Tuesday, January 20, 2009

akhirnye...

semalam sambil suap bubur nasi dia ley wt muka toya sambil mulut tu isap2 bibir..rupenye anak mama ni mamai nk tdo..ngantuk..ceh!!!



tapi dia makan gak akhirnye...wt bubur nasi blend kosong cmtu je..agaknye dia makan pn sebab tgh mamai ngantuk sgt kot..tau2 dia dh zzzzzzz.........



xpela..seminggu sekali..next week kita try lagi eh..esok nak bwk qaisara p checkup 5month..ape la kate 'misi'...soklan feberet dia..still bf? abis awak p keje cmne awak bf? (dr gaya cm misi ni ckp mcm 'perlecehkan' aku jek...sukati ko la misi..nak ckp ape ckpla..)



***teringat cite cousin belah husband..masa tu baby dia kene kuning..so warded kt HPJ..cousin mmg fully BF baby dia..yela...kt HPJ siap letak lagi poster sokong susu ibula ape la..tapi 'misi' ni punye pemalassss..dia kasik baby cousin kita FM..tau tak nape?? sebab 'misi' tu malas nk tunggu susu tu cair!!!! apedaaa!!! beria2 je letak slogan 'SUSU IBU SUSU TERBAIK'..and mcm2la dorg bekempen..tap 'misi' tu sendirik tak sokong,cmne tuh?????????pokadol betul ler..hiks! lama tak gune word 'pokadol'...hihihihi..****

6 comments:

ann said...

oh.. dah makan.. sayang la tak exclusive bf sampai 6mo.. kalau dah makan complimentary bf.. anyway u know your child better rite..

lovelymummy said...

ann>sya kasi dia test rasa bubur tu 1sudu je smlm.hehe..but still tak campo FM.okler tuh kan..

::Umi Sufira:: said...

Mummy, saya dah update itu TAG punya entry..tertinggal nama mummy la..tu lah macam terasa ada yang tertinggal jek..kekeke..

mummy_adam said...

oklah tu.. adam dulu pun mula2 xpandai makan.. masa mula2 (6mths ++) saya bg cereal dulu.. pastu dah 7mths baru bg bubur nasi.. adam amik masa bout 1-2 wks nk start suka makan apa2 yg dibg..

lia said...

ada je misi @ doktor sendiri yg TIDAK PANDAI dlm ilmu BF ni... mcm doktor kat hospital sg buloh... ada ke dia soh lia supply amsyar dgn FM sbb masa amsyar jaundice, lia demam sbb penat... doc ckp, ibu yg demam xboley bf anak.. kah3...

lovelymummy said...

lia>duh..doc tu tak cukup ilmu lagi tu..aritu masa saye selsema pn ada gak tny doc.dia ckp demam/selsema ke bejangkit bukan melalui susu kt baby kita..xde mslh utk susukan baby sebenornye...hiks.kelako plak dengo..

mummy_adam>tu la..sya baru test 2x and 1 sudu kecik tu je kasik sara makan.but still continue BFing..nanti da ckp 6month nk ajar dia makan betul2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...