Monday, December 1, 2008

memori...takkan ku lupa.

arini mama nk mengomel sikit...tetiba teringat zmn2 belajar dlu...memori manis+pahit yg penah belaku dlm idup mama....tetiba terlintas pulak memori2 pahit yg pada mama pahitler..tap kalau diingat time skrg ni,cm lawak pulak...hahahha...cm hampeh pn ada..korang pn sure penah alami kan..so kt sni nk share sikitla beberapa memori yg masih melekat kt kepala mama ni yg takkan mama lupe sampai bebila...huhuhu..layanzzzz~~~~

  • Masa darjah 1-2,mama sorg yg buta huruf...tiap kali dekat2 time ujian esp ujian lisan,mesti balik umh ngan pipi berconteng pen merah..pen biru..pen ijau..balik mak mama mesti tny...'ni pasai apa pulak conteng pipi ngan pen ni'..mama akan jawab...'mak,orang mana ada pen..orang menulis guna pensel.ni cikgu yg conteng'...'pasai apa cikgu conteng pipi hang pulak??'...mama akan jawab,'pasai orang tak tau membaca..arini ujian membaca'...mak pn geleng kepala...sambil bebel..'tula suka sangat ponteng sekolah ikut mak p bejalan2'..mama akan sengih cm kerang busuk..ye betul..tak tipu,mama dulu seorang yg lemah...membaca tak pandai..ape lagi mengira..sifir pn tak hafal..abjad pn tak kenal..huhuhu..nasib baik duduk ngan abg mama,mama pn berubah jadi ORANG.

  • 'Alamak..dh pukul 7.45pagi.sempat ka aku sampai kuliah ni..pagi ni kuiz logik digital..' telompat mama dr katil disatu pagi tu..sebab terlewat pegi kuliah..pulak tu pagi tu ada pop kuiz subjek yg telah mengantoikan mama kt universiti..satu ni je subject yg wt transkrip mama buruk(mama maintain gred B+ plg teruk sepanjang kt UTM)..mama wt keputusan yg drastik..sarung je baju kurung ngan tudung yg keromot tak beriron..dan wt petamakalinye mama tak basuh muka ngan gosok gigi p kuliah..semata2 nk kejar pop kuiz..bejalan tak igt la..rasa cm nak lari pecut je..tap mandangkan pakai baju kurung,sopan sikit...tap dh ala2 walkathonla..sampai je kelas sunyi sepi.sume org ngah kusyuk jwb soklan..mama pulak muka dh sememeh terus meluru ke dpn..(dewan kuliah pulak jenis menurun ke bwh.)so..disebabkan kelam kabut, aritu mama tersilap langkah..tersungkur didepan dewan kuliah...sebab turun tangga cepat2..waaaa malu tak igt duniaa..capai je paper dr tangan lecturer terus duduk kt seat paling ujg..then jwb soklan plak dh blur2 ngan kelam kabutnye...abis je masa,mama org pertama kuar dr dewan sbb nk elak dr jumpe membe..membe kejar pn wt taktau..kelas ke-2 mama ponteng.nk blk bilik sbb teringat yg mama tak mandi lagi..and then,sampai kt bus stop mama nangis..ada 3sebab nangis,1 sbb malu jatuh kt dewan..ke2 sebab tak mandi lagi..ke3 sbb mama tak dpt pn jawab soklan tu..argghhhh!!!!

  • 'yana, jom kita jalan2 atas jambatan pulau pinang tu'...debusss.....mama terjatuh dalam parit yg dipenuhi ngan 'air teh tarik' dr umah jiran semasa meniti ats sebatang kayu yg mama anggap ala2 jambatan pulau pinang...ape lagi....menangis tak igtla..sebab malu pn ye..selipar pulak ilang..balik umah,kene pukul pulak ngan mak mama sebab basah lencun..mak mama igt mama terjun lubuk(mama dulu nakal..suke main2 kt sungai) pastu pulak ilangkan selipar..anginla mak mama.time ni darjah 2 tak silap mama...kwn mama yg jad teman melasak tu plak baru je kawin sabtu baru2 ni...hehehehe

Ikutkan byk lagi kenangan2 zmn sekolah yg mama takkan lupe sampai bebila...tap ni la antara top 3 yg mama takkan lupe sampai bebila..boleh tak nak tag sesape?hehehe..of course..asyik org tag mama je..so nak tag plak org2 di bawah ni..syarat2 tag ni,letak la mana memori paling top 3 yg korang takkan lupe sampai bebila..tulisla ek..syok gak share2 cite zmn2 sengal dlu tu...

elyn

dilla

azza

yana

eina

dhia

ummi suffira

apash

mel

may

barry

ija

dan yang lain2 sudi wt tag ni..tulisla ek..

3 comments:

MeL said...

hmm..byk klu nk wat list tp amek top 3 jela ek. ti kt wat ye ;)

::Umi Sufira:: said...

Okeh bebeh, TAG anda akan dilayan dalam masa terdekat ini..layann~hihihi

nurul dhia said...

hihi...kena tag lg. nnt akan ku usahakan nye yek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...