Thursday, July 31, 2008

36 weeks checkup

sayang ni pepagi lagi dh wt suspend..arini baby kurang aktif...around 10am,mama tak dpt rasa bb movement...kebetulan mama nk pegi klinik dis morning for routine checkup...so hati pn dh tak sedap..mama pujuk2 bb soh gerak pn bb tak gerak...luckily klinik tak jauh dr office..and q pn arini tak pjg mcm selalu..maybe sbb kalini checkup tak sekali ngan ibu2 yg pregnant early stage..so takdela mama tunggu lama..tak lama mama duduk, baru mama dpt rasa bb kick..senggol2 tepi perut mama ngan siku (i guess..) lega hati mama...

checkup arini mcm biasa..nurse check air kencing, hb mama turunlak dr 12 last week to 11.5...erk..what happend..walhal mama skip ambik obimin for 2days only...but berat mama naik lagi..huhu...0.4kg..almost half kilos....wallah...confirm next week naik lagi nih...lagipn due pn lambat lagik....so far mama n bb ok..besyukur sgt spjg mama pregnant ni, mama tak pnh demam or selsema..masa memula nk pregnant tu je mama demam + selsema...its normal sbb tu 1 tanda yg kita pregnant..cuma mama tak tau time tuh..hehehe...alhamdulillah sekali lagi, sbb HB mama tak pnh low than 10...kalau tak mau mama kene cucuk kt punggung....hehehehehe....

so arini mama jumpe doc...(doc tu gred jwtn sama mama gak...hehehe..maybe dia pn lantikan baru mcm mama..hehe) doc cek perut n kedudukan bb..alhamdulillah kepala bb masih di laluan yg betul..bijak anak mama ni ye...pandai cari 'port' yg betul..sbb tu la mama makin susah nk bejalan...huhuhu

dlm masa menunggu turn dipanggil doc tu sempatla mama snap beberapa picture..'my swallen foot'...perfgh rasa ngeri lak tgk kaki sendiri...kaki mama dh bengkak2...tu la eksen tol..aritu bangga je ckp kaki tak bengkak...sekali dapat gak merasa kaki besar ibarat 'sang gajah'...hahahaha...comel tak kaki mama? sandal pn dh nmpk tight...kekekeke....

baru je mama n papa plan nk travel ke jb next week...attend mama's bestfriend wedding...tapi apekan daya mama, doc dh pesan tadi..jgnla travel dh...'awak dh dkt2 nk due nie...' so what to do? "sorryla zana..bkn tak nak dtg, aku nak sgt2 tgk kwn aku ni kawin...tapi nk wt cmne, keadaan aku tak mengizinkan..aku post hadiah je lah ye....huhu.."

**mama masih 'perang dingin' dengan 'seseorang'...rasa bersalah pulak...tapi,apekan daya 'geram' mama belum hilang...bukan saje2 mama mendiamkan diri, tapi mama nk biar dia 'sedar kesalahan' dia....tak salah kan? hanya bb saje mengerti perasaan mama skrg ni....

4 comments:

NuRuL DhiA said...

hi mama,

chumel tgk kaki mama tuh. cam i dulu pun sama, awal2 xde langsung bengkak, masuk 36 week baru la bengkak. Tido kaki tinggi pun pagi esok bantal jatuh ke bawah. lasak cam bb nye gak..huhuhu

lovelymummy said...

muahahaha...betul tuh..dlu tak bengkak pn kaki ni..latelyla baru perasan..esp time kt office..nk solat rasa mcm kaki ni bengkak sampai ke paha!

Nazuha said...

org kata kalo kaki bengkak yg tu dah surut bengkaknye, dah hampir sgt nak bersalin. Its happend to me :) kaki bengkak pastu tetiba surut, then esoknya saya bersalin.. :P

lovelymummy said...

betulke...isk takutlak..tap sya dh terasa 'lain macamla' dis week...huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...