Tuesday, October 21, 2008

Soklan2 panaszzzzzzzzz!!!!

Ni antara beberapa soklan/kenyataan yg mama tak gemar..

*Banyak ke susu badan awak?

*Takut x cukup je nanti lin susu badan tuh..

*Lin x cmpur susu formula ke?

*Kang baby dh sedap..dier dh xnk susu formula..


Senang je mama nk menangkis soklan2 tu..

*Susu saya banyak..baby isap pn sampai meleleh2..tesedak2..

*Saya dh buat stok..siap husband belikan peti ais 2 pintu semata-mata nk simpan stok susu.

*Susu badan free..susu tepung mahal.

*Saya nak baby rapat ngan saya sbb tu saya bagi dia susu badan saya..baby lebih hormat dan mendengar cakap ibunya.

Betul org kate..byk betul dugaan nak fully breastfeed baby...esp dr org yg dh 'beranak dlu dr kita'..ye, saya tau..saya masih baru dlm dunia ini..tapi saya berhak menentukan ape yg terbaik utk anak saya...betul tak????

7 comments:

Apash said...

hehehe..aku pon sama pemikiran ngn ko pasal susu badan nie. Mintak2 susu aku pon banyak le nanti..
ok x breastpump yg ko guna tu lin? brand pe eh. leh aku gi usya price kt Ipoh ni.

lovelymummy said...

spectra..apash aku suggest ko beli kt kedai online yg aku beli tu jek..complete pakej..arga tu mana dpt kt kedai online yg lain..rajin2la surf net.klu nk aku belikan pn boleh..kdai tu aku dh byk kali pegi.dkt je ngan umh aku.

Elyn said...

hi lin.... salam kenal....

byk x byk itu belakang kira asalkan puas dpt susukan baby sendiri kan!!!!

lovelymummy said...

elyn > betul tu..asal kita puas.lagi 1,actually byk mana hasil yg kita dpt tu dh cukup utk bb.BF consultant pn kata..BF on demand,no demand no supply..so ape yg kuar tu dh cukup for our baby.xlebih tak kurang.

NuRuL DhiA said...

e2 la ibu2 ituh belum dpt hidayah cam kite yg bf bb sendiri. syukur sgt kite dpt hidayah dr-NYA. kekadang kite kesian ngan ibu2 ituh n bb mereka. kenapa mesti fikirkan susu lain yg terbaik sedangkan dlm al-quran da sebut tanggungjawab seorg ibu menyusukan anak.

jazz said...

i really wish i can fully breasfeed my baby...*sish* ape petua nk kasi susu banyak eh??

lovelymummy said...

hi jazz > mari kita BF baby kita...jgn risau..nk tau petua best2 join forum susuibu.com. saya just jadi silent reader je kt forum tuh..takpn baca je link2 blog yg ada kt sidebar saya tuh..most of mommies there BF baby. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...