Wednesday, August 6, 2008

Mama dlm Delima...

ye...mama skrg dlm dilema..knp tu ye? hem.... tula mslhnye...jumaat ni kwn baik mama akan melangsungkan akad nikah..then sabtu esoknye kenduri kt rumah dia di JB. kad jemputan mama dh terima smlm..and mama rasa serba salah pulak..smlm atok ngan nenek (my PIL) call mama...

diorg ckp, dirog terima kad dr kwn mama ni...yela cmne tak antakan..papa ngan kwn mama ni membe sekolah dr kecik..and family diorg dh saling kenal satu sama lain..mama ngorat..oppss..hehe..kenal papa pn melalui kwn mama ni...haha.......then bebalik pd cite atok ngan nenek plak tny mama pegi tak kwn baik mama kawin ni? ni dh masuk kali ke-3 diorg tanya..mama dh ckpla 'keadaan' mama ni..even doc pn dh advise masa checkup last week, jgn travel pegi jauh2 dah dlm keadaan mcmni..mama tak ksah klu stkt rumah membe tu kt negeri 9 je ke..tapi klu ke jb tu,tersangatlah jauh...risau gak buatnye sakit nk beranak dlm keta ats highway, haru papa..papa ni dhla jenis 'panic'...

kwn mama dh ckp tak dpt dtg jgn paksa diri...tapi tu ler, mama rasa bersalah..atok ngan nenek nk kirim 'gift' utk family dia..mama pn dh beli present utk kwn mama tuh...tapi plan klu tak dpt pegi, nanti nk jumpe dia time raya..sbb kita maybe akan beraya di johor dis year..mama tak ksah sgt nk beraya kt mana..as long as kita 'bertiga' tak terpisah...

cmne ek..mama ni pn rasa nk pegi tap isk risaula mengenangkan baby kt dlam ni..mana tau, kot tak sabar2 sgt nk keluar...esok mama pegi checkup lagi...tgkla ape advise doc...tapi mama yakin, jwpn doc tetap sama..jgn mencari 'pasal'....huhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...