Tuesday, March 17, 2009

Qaisara @ 7month


Today...17march2009 qaisara officially turn to 7th month old..da besar pn anak mama ni..
serba sedikit telatah qaisara skrg yg mencuit hati mama dan papa
  • nampak mama je skg ni melonjak2 kesukaan mcm setaun tak jumpe..esp bila weekdays..seharianmasanya dihabiskn di nusery..sian dia..
  • pantang nampak kelibat mama..mesti nk ikut gi mana2..hulur tangan,dah pandai nk didukung..ngan org lain pn dah tak heran

  • mula2 jumpa org tu..mesti dia taknak...sbb tak biasa tengok..tapi lama2 dia ok..asalkanmama takde sama kt situ..

  • pantang nampak mama bawak feeding set bowl dia..mcm tau je time makan dia dh sampai..menggeletis kesukaan...kaki pn sama tegedik2 tak sabar..

  • cam tau2 je mama nk bwk jalan2..klu nmpk kita besiap2 tu mulela tegedik2 takut kene tinggal..- tgk org makan,dia pn sebok..siap mulut tu nganga2 minta kita suap kt dia sama..

  • da pandai memanjat..esp panjat badan mama..ni time mama baringla..menyondol2 nk nenen..pasni mama takley baring lepak2 dpn tv ngan tenang lagi la..

  • da dpt skill merajuk terbaru skrg..menangis mcm kene pukul..geram mama kadang tu taubile datang angin ngada2 dia tuh.
  • da paham nk kene tinggal..ni scene pagi2 kt taskala..dia tgk mamangan pandangan mata 'simpati'..

  • da cekap merangkak sepenuhnya..cepat je dia dtg dkt mama bila tgk mama ada dpn mata dia..hehe

  • semakin kuat makan..biasa mama masakan 2genggam beras utk bekalan sepanjang sara kt nusery..susu 4botol (16oz..kdg2 12oz-3botol je)..dengan biskut milna rusk tuh 2keping..tau tak,semua tu boleh dia abiskan..huhu takpe..janji dia beselera..jgn berat tak naik udahla ye...huhu

  • da boleh duduk ngan tegak..cuma bergoyang2 sikit la..hehe..

  • suke ketawa mengekek2 bila diagah..geramnye kadang2 tu nengok dia.

  • nak tau tak..rambut sara dh panjang..skrg dah boleh wt 'pokok kelapa' kt tengah kepala sara..hihihi

  • oh..and dia dh pandai 'betutur ' dlm bahasa baru yg dia develop smlm...tatata..ape yg tae..tae ntah..klu nangis pn mulut tu sama nk becakap2 dlm bhs dia..kelako plak nengok..

video

(abaikan 'keseksian' papa itu eh..)


2 comments:

auni firdina said...

alalala..sara da pndai merangkak n dduk yer..cptnye..nnt sure cepat berjln..nnt mommy amek la pic die ikat rmbut pokok kelapa yer..sure lg comel

tHrEE oF us said...

hahaha!! sara sama cam cikbetty yg x reti nk duduk diam..
kalo nmpk mama dia balik, habis digoyangnye pintu grill tu.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...