Tuesday, November 18, 2008

EBM Qaisara

Lately mama perasan...sara kurang minum susu...
Stok EBM dlm fridge macam tak luak je...
Normally paling sikit pn mama pump susu mesti dpt dalam 12oz-16oz perday..
Then tiap2 botol mama isi 4oz..
Biasanye kt nursery, mama akan letak 2 botol Frozen EBM ngan 2 botol Fresh EBM (Total 4x4oz=16oz)...
Masa memula anta nursery dlu dlu, mesti abis licin...
Tapi skrg nie..sara minum secara puratanya 8oz je..(2botol sahaja)

KENAPA JADI MCAMNI????

mama risau betul la...kt rumah pn mcm tu...dia kurang BF...minum2 jugak...tapi tak lama..lepas tu, mesti dia tolak2 ngan lidah dia...mcam dia kegelian pn ada...

hairanla..dlu dia tak mcmni..dlu dia kuat nyusu..sume ni sbb dia selsema lagi ke?(selsema n batuk masih ada..tap dh kurang sikit)..atau dia rasa tak sedap EBM tu?takkan dia nak fresh milk je all the time?huhu..harula cmni..

so skrg ni, stok frozen EBM makin betambah dlm freezer sbb sara tak brp nak minum..kalau pam pn, 1 botol je dia minum kt nursery then balance tu akhirnye masuk peti ais..

mama takut dia lapar je...takut berat tak naik kang..haru pulak.isk cmne nk wt ni? tolonglaaaaa.............

*arini mama letak 3fresh(not frozen) EBM(12oz) kt nursery..kita tgk sara minum abis ke tak...

1 comment:

sanchai said...

hi, sy pun hadapi problem yg sama dgn my 3 month baby. risau. rasa dia mcm makin kurus jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...