Wednesday, January 28, 2009

Telatahnye qaisara

qaisarayang kebosanan

Tengok tuuuuu...da ada ati nk drive kete papanye..hehehe


pastu, ade ati tu nk bejalan....kaki tu menggeletis je kalau kita dirikan dia...dia tanak duduk..kalau duduk dia akan wt 'teran' mcm org nk u-uh tu...

petama kali dis little girl pakai dress..dress ni ngam2 je ngan sara...seb bek mama igtkan nk pakai...adiah dr maktehnye...cute tol..jadi seragam plak ngan corak sofa tuh....
tgk tu muke cm syok je pakai dress..jakun eh??? we all jarang amik gamba besama2...so qaisara a little bit 'excited' tgk le muke dia tuh...haha kelaka je nengok...
aksi si kecik ni tdo...tgk kaki tu..amboi silang panggung ko....cm 'mem' besar je gayenye...adeh anak dara mama ni...

videoni keje budak yg bosan dok dlm keta lama2..ondway ke kampung tokayah di parit,perak..sian mr elephant kene isap2 belalainye oleh si kecik nieh...ni plak bile qaisara jumpe dua kupu2nye....tgkla tuh..gune tgn+kaki+mulut ntah bahasa ape dorg ckp..eheh..layan kan je la...

video video

tgk telatah si kecik ni yg konon2 ada ati nk bejalan...sakit pinggang tok ayahnye menatih dia....sabar nak...merangkak pn blom lagik..da nk bejalan ke..huhu... ni plak muke budak gayat bile petama kali naik buai...haha...sara tak penah tdo dlm buaian ye...selama ni sara tdo ats tilam jek..tak penah aja dia buai..senang sok p mane2 takyah angkut sana sini buaian....so mlm pas kenduri cousin papa kawin ktorg gi umh dia, ada acara potong kek..taktau ler sape yg masukkan sara dlm nie...igtkan anak org lain..tgk2 dia dok dlm ni upenye...

video

muke lak taktau nk kate dia senyum ke or nak nangis..sbb dia cm a litte bit pelik je kan...gayat kot..sbb terasa tergangtung gitu..

Friday, January 23, 2009

Things I can't stand TAG~

kene tag lagi oleh ummie...aishhh

The rules : List at least 5 things you can't stand & tag your friends...

1. aku xley thn klu rumah sepah...serabut kepala hotak..tap since ada baby ni tak teratur sikit...baru anak sowang tuh...isk...apedaaaa...soklan rutin aku time blk umah skrg...

2. aku xley tahan klu jumpe ngan orang yg kurang ajar kt jalan raya..aku rasa nk je langgar keta org tu..nak je p maki hamun kt org tu..nak je benti tepi jalan pastu hentak2 kete org tu...esp kalau org yg wt kurang ajar tu adalah bangsa len yg kureng ajar and pempuan yang takde manners...(keta aku penah dihimpit org nk ptg len q oleh 1 keta pempuan melayu n chinese yang kurang ajar...sombong nk mampos!!!)

3. aku tak thn ngan org yg rasa dia bagusss esp yg muka tak malu suke potong q time nk bayar brg kt cashier...pkr ni berlaku baru je lagi kt aku isnin tadi..ada makcik datin ni perasan bwk handbag besar, bwk keta besar,badan pn besar mcm g*j*h..tap dgn muke selambenye dia boleh potong q aku.....without say sorry pn..hampeh betolll..akibatnye, masa aku nk kuar parking keta, aku sengaje melengahkan masa..wt2 cm aku terkial2 nk tuko gear...ambik ko!!!

4. aku takley tahan kalo terjumpe ngan org yg ada bau 'udorono' terlampau...(sape taktau ape mksd istilah udorono sila semak kamus bahasa jowo takpn p la tny kt sedara mara jowo tuh..hehehehe..) tap yg pasti, aku akan otomatik tutup idung kalo terjumpe org yg cmni..maafla kalo korg termasuk dlm golongan tuh..nk wt cmne..makcik tak tahan daaa...mau pengsan looooooo

5. aku tak thn ngan org yg KUAT KIPAS...kuasa kuda ke ape ke....nyampah...tak baik kipas2 bos..nk keje wtla ngan sepenuh hati n ikhlas...tak sukela ngan org2 cmni....isk....manis di dpn,blkg tu ALLAH je tau...iskkkk....

nak tag? hem sape2la yg rajin nk jwab..jawabla eh...takde nk spesifikkan name sape...

