Tuesday, December 9, 2008

Tanah runtuh @ Bkt Antarabangsa

Awal pagi sabtu yg lepas..6/12/2008, ayahmertuaku..a.ka. tok ayah sara tepon papa...dia gitau ada kejadian tanah runtuh kt bukit antarabangsa...mama dengar tap mama wt tak kesah..dlm kepala pk sure takde yg serius terjadi..kalau tak for sure awal2 lagi mama dpt call dr kakak mama..

then tak lama tu, abg mama kt kampung pulak tepon ckp psl pekara yg sama..mama baru je tgk berita terkini kt tv3 time tuh...dorg ckp..insiden cm highland towers kembali berulang...haaaa???mama pn naik risoler...yela, kakak mama dok situ...terus mama call kakak mama...alhamdulillah, kejadian tu bukan kt kwsn dorg..dorg duduk kt tmn bukit mulia..tanah runtuh tu jadik kt tmn bukit mewah ngan bukit utama...tapi ikutkan tempat tuh bukan jauh mane..mama igt lagik,masa ank sedara mama,abg shazwan kecik2 dlu mama selalu bwk dia naik keta kt kwsn tuh..kwsn tuh sunyi sikit..elit sikit sbb kebanyakannye org2 kaye...bile tgk kt berita,mama cam 1 umahni..tingkap umah kaler ijau..mama igt lagik umah tu sebenarnye sebelah je ngan court tenis (abg ipar mama selalu main tenis kt court tuh)...tapi, tgk dlm berita tuh...umah tingkap ijau tu boleh berubah dari duduk sebelah court tu tap skagn ni umah tu betul2 tindih court tenis tuh..huish, dasat tol..syukur ler family kakak mama tak terliabt dlm kejadian tuh...tapi risau ler jugak..sbb bukan jauh mane pn tempat tuh ngan umh dorg..even kak ct ngan datok k pn pegi melawat..denagr cite family kak ct nurhalipan pon terlibat same dlm kejadian tuh cuma dorg selamat ler..kakak mama yg sorg lagi tak pasal2 dipanggil join rescue team kt sek keb hulu klang tuh..nasibler kan..name pn kakitangan kerajaan...so makcik an pn bermalamla kt sekolah tu ngan tak mandinye seharian tuh..sok pagi kol 8 dia dh balik umah...

ptg sabtu tu mama siap2ler pegi umh kakak mama..sbb plan mmg nk berhari raya kt sana..ikt ati mama ni nk gak meninjau tapak kejadian tuh..tapi kalau mama ckp nk pegi,sure papa tak kasik..pulak tu keta sume takley jalan kt situ dh..nk pegi kene jalan kaki.owh tak sanggup lah mama nk bejalan kaki...iktkan dlu penah je mama jalan kaki..siap jogging lagik kt situ..tapi sakgn dh tak larat...hihihi..

kakak mama baru je plan nk beli umah kt kwsn belakang2 tuh..umah ngadap tasik..tapi tu ler,after kejadian ni berlaku dia pn cm pikir bejuta kali nk beli ke tak umah kt situ...tapi tu ler..nak mati ni tak kira masa..ngah berrie pn buleh kalau dh sampai ajalnye...

**impian mama nk umah besar dipuncah bukit ngadap laut (macam kt danga bay johor tu)..tapi rasanye impian tu tak sesuaila dilaksanakan dlm 'situasi' cmni..huhuhu

marila kita semua berdoa supaya mangsa2 yg tak dijumpai tu dpt ditemui lagik (dengar cite ada sorg lagi maid mendiang yogeswari tu tak jumpe..warga sri lanka)..and semoga kejadian ni takkan berulang lagik masa akan datang..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...