Wednesday, March 4, 2009

Craving pumpkin

Malam tadi p pasar malam..tempat petama tuju bahagian basah ler..nk beli fresh veggie utk my lovely daughter nieh..
mama tenampak labu 'cinderella' ini..dan terus beli..utk santapan anakandaku tersayang.
(ala kan cinderella naik kete labu ni p majlis tari menari kt istana'..kui3x...tipu ler kalo korg kate tak pnh nengok cite2 dongeng tu.. hiks!)

blk umah ni,mama nk wt project ke-2..puree pumpkin..hehe



*update* : ari ahad baru mama da kesempatan nk wt puree pumpkin utk qaisara..yummylicious..tapi,mama rasa keledek lagi sedap..apela,mcm mak dia lak yg nk makan..huhu

ni la stok puree pumpkin qaisara utk seminggu..

3 comments:

azzamoro said...

Lin, dalam byk2 yang ko buatkan, qaisara paling suke makan ape ek?

sebab ade certain benda mcm tawarkan, baby aku macam tak suke. Dia suke macam ade rase sket, cam isi ikan, isi ayam. Kalau mcm kentang tu, dia macam ala tak layan. Pastu buat action ala2 nak muntah. ceh..

lovelymummy said...

azza..

aku penh try kentang.sara mmg tak suka.dia muntah balik..nasi kosong pn dia reject.

skrg ni fav dia(mengikut kadar banyak mana dia makan..klu abis tu means sukala kot.hehe)
-keledek
-kismis
-carrot
-ikan bilis

budak2 ni pandai..nk ada rasa.ko try keledek,sedap..manis..
labu kuning ni pn manis..try dlu tgk mana 1 yg ayril suke..

Elyn said...

haah la aritu i try mskkan ayam..... die mkn mcm nk muntah blk..... tp kalo buh ikan bilis laju je mkn.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...