Thursday, January 22, 2009

Come and shop @ The Lil Caliph

Do i have a chance to win this?...hehe

mana tau rezki mama kali ni..dah lama berangan nk gi Bali..huhu..kalau ada rezki,pesalahnye give a try kan..

Some info about THE LIL CALIPH..what is it actually? sebenarnye THE LIL CALIPH ni merupakan online store utk produk moms and baby...mama tak pernah lagi shopping kt sini but selalu jenguk time nak survey Breastpump,babywearing dulu..now, THE LIL CALIPH ni tgh anjurkan contest....so if ada yang berminat, why not u all pn join..tak rugi pn..plg best hadiahnye lah.....

GRAND PRIZE merupakan 4D3N percutian ke PHUKET atau BALI . Dan plg ptg, 2 atau lebih blogger yang takdpt grand prize ni akan menang pakej percutian gak 3D2N ke LANGKAWI, REDANG atau TIOMAN ISLAND. ok ler tu kan...hehe

Qaisara..oh qaisara..

semalam bwk sara monthly checkup..suppose kene jab 5month..tap her condition not good..so postponed lagi utk jab..sian anak mama ni..sepanjang kt klinik semalam dia batuk2 teruk..sampai sume org pandang2 dia ngan muke 'kesian'..

so time nurse check, (misi ni yang ni baik betul..petama kali jumpe dia)..misi ni siap call doc lagi mintak utamakan amik qaisara..minta doc check sara dulu takut kene asthma..time check tu idung dia kuar air+hingus byk giler..batuk kuat mcm org tua tuh..sian plak tgk dia..nk nenen pn susah...seb bek dia tak memerap...dlm keadaan cmtu,dia masih lagi active..esp mulutnye tak benti2 bekicauan...doc ckp kahak terlalu tebal..hampir nk jadik asthma...so smlm,doc soh amik gas...masa nk sedut tu memula dia cm pelik je bile nurse sarungkan mask tu kt idung dia..bile tekapje kt muka dia and on je suis,meronta2 dia tak igt..mama yg kecik ni pn tak terdaya nk pegang..seb bek ar dia nangis jap je..tak meleret2...gambo adala amik tap phone cable lupe nk bwk..sokla mama edit smula entry ni taruk gambo..

Mlm tadi pn seksa nk tdokan dia..menggelisah je..batuk plak non stop...mama da naik risau..mata plak da jadi cm panda bear....tak dpt nk tdo lena ler since takut tak sedar sara sakit tetiba ke ape ke..dlm kol 10 seb bek dia lena tdo...maybe sbb bahana makan ubat kot sblm tu...ngantuk ler tuh...sampai pagi dia tdo lena tak batuk2..alhmadulillah..

tap kt nursery tadi,dia batuk lagi...risau gak..kt nursery lagila ada aircond...sian plak tgk dia tadi..ikt ati nk EL je..tap keadaan tak mengizinkan..mama ada bbrp keje nk kene settlekan..esok pengarah2 nk dtg..so kene la standby..no choice sayang..kalau mama ada pilihan,mmg mama cuti je arini...okla stop dlu..byk keje menunggu utk disiapkan..

ps: ohye..berat qaisara maintain dr lastmonth-6.4kg..apsal tak naik?heran gak..rasa cm dia makin berat..risaunye...takut sara tak ckp makan jek...nurse pesan soh start kasi solid food bila dh 6month above..nurse soh beli infant drop appeton utk baby(supplement utk baby below 1year)...ada sesapa yg berpengalaman tak beli/kasi baby u all makan supplement ni?ok ke?pls share...thanks in advance.

