Tuesday, December 2, 2008

My 1st Baby Ring Sling








Ingat lagi tak entry pasal baby wearing ni? pagi smlm mama receive pos laju from penang...agak2 boleh teka tak ape yg mama terima?hehehehe..thanks jess from peekarobaby. mama beli aluminium ring..ring ni akan digunakan utk buat baby sling. mama ni seorang yg suke 'mencuba'..nak beli yg sedia ada boleh je..tapi ntahla..rasa tak puas lak.so mama decide nk buat sendirik..for the time being,mama gune fabric sediada jek..iaitu kain batik biasa tuh..mama tetas jahitan kain tu....kat sni mama letakkan, video demo cmne nk buat baby sling tu and cara2 nk gune..






Blur skit and low quality sikitler sbb guna hp camera jek...dlm video ni,mama demo gune selendang pashmina jek..sbb fabric ni ringan..tapi size ring (medium size) yg mama beli ni tak sesuai utk selendang (small size)...sesuai utk kain batik atau kain cotton yg lain2 tuh je..



sori..kene sengetkan kepala...papa sara ni amik guna angle potraite.huhu




sambungan...utk tail nye pulak.









ni cara2 nak masukkan baby...soriler ye,papa sara amik video dari bwh...dia malas nk bangun..huhu..posisi yg mama demo ni hip carry...byk lagi style yg boleh dpratikkan..tap kene praktis dluler ye..




Nanti mama nak ajak papa pegi IKEA..nak beli kain cotton kt situ..kain2 kt situ corak abstrak nye cantik gak(tap tak pasti sesuai ke gune fabric kt ikea tu?)..mama nak wt reviseable sling..sebelah tu ada corak..the other side tu plain khakis colour...so boleh mix and match,nanti bolehla pakai ngan banyak2 baju (macam tudung plak nk matchingkan ngan baju..hehehe)..tak perlu nk buat banyak2 baby sling..bijak tak mama???kui3x...

1 comment:

Anonymous said...

salam...hai kawan...sye nk tanyer la awak beling ring sling tu brape inggit...n mcm mner nk contact penjual tu?...help
facebook (bunga_biru@yahoo.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...