Friday, May 23, 2008

KALAU....MESTI

  • KALAU mama tak tinggal dengan abg mama yg plg garang, MESTI mama jadi org bodoh sebab masa darjah 1-2 mama tak kenal abjad, taktau membaca..exam je 2nd last..muka selalu kene conteng ngan cikgu sbb tak tau membaca......-mama stay ngan abg mama dr standard 3 to 4...teruk kene dera...abg mama cikgu matematik plg power kt sekolah dia..malula ada adik yg budus seperti mama..

  • KALAU mama tak pergi belajar kt ipoh dulu, MESTI mama jadi budak kampung yg liar dan pemalas nk belajar...kt sini mama belajar erti kehidupan bila pertama kali hidup berdikari tanpa kehadiran ahli keluarga..mama masih igt, tahun pertama balik ke asrama selepas raya mama menangis kt tepi locker sorang2 sbb sedih teringat kt mak...

  • KALAU mama teruskan pengajian kt Kolej Matrikulasi Pulau Pinang, MESTI mama tak dapat jumpe papa kt UTM...hehehe........Ada 2 sebab mama melarikan diri ke Johor untuk belajar kt UTM...1st, sbb mmg tak suka belajar kt KMPP...blajar sebulan tapi sebijik pn tak lekat kt kepala nie..yg mama ikuti pn subject Kimia..jgn taktau, satu ketika dlu mama la Top 10 student kt MatGwa yg scorer in Kimia...hehehe........2nd reason is psl si dia..dia tu refer to ex-bf mama...hehe ada story disebalik kisah tu..terlalu panjang nk dihuraikan...tapi ala..cinta monyet...hehehe..anak mama esok jgn nk menggatal yee..make sure STUDY COME FIRST!!!!

  • KALAU mama tak menggatal tangan godek2 hp kwn mama, MESTI mama takkan kenal papa....attention please, mmg mama yg mulakan 1st step tapi bukan seperti perigi mencari timba ye...masa tu mama boring...so mama kacau la papa...sbb tgk papa ni cm lurus bendul..tapi stage seterusnya, papa la yg take over..hehehehe...

  • KALAU mama tak pulun abiskan blaja kt utm dlu, MESTI mama extend belajar....tapi memikirkan tanak menambah hutang..so nekad utk menyiapkan tesis...

  • KALAU family mama tak desak mama soh kawin cepat, MESTI mama skrg masih lagi di alam 'huha...huha..besukaria'....

  • KALAU mama tak kawin, MESTI la mama masih boleh melakukan aktiviti gila2 zmn muda dlu...tapi skrg mama tgh menghitung hari..untuk melihat anakku ini lahir ke dunia....tak sabar rasanya...semoga sayang sihat selalu..amin...

4 comments:

Anasfadilah said...

kmpp?saya pun dulu kmpp tahun 2001-2002!!

hehehe

lovelymummy said...

hehe yeke...sya batch 2000..tak jumpela sbb sebulan je bljar kt situ..hehe

Apash said...

masa belajo kat ipoh??..sekolah sama aku le kan..hehehe..ko nangis ke lin time tu..cian dia..hehehehe

lovelymummy said...

haha cite lama...of course nangis..time tu roomate ramai tak sampai lagi..sunyi sikit ler..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...