Tuesday, January 20, 2009

akhirnye...

semalam sambil suap bubur nasi dia ley wt muka toya sambil mulut tu isap2 bibir..rupenye anak mama ni mamai nk tdo..ngantuk..ceh!!!



tapi dia makan gak akhirnye...wt bubur nasi blend kosong cmtu je..agaknye dia makan pn sebab tgh mamai ngantuk sgt kot..tau2 dia dh zzzzzzz.........



xpela..seminggu sekali..next week kita try lagi eh..esok nak bwk qaisara p checkup 5month..ape la kate 'misi'...soklan feberet dia..still bf? abis awak p keje cmne awak bf? (dr gaya cm misi ni ckp mcm 'perlecehkan' aku jek...sukati ko la misi..nak ckp ape ckpla..)



***teringat cite cousin belah husband..masa tu baby dia kene kuning..so warded kt HPJ..cousin mmg fully BF baby dia..yela...kt HPJ siap letak lagi poster sokong susu ibula ape la..tapi 'misi' ni punye pemalassss..dia kasik baby cousin kita FM..tau tak nape?? sebab 'misi' tu malas nk tunggu susu tu cair!!!! apedaaa!!! beria2 je letak slogan 'SUSU IBU SUSU TERBAIK'..and mcm2la dorg bekempen..tap 'misi' tu sendirik tak sokong,cmne tuh?????????pokadol betul ler..hiks! lama tak gune word 'pokadol'...hihihihi..****

Monday, January 19, 2009

camna nk ajor anak makan??

17hb yang lalu, qaisara anak kesayangan mama dan papanye telah menginjak ke usia 5 bulan...
mama mule terfikir..tinggal sebulan je lagi mama nk capai target utk fully BF sara..
but lately, mama tgk sara seakan2 mcm tak puas menyusu...
mama kasik dia BF sampai kadang tu termuntah balik susu tu..
nape eh?
adakah tu satu tanda sara dh ready utk makan?

tak sure tindakan mama ni betul/salah..
so..18hb yang lepas(semalam),mama buat bubur..
agaknye mama terlalu tak sabar nk buat first food utk sara..so mama masakkan bubur nasi campur kentang ngan EBM..
mula2 suap dlm mulot, sara makan..dia isap2 ujung sudu tuh..
3rd suap dia luah...
then sterusnye, dia nampak je sudu pink nk sua ke mulut terus dia melonjak2 tolak..
kesudahannya, mama BF baru dia dok diam balik...

hem..salah step ke?? terlalu awal ke eh?

**smlm sara meragam..menangis dekat 3jam..1 alamanda tu rasanye begegar ngan tangisan sara..papa nk makan pn takbley..pulak tu, dah pandai..mama dukung nangis lagi kuat..papa dukung diamlak dia...amboiii!!! memilih org nampakkkkkkkkk....mama lak tau nangis je la bile tgk anaknye nangis tak renti2..dalam ati terpk, sara sakit perut ke makan bubur nasi mama wt tadi..takkanlaaa....~~

Saturday, January 17, 2009

pandainye die..

kusyuk benar si kecik ngesu (minum susu..ni tiru istilah ngetehla nieh..)
tak sedar tuh org amik gambo..
hiks!dah pandai pegang botoi susu upenye sikecik nieh..
hehehe..baru sedar mama amik gambo..sedap kemain eh susu mama tuh..(saki baki dr nursery,abiskan..sayang nak oiii)

sara ni.isap susu ngan botoi ke..ngetek(minum ngan mama dia) ke..bebunyik2 cm ginila upenye..malu tau mama kadang2 tuh..kt nusery pn cmtu..mcm sedap sangatler nk cite kt org..yela cm org2 tua katela..jgn makan sampai belaga sudu kt pinggan nanti bising..konon2 cm nk heboh kt org sedap benar ler lauk kita makan tuh..cm tu gakler si sara nie...bising tol mulut dia..huhu..apo nk buek..dh gitu peelnye..layankan je laaa..

video
pulun benar..sampai abis susu tu dia balun.haishhh

Hutang Tag

Sorry ye my dear blogger's friend..bz sikit nk menjawab tag2 korang...so arini ada masa free mama spend masa utk jawab tag2 tuh..kalau ada yg tertinggal tu,tolong ingatkan eh..soriler ye kalau dh ketinggalan plak...hehe
Diapers bag - dilla a.k.a mama ziyyad

aci tak letak gamba cmni?hehe kes malas nk upload byk2 gambo..hehe

Ape ada dlm diapers bag qaisara??

