Tuesday, February 17, 2009

Bubur Kurma utk Qaisara

Bubur Kurma

1. Rendam kurma dlm air panas..
2. Keluarkan biji kurma bila kurma dh lembut.
3. Atau, kopek kurma buang isi dan terus masak sekaligus ngan beras yg telah dibasuh bersih..
4. Masak bubur sehingga kembang..
5. Blend bubur...
6. Sedia utk dihidang..

##Resipi ini hasil sumbangan idea dr kwn mama...kurma ada rasa sedikit manis..jgn risau,manis kurma bukan semanis gula...Kurma yg elok diguna utk resipi ini, seeloknye guna kurma Nabi sbb isinye basah dan lembut..

p/s : mama mesti cuba!

6 comments:

Farah said...

salam kenal...get ur link from Azza's page...hehe bolehlaa saya cuba resepi ni nnt utk anak bile die dah boleh makan....by the way saya add blog awak kat page saya yer..

lovelymummy said...

hai farah...slm kenal..sila2..i dh add your link too.. :)

ibuarifa said...

mcm cedap jer..saye pun nak try jgk nnt...terima kasih bg idea ni..selalu dok dgr bubur carot jer.

mamababahworld said...

hmm sedap..kalo i masak kang i yang makan plak..hihi..

lovelymummy said...

tryla ye..klu takde kurma boleh ganti ngan kismis..i baru try buat smlm..bubur nasi kismis hitam..sedap!

♥ Elin ♥ said...

dah pernah buat....masa mula2 kenalkan dgn amani...sedap..manis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...