu pn cm tak sure lagi...


  • Playpen mattress - survey online kt babyloft brand lollipop cm ok..(RM62.90)

  • Buaian - so far yg memikat hati..kt butik anakku,salesgirl kata tahan lama buleh guna sampai baby dh besor..RM139..sale until end of this month

  • Bouncer - ....any suggestion? rasa cm tak perlu..tapi bila ingat time masa mama ngasuh shazwan dlu...mmg satu keperluan..sebagai pengganti buaian...sbb klu dia tido kt bwh mesti dia akan mudah terkejut..klu nk beli pn biar jenis sama cm shazwan tuh..kt butik anakku pn ada..tap klu buleh nk cari yg lagi murah..

  • Breastpump - so far dlm hati terpikat pd medela mini electric plus (RM629.90) n spectra3 (RM550)...nk pegi test dlula..tapi takkan ar nk test skrg..susu pn takde lagi..hehehe

  • Car seat/Baby carrier - yg ni pening sikit...either nk beli yg 2ndhand dlu or beli yg baru..since baby cepat besor...utk mama yg bekerja n travel cm mama ni susah gakler klu takde menda nie..mama plan utk infant, mama beli 2ndhand..ada tak yg sudi nk jual?? then utk dh besor sikit beli yg baru..tap tgkla ape komen papa..

  • Stroller - ni pn tak surela...scenario cm sama je kt ats tuh....so far yg jumpe kt jusco..brand sweet cherry..nk cari yg 2swing handle, bleh pakai until 3years..ada tak??

  • Set bersalin - sure tak ramai yg terpk psl menda nie..hehe...setakat ni yg berkenan ni hati..Leesa Formula..sbb complete dengan bengkung,tungku n jamu...harga pn berpatutan...RM350.

rasanya itu je la menda2 major yg belum mama beli..ada sesape ke nk komen utk tambah?kot2 ler ada yg tertinggal lagi..


setakat ni..itu je la menda2 yg major2 utk dibeli..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...