1: Buku baby utk checkup, baby wipes, towel kecik-kalau nak mandi ke..,1 romper salin utk emergency case(kes sara terberak kene bajula nih), face towel utk lap muntah ke ape ke.., 5pcs diapers, toiletries.
2:Baby oil, pureen nappy rash cream, bedak johnson, baby top to toe wash,.
3:Daiper bag..."ye ni la bag yg mama kate nostalgia tuh...sebabnye bag ni la mama usung selama belajar kt UTM dulu..berjasa betul selama 4tahun kt sana..see masih dlm condition yg baik..cuma tang tali penggalas tu la mama tak jahit2 sbb koyak..hehe..ada masa nanti mama jahit..tang zip sume masih ok..dats y mama tak beli diapers bag yg ada dijual tuh..bukan kedeks ke ape..tapi sbb sayang ler nk buang bag nih..selagi boleh gune,kita gune..tak gitu??hiks"
4:keadaan barang2 dlm toiletries bag..bag ni pn kakak mama yg kasik time belajar dlu..still ley gune, gune jela..hehe..
5: keadaan barang2 sara dlm diapers bag..em nampak padat..keburukannye gune bag ni,mama tepaksa selongkar sampai sepah kalau nk carik barang..huhu..1 je brg yg takde dlm list..botol susu..hehe..coz mama BF, so tak perlu usung botoi susu sara..bawak botol susu incase kalau p tempat yg susah mama nk BF(cam aritu spare 1 EBM masa p klinik..)
what is your DESKTOP background? - eina
for now ni la desktop background kt office pc mama..mama cepat bosan..suke tukar2 gambo..tap yg pastinye sume gamba2 qaisara je la...hehe..takkan nk taruk gambo org len plak.hehe

2008 Cute’s Blogger Award - Apash & Mama Aqish (awat 2008??2009 takde ke? :P)

Dapat award tapi ada gak rules nye..haish..

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda


2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda
Apash & Mama Aqish


3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya

ni list hobi+fakta tentang diri mama.."surf internet, shopping/window shopping, main ngan qaisara, suka makan, tgk tv/wayang, melancong/jalan2 cari makan, seorang yg banyak cakap..tak tahan ngan bebelanku shut your ears..hihi, kuat berangan, malas lipat kain..hahaha"


4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda

dilla, dhia, mel, elin, yana, azza, eina, umi, ellis, ummie suffira


~da abis utang tag..hehe ~

Qaisara @ 5 month

Qaisara milestone : Weight : 6.4kg..(maintain dr last checkup)


Sedikit update mengenai qaisara...

  • kalau tau ditinggalkan sorg2,mesti nangis..
  • da pandai ketawa bile diagah..
  • suke senyum and sentil lidah as usual..
  • da pandai mencari arah 'bunyi' yg dia dengar...bila dipanggil,mesti toleh..da tau ek nama sendiri? so sweet...
  • da boley ajak borak..timing yg sesuai utk ajar baby becakap..so dats akan merangsang pekembangan otaknye..
  • tangan tu dah pandai nk 'grab' apa yg kita hulur tap tak brp cekap lagi...

happy je tengok anak membesar ngan sihat dan cergas..

mama and papa love u so much qaisara!!

Tuesday, January 13, 2009

eOe~ Tip top service!!!

again nak story pasal eoe..
after lunch, someone from skynet anto parcel..mama pelik gak..sape lak nk anta parcel nie...

rupe2nyaaaa...........

...

...

...

