Tuesday, June 10, 2008

Kelisa mama masuk bangkel laa..

Ni last week punye story lah..kejadian berlaku sekitar pukul 6ptg...time tu semua org berpusu2 balik awal nk serbu stesen minyak..ni semua gara2 pak lah announce minyak naik..mama pn tak brp yakin ngan berita tuh..

so..ptg tu mama drive mcm biasa..tak rushing sgtlah..normalla kelajuan yg mama bawak..90-100km/j..hehehe..sampai exit seri kembangan mama tgk jalan yg biasa mama lalu tu jam teruk..semua kereta patah balik..kt situ takde stesen minyak..tapi punca kereta patah balik sbb sebelum tu ujan lebat..and air dr parit tepi jalan tu melimpah n menyebabkan jalan banjir..so mama pn decide patah balik and lalu highway LDP...

malang tak berbau..nk dijadikan cerita, after je mama byr tol kt lorong touch n go..suddenly keta depan brek ngejut...mama sempat tekan brek tapi apekan daya, maybe terlalu dekat..so keta mama dh cium keta depan..tapi langgar2 manja gitu je..bile mama tgk je keta belakang datang mcm nk langgar mama..time tu mama hanya mampu menunggu n mengucap panjang...sekali keta tu hentam keta mama...so keta mama ape lagi, terhimpit la ke depan..keta depan tu dr takde ape2 last2 bumper dia tekopak sikit..tapi..keta mama la paling teruk..masa tu badan dh seram sejuk..mama just terpk sayang je..alhamdullillah mama pakai sealtbelt..perut pn tak kene stereng..tapi mama risau sbb sayang tak begerak..so keta mama tu tow truck tarik..mama follow la org2 dr bengkel tu bwk mama gi balai polis wt report..papa lak ondway dr opis bila dpt call dr mama psl nie...dahla jalan jam teruk..mama sampai kt balai polis puchong dh dekat kul 7lebih..masa tu hp mama pulak bateri kong..mcm2 hal..mama dh naik risau bila sayang diam je dlm perut...perut pulak rasa mcm kosong takde isi...after settle urusan di balai polis..papa bwk mama pegi hospital..doc pn cek..time tu dh rasa sikit sayang begerak..alhamdulillah..syukur sangat..doc pn ckp sayang ok takde ape2...lega hati mama bila dengar doc ckp cmtu...maybe syang terkejut kan bile rasa hentakan time eksiden tadi...

so, esoknye 2 ari mama mc..lagipn cmne mama nk p keje, keta dh takde..arini pn mama bwk keta papa..pulak tu ujan lebat..alhamdulillah mama tak fobia..kesian kt papala, arini dia pegi keje naik motor ank sedara mama..basah lencun papa..xpela, demi sayang dan mama..papa kenela berkorban sikit...esok je last mama bwk keta...lusa mama dh berangkat ke jb, mama start kursus 12hb ni sampai 8july..(huhuhu..lama tuh)

*kn best klu ada airbag kt keta mcm dlm pic bwh nie..xyah nk repair kete...huhu




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...