Monday, May 26, 2008

PERFECT MATCH ...\^o^/

again..the story regarding antenatal class program..kt sni mama sort out beberapa soklan yg ditny semasa pop quizz niee...masa yg diberikan singkat and amat memerlukan kepekaan suami tentang isterinyaa...so kt snila baru ley tau samada husband kita ni 'alert' atau tidak psl kita...papa? hem..sayang sendirila nilaikan samada papa sangat memahami mama atau tidak...dh dekat 8thn kenal...so..inilah hasilnya....

Q1 : Warna kesukaan isteri anda?
MAMA : Purple..
PAPA : Biru... --> abang, kenapa kita kawin ayang choose purple?haduiii laki aku nie...1st Q dh salah..hukhukhuk..'

Q2 : Makanan kesukaan isteri anda?
MAMA : Tom yam
PAPA : Bihun tom yam -->lebey kurangla...tap mcm tak diterima je oleh judge..

Q3 : Fav actor isteri anda?
MAMA : Jet Li
PAPA : Jet Li --> jwpn yg mama bagi..sbb mama pn tak tau sape yg mama minat..haha

Q4 : Tempat percutian yang isteri anda suka?
MAMA : Pulau
PAPA : Pulau-pulau --> sounds kelakar..yg mark paper ni chinese..sure dia fikir ni nama tempat..hadui...judge terima tak ek?

Q5 : Hadiah paling bermakna yang anda berikan kepada isteri anda?
MAMA : Rantai tangan
PAPA : Gelang tangan
(Actually ni je satu-satunya soklan yg mama tak kasi jwpn kt papa tap mmg sgt bermakna..refer to benda yg sama..rantai tangan yang papa pakaikan masa akad nikah... :) tapi...tak surela judge terima ke tak..)

Q6 : Filem kegemaran isteri anda?
MAMA : Titanic
PAPA : Titanic -->ni pn sebab papa wt aksi angkat tangan kate winslet tu...so mama angguk je la..sebab guna lip sign papa cm tak brp dpt tangkap..tapi nasib baik betul..huhu

Q7 : Fav song isteri anda?
MAMA :Dealova
PAPA : Dealova -- ni pn mama yg kasik jwpn..siap papa tny lagi cmne nk eja..hadui..lemah........

tu je soklan2 yg mama ingat...tak sure ada lagi ke tak...lately ingatan mama semakin lemah..maybe ni normal symptom during preggy...huhu..so sayang rasa papa ni kenal mama ke tak? sendirilah nilaikan....huhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...