...


tara!!!!!!!!!!!!!

mantap!!! servis tip top punyelaaaa!!!!!mama receive email dr eoe team baru je semalam inform akan anto gamba tu dlm masa 3ari..tapi, tak sangka pulak dlm masa sehari dpt feedback...
kualiti gambonye superb!!! kalau blur sikit tu pn pasai lighting hp camera tak ok..tap mama dpt nampak beza..sbb mama anto gamba yg amik gune hp ngan camera anak sedara mama..tapi mmg clear and sharp la..thumbs up to EOE!!!!



mama dpt extra free 2kpg gambo 8R...tgk perbezaan sara dlu dan skrg..montel dah anak mama ni...gamba sebelah kiri tu masa sara beberapa jam selepas dilahirkan...gamba kanan tu gamba sara masa umo 3bulan..hehehe..

Monday, January 12, 2009

kemusykilan...

mama mule perasan 'production' semakin merudum..pulak tu..mama penah dengar fact if kita fully BF baby, ini akan melambatkan 'kwn baik' datang menjenguk...tapi ternyata dlm kes mama fact tersebut takley pakai..jumaat lepas, kawan baik mama telah datang melawat mama setelah sekian lama tidak hadir sejak 17november 2007..huhuhu...

since sya deliver sara, BF mama ni hanya mampu bertahan utk tidak menjenguk wajib mama tiap2 bulan selama 4bulan sahaja..17hb ni sara genap 5bulan...haish..jadi makanya 'nature protection' tidak boleh dipraktikkan lagik..also, mama kurang jelas..adakah kedatangan kawan baik mama ni ada kene mengena ngan production mama??? adakah kedatangannya boleh menjejaskan penghasilan susu mama? haiya...tak paaham lorrr....but mama terasa dehydrate betul sepanjang tempoh kehadiran teman mama nie...tensen nyeeee....warrrgghh!!!!

**pd yg berpenglaman, tolong jwab..betul ke??

Sunday, January 11, 2009

yg mane 1 idaman kalbu??~~~jambulnye qaisara...



ape si kecik ni sedang buat??tenung ape la tu...haish..ooo...tgk menda ni upenye...yg mane 1 dia nk ntah...nak amik tak reti..hehe..tenung jerla..ulat?remote astro?hp papa?teether? haishh...fav toy qaisara..



akhirnye....remote astro gak jadi pilihan hati... huhujom kite zoom atas pulak...fuyoo masih terpacak!!!!

qaisara selalu disalah anggap babyboy disebabkan JAMBULNYE...hahaha..seriously mama tak buat pn jambul tu..tap taktau cmne boleh terbentuk...huhu

my new pouch sling...im wearing qaisara again!!!

yess!!! setelah melakukan survey sana sini..akhirnye mama beli gak 1 pouch sling from moleygarden.. suke design n fabric yg ada kt sni...plus time beli ada sales..cume last minute design yg mama nak tu dh dirembat oleh org len....takpe,yg penting mesti reviseable...setakat ni puas atila memakainye...pegi klinik, jalan2 kt shopping complex, turun-naik rumah anta sara gi nursery...mmg very usefull utk mama yg perlu mengangkut byk barang everyday nieh(kes kalau papa keje shift malam la ni.)
memula dlu papa bebel gak bile tau mama beli pouch sling ni..sbb sling ni only fit to 1 size..papa takley pakai sbb dia plus size..maybe sling size L muat kt dia kot..hehe..jgn mara papa..
ape lak reaksi sara?well...lets the picture do the talking...ngehehehehe....

kt alamanda,shopping baju papa..

sara tunggu papa test baju sampai tertido..huhu

masa nk byr kt cashier, this lil cutie monster bangunla pulak..sara look a little bit awkward sbb tetiba facing depan..

but then, xlame pn..dia dh mule excited sbb luas pandanganku....sukela dia..mata melilau tgk sana sni..hehe

excited sungguh si kecik nieh....so skrg ni pegi mane2 mama letak sara facing depan..dia diam sikitla compare hip carry tu dia rimas..

p/s: ada customer mama tny, 'mama sara, tak jual ke pouch sling ni?'-after dia tgk mama kendung sara pegi nursery....hehehe...mama jwb 'coming sooooooooooonn....hehe'

Saturday, January 10, 2009

SAYU...SEDIH...MAMA MENANGIS LAGI...

