Thursday, September 18, 2008

Qaisara first checkup...


Qaisara milestone : weight~3.9kg....Length~52cm


semalam genap usia sebulan anak mama nie..so pagi2 lagi mama dh bangun mandikan sara..luckily papa cuti nuzul quran..so dptla papa teman mama pegi checkup kt klinik putrajaya...firstly,mama settlekan checkup mama dlu..rutin sama mcm masa pregnant dlu..urine n blood test...dlm waktu menunggu giliran tu suasan jadi haru biru jap bile sara dh bangun dr tido..as usual, nk nene la ape lagi..so mama tepaksa pegi nursing room....disebbkan anak mama ni seorang yg 'rakus' minum susu...knp mama ckp cmtu?xpe next entry mama upload video sara nenen susu...tgh2 sara syok nenen, turn mama dh tibe...apelg, melalakla bdk kecik ni bila xpuas nenen...mama lk xsmpt nk pump susu pg tadi....jenuh papa pujuk...nak tanak tepaksala mama susukn sara kt situ gak..sebe bek ar tudung mama cukup besar utk meng'cover' anak mama sorg nie...haru biru tol la checkup smlm...lepas je selesai check mama, nurse panggil lak utk check baby...okla sara tak meragam time nurse check dia...tak sangka, anak mama ni dh naik badannye..beketul2..berat sara naik 1kg..so now berat sara 3.9kg...panjang plak betambah 2cm..now 52cm...next visit, mama kne bawak sara cucuk plak..so papa, kenela take leave or half day utk bawak sara...klu tak sape nk jagakan dia if tetiba meragam...next time mama pump susu utk sara ye....hehehe

after selesai check sara, nurse tu inform dia takley check utk mama..so mama kne gak masuk another room tu...so nak tanak kene gakla tunggu lagi turn..again sara ngamuk nk nenen..dis time mama susukan sara sampai abis baju sara masam busuk sbb byk sgt susu tu kuar balik after sara disendawakan....sara nenen sampai tido..lega ati mama...so bila sampai turn checkup mama...nurse nk cek tang bwh tu...tu sbb kene gak tunggu dia..sara lak stay ngan papa dlm stroller...selesai checkup dh dkt tghri...plan nk singah jusco tak jadi sbb kepala mama pn makin bedenyut sakit pening...cuaca panas terik sangat..sara lak tdo..(tak sedar diri mama ni...tempoh pantang pn tak abis lagi..ada ati nk shopping..huhu)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...