Friday, October 17, 2008

Qaisara @ 2 month old..

Qaisara milestone : Weight~4.9kg...Length~59cm
nk update skit bbrp prk ttg my dear baby...
  • every time mama/papa becakap..mata dia mesti tgk mulut and muka mama/papa..(maybe dia try nk fahami ape yg ktorg ckp kt dia...)

  • da pandai wt mcm2 bunyi...kalau dia sejuk tu siap kuar bunyi menggigil lagi..ala cm kita selalu ckp..(uuuu..sejuknyeee..)

  • pagi tadi masa dia nangis siap ada campur bunyi2 lagi...ntah ape dia bebel dlm nangis pn taktaula...

  • pandai ketawa dah...tap xkuar bunyi sgt..klu dia mimpi ketawa mengekekla..

  • da kuat angkat kepala bila ditiarapkan...even kalau time tdo pn dia dh boley alihkan kepala sendiri ke kiri jap ke kanan..dah tau rasa lenguh/penat ler tu..hehehe

  • da bole ikt pergerakan objek/orang yg dia nmpk...

  • pandai tgk tv dhla budak kecik nieh..kusyuk tol tgk..esp kalau ada lagu2 kt tv tuh...wah dr menangis ley diam jap..pastu sambung nangis..hampesss....



kusyuk dengar/tengok cd nursery rhymes..masa ni mama tgh masak kt dapur.nk bagi dis little girl dok diam,ha buatla cmni...xdela dia melalak bile boring xde org melayan dia..hehe


tu je la nk bebel...nk stop dlu..pump session..hehehe..alhamdulillah stock susu mama dh betambah lumayan...berkat minum air longan hasil air tangan papa sara..sayang abang!!!..terharu plak besusah payah buatkan utk ayang. :P

1 comment:

Zanariah said...

mnum air longan leh bykkn susu ke lin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...