"APE PERASAAN ANDA JIKA KANAK-KANAK INI ADALAH 'ANAK KANDUNG/ANK SAUDARA DARAH DAGING' KITA SENDIRI?"
YA ALLAH..MAMA TERBAYANG2 DI SAAT2 AKHIR HAYAT ANAK KECIL NI...ADAKAH DIA TERSEKSA ATAU TERUS MENGHEMBUSKAN NAFASNYA YANG TERAKHIR SECARA MENGEJUT...YA ALLAH, MAMA TAK DAPAT MENAHAN SEBAK BILA TGK KEADAAN ANAK KECIL NI....
MAMA TERIMA SMS DR SEORG KAWAN...HARAP SEMUA READERS DAPAT LAKUKAN PERKARA INI...
"PEMIMPIN HIZBULLAH, LEBANON - SYD HASAN NASRALLAH MEMINTA SELURUH MUSLIM UNTUK MELAFAZKAN QURAN-SURAH AL-FATH AYAT 26-27, SURAH YUNUS AYAT 85,86 DAN 88 MALAM INI!!!!
TOLONG SEBARKAN AGAR ISRAEL BANGSAT HANCUR!!!!!!!!.
**FWD KAN MSG INI KEPADA SELURUH UMAT ISLAM..DI SANA SAUDARA SEAGAMA KITA TELAH DIKEPUNG DAN MENUNGGU MASA UNTUK DISEMBELIH . KEADAAN AMAT DAHSYAT!!!! ITU SAJA JIHAD KITA DARI SINI YANG DAPAT DILAKUKAN.
YA ALLAH, KAU HANCURKANLAH BANGSA YAHUDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JOM CUCI GAMBO BEBANYAK WEH..@ EOE ONLINE

mama rajin snap gambo sara..tapi tu ler nk cuci gambo ni liat bebenor..asyik lupe je..plus, bile kuar umah je lupe nk bwk softcopy gambo sara dlm pendrive..leceh betol...

tapi since ada khidmat dr e0e ni..memang senangler sume keje mama..pasni nk anto cuci gambo kawin pulak..skang ni ada promo plak tu..cuci gambo saiz 4R ngan arga 30sen jek!! murah betul..so far byk baca review kualiti pn ok..so why not mama cube dlu...

jomla kengkawan sume kita cuci gambo kt sini..mudah dan cepat. >> EOE ONLINE


APE EOE ONLINE NIE? eoe ni merupakan satu online photo portal untuk orang ramai...actually portal eoe ni memudahkan orang2 (cm mama ni yg malas nak keluar gi kedai cuci gambo) untuk cuci gamba secara online degan menggunakan khidmat e-Print yang disediakan ..so dah ada eoe ni byk benda ley settlekan dengan cepat. byk lagi aktiviti yang ley dilakukan menerusi portal ni mcm petandingan fotografi, ada galeri gambar, photo dedication, nak download wallpaper pn boleh. selain tu, untuk pada yang suke seni fotografi ni, kt eoe ni pn ada sediakan banyak artikel untuk fotografi...actually eoe ada kedai gak kt sni..kalau nak tau kt mane lokasi eoe yang terdekat ngan tempat korang, bolehla cek lokasi eoe store kt sni.




CAMNE NK GUNE E-PRINT??senang jer....just follow this 3 simple step..


Step1 : Upload option ada 2cara...samada File Uploadatau

Easy Upload



macam mama lebih suke gune Easy Upload..more convinient sbb eoe ada menyediakan kemudahan untuk upload gamba kita dalam online albums and plg penting kemudahan ni FREE..hehe..tapi kene register akaun ngan eoe dlula baru ley gune kemudaan nie..


Step2:Uploadlah sebanyak mana gambo yang kita nak cuci tuh..

Step3: Pilih saiz gambar untuk dicuci... set jer kt 1 photo(1st photo) pastu just click button -'Apply to all' so automatik sistem ni akan set saiz utk sume gambar2 yg kita nk cuci tu..senang jer kan?

Kebetulan sekarang ni, eoe tengah ada promotion untuk cuci gambar..so aper tunggu lagi..mama pn terusla anta gamba utk cuci,..

Special print promotions:
Print 4R photo at RM0.30 each
Print 5R photo at RM0.50 each
No additional charges
Free deliver for orders RM35.00 and above


so EASY!!!

CARA BAYARAN

eoe menyediakn 3 kemudahan utk pembayaran...samade guna kad kredit, bank transfer(buat masa ni eoe hanya support Maybank2u sajerk, ataupun bank-in cash(eoe guna East Ocean e-Imaging Maybank akaun je) pastu jgn lak lupe fax payment slip kpd eoe..

DELIVERY

ni yg best...sebabnye skrg ni, eoe ngah offer--FREE DELIVERY UNTUK ORDER RM35 KE ATAS..

so aper tunggu lagi...jom kite EOE SESAME..

Wednesday, January 7, 2009

new style ponco-ponco..

AKSI tak sengaja yang mama dpt capture 2malam lepas...time ni sara kusyuk tol tdo...terus mama amik hp nk capture gambo dia..nguehehehe...apeda nye style...kelaka nengok kaki dia tu...tak lenguh ke yang oiiii.... :P
p/s:agaknye sara terkenang dia menari ponco2 time dlm perut kot...hehe..yela dia kan follow mama dia p kursus BTN dlu..siap nari chicken dance ngan ponco2 lagik..kuang3x

...

Tuesday, January 6, 2009

d queen.

amboi..ngebat anak dara mama sorang ni melepek atas riba tok ayahnye...

Friday, January 2, 2009

Penang island trip...

27 december yg lepas,besempena ngan besday atau ari mama meningkat jadi 'org2 tua'.. papa bwk jalan2 gi penang..naik ferry..lame tak naik..last pegi penang pn ngan papa tahun 2002 dlu...masa ngah becenta..hehehe...this time p ngan sara pulak..angin kuat..sara sampai takley bukak mata...dhla baru bangun tdo..mamai sikit time tu...
we all jarang amik gamba ber3..so ni la rasanye julung2 kali pic bersama selain gambo time raya pose yg lalu..huhu..papa sara jenis malas begambo..nk wt cmne..disamping takde org yg ley jadi photographer..hehehe
muke sara yg toya sebab still mamai bangun tdo..

ayaq lioq meleleh...sdap ek makan angin kt penang.hehe


abaikan muke mama yg pucat...maleh nk makeup bagai...p jalan2 kt penang tak lupa lepak kt padang kota lama pekena pasemboq,sotong kangkong..kuahnye pedas ya amat..ayaq nyioq yg masam..tak manis lgsg...huhu..tak lupa fav mama..kerang bakar tap tak puas makan..sebabnye tgn sebelah kene pegang sara..nak kopek kulit kerang susah, mintak tolong papa..tap papa ngadap makan lupe terus mama ngan sara..uhuk3x....
tu ler serba sedikit corat coret jalan2 p penang..tak p mane2 pn..pusing2 kt batu feringgi then balik semula..pastu p baling,lepak rumah kakak mama..esoknye plak shopping toto..kt sane barang murah2 betul..naik gila tgk..sume nk rembat bwk balik kl..utk kegunaan sedara mara nk mai umah esok..hehehehe...
p/s:
papa utang cheese carrot cake utk besday mama...takpe2..tunggu weekend ni nk p secret recipe..

Ole2 dr kampung..


ye...ni la ole2 yg mama bawak dr kampung spesel khas utk qaisara...

hanya semalaman saje stay kt umah tokwan, inila hasilnye...berbintat di sana sini...hasil dikerjakan oleh nyamuk2 degil di kampung mama..haiya..dok bandar takde lak nyamuk ye sara..hehe
pastu sebab sara ni suke tonyoh2 muke ngan tangan dia...ni la hasilnye..abis calar balar dahi,idungnye dikerjakan diri sendirik..kuku sara kene trim setiap 2hari sekali..seriously,terlalu cepat panjang..walhal dia dh kureng berry..(org2 tua kate baby yg kerap berry,everytime berry...kuku dia akan panjang sikit..)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...