Wednesday, April 29, 2009

aduhai anakku..

'mai3x...beli3x...2 singgit 4x...' sms ringtone suara mail kwn upin ipin bebunyi tetiba dr hp mama...
'as'kum.akak bdan qaisara pnas sngt ar..' ringkas je sms yg diantar oleh cikgu qaisara..

msg pendek yg wt mama jadi 'tak ketahuan'.

kebetulan papa plak gtalk mama minta tolong printkan resume..
terus mama inform msg tu..
mama msg bos nk minta balik awal..tgk sara kt nusery..(bos miting).tapi bos tak jwb plak....adui,serba salah nk kuar ke tidak???

nasib baik papa dh blk keje..mama minta papa pegi nusery dulu.tgkkan sara..
mama call cikgu..dia ckp bdn sara panas sgt...mama minta dia tgkkan dulu sementara papa sara otw ke sana.
mama call kakak mama..dia advise soh bwk gi hospital je..ambik darah..
again!! masa sara demam dulu pn cmtu jugak..
xpelah, mama decide ptg ni gak bwk sara gi spital..

jam dh kol 5.mama nk cabut.doakan sara sembuh ye..rindu nk tengok sara menakai mcm dulu.

BM or FM? u decide..


mama baru abis baca artikel ni..sila klik sini..byk maklumat yg disampaikan dlm entry mummy sara ni..mama suka baca..mungkin utk certain orang,terasa ke'pedas'an kata2nya..tapi apa yg disampaikannya mmg betul dan berguna utk panduan kita...

hopefully cita2 mama utk exclusive breastfeed sara akan tercapai..tidak hanya setakat qaisara...tapi utk adik2nya nanti...mudah2an perjalanan ini mendapat keberkatan dari-Nya.

Tuesday, April 28, 2009

egg is "telur"

last checkup nurse minta mama kasik sara makan telur..so far mama tak test lagi..tunggu sara betul2 sihat..last time kan dia kene campak. biar kebah betul2, baru mama cuba.kang kalau cuba gak takut naik 'ruam' plak kalau dia alergik telur kan...so, cdg nk try minggu ni lah tapi, arini sara demam lagi..tensen gak mama..sara baru je sembuh demam minggu sudah..ni datang balik demam dia..on off je demam nye..aritu mama belek gusi atasnye sedikit bengkak..nk tumbuh gigi atas pulak ke? gigi bwh pn tak abis keluar lagi...tak sabar2 la gigi sara ni...sian anak mama sorg tu..

setakat ni mama dh try kasi sara makan bubur nasi berlaukkan ayam(mama cincang ayam tu)..alhamdulillah, sara makan laju...

takpela, next week mama try masakkan bubur campur telur pulak...tapi mama blur lagi cara2 nk campur telur tu...nurse tu kata campur keseluruhan telur(putih+kuning telur)..membe plak suggest jgn bagi direct lagi...kasik dulu makanan yg mengandungi telur...dia suggestkan kasik mkn kuih bahulu...kebetulan arini ada pasar tani..bolehla mama beli.

pd ibu2 yg lain tu, u all ada pengalaman tak..resipi ke utk share.. bolehla sya cuba.

Monday, April 27, 2009

syukran

ini bkn entry belagak..sila jgn salah faham..

tiada kata2 dpt diluahkan...hanya puji-pujian kepada-MU YA ALLAH...

"syukur alhamdulillah atas rezeki yang dikurniakan Allah kepada anakku Alya Qaisara"

beginilah keadaan freezer di rumah(tidaklah sehebat org lain rasanya..) kerisauan yg mama penah alami dulu telah kucampakkan jauh...siapalah mama utk mengeluh 'susu tak cukup'....kita hanya hamba-Nya yg hina..semua rezeki ini datang dari-Nya. jadi berhentilah 'mengeluh'..banyakkanlah berdoa, berusaha dan tawakal kepada-Nya..

yakinkan diri kita bhw 'rezeki yg dikurniakan skrg ini sudah mencukupi utk bekalan anak kita hari esok'.

Friday, April 24, 2009

@8month

qaisara in her sleeping 'bug'..

hehe..padan muke dia..takley menakai bile dh kene sarung ngan menatang nih.(mama baru je dpt..order sekali ngan CD).puas ati..dh lama bekenan nk beli..bln 7 nk ke kundasang.dgr cite tmpt tu sejuk.maybe boleh membantu..sara plak jenis tdo lasak.selimut ntah ke mana..dia ntah ke mana. beguna gak bile blk kg..kt kg byk nyamuk(xguna gak..sbb nyamuk suka attack muka qaisara huhu..)..kt kg plak sejuk esp waktu pepagi..so sesuai sesangatler ada menatang nieh.

arini qaisara dh 8bulan 7ari...
so mama nk update development milestone qaisara..
kalau refer kt carta pembangunan simanja yg mama taruk kt sini, tak semua perkara tu dapat sara buat..ada yg benda basic dia tak dpt buat lagi..ada skill advance dia dh boleh wt..hehe..so it depends....sama jugak mcm sesetengah baby..ada yg berdiri dulu baru pandai merangkak..
tapi, setakat ni qaisara masih lagi dlm progress yg betul...
jom kite tengok ape 'kepandaian' qaisara setakat ni..

  • dah pandai hulur barang tu dari satu tangan ke tangan yg lain..


  • tak pandai sebut mama ngan papa lagi..biasa dengar dia sebut maw2x...taktaula tu mama ke ape..hehe..esp time dia nangis ler...kita phmler..dia nk 'melekap' ler apo laie..tapi mulutnye riuh sekali..suke menjerit ngan suaranye nyaring itu.


qaisara buli papa


  • dah boleh merangkak ngan laju sekali..



  • dlm video ni dia merangkak tak laju sbb CD tu wt pegerakan sara terbatas..montot pn nmpk besor.


  • si kecik ni dh boleh berdiri sendiri..kdg2 tu wt aksi berani mati..bepaut pd satu benda sebelah tangan...ada sekali tu, mama kt dapur..dgr dia nangis kuat..bile gi kt dpn umah, tgk2 dagu dia tesangkut ats tv kabinet..dia tak reti nk turun..hehe lawak jek.

'sya ngah pomen lappy mama, sila jgn kaco!'

  • klu kita hulur tgn kt dia,dia dh pandai sambut and nk try bangun sendiri...cayalah! berusaha nk bangun bediri sendirik tuh..hehe
  • kalau tgk sape2 pakai tudung temasuk mama dia..mula dia menggeletis kesukaan..dah tau nak gi jalan2..
  • oh ye...qaisara dh ada sebatang gigi...1 btg dh keluar..1 lagi ontheway..ye, pagi tadi nyaris B mama nk kene geget...bila terasa 'ketajaman', terus mama cabut...hehehe..notty eh dia!!!

gigi yg 'malu' nk kuar.gambar ni ambik masa kt kampung..lepas mama perasan ada tunas gigi ni yg sara terus demam panas aritu..


itu saje...skrg selera sara utk makan dh pulih..aritu timbang berat dia tak naik sgt..maybe sbb demam kan..berat sara bulan ni 6.8kg jek..naik 300gm je compare last 2month...huhu..
lately selera susunye dh kurang..biasa mama bekalkan 4botol(12oz) kt nusery..tap sara minum 6oz je..plg byk pn 9oz..jadiknye susu yg tak abis diminum tu mama pn simpan ler dlm fridge utk stok frozen EBM...diam tak diam, stok EBM sara dh mencecah 30botol..alhamdulillah rezeki qaisara... mudahan2 murah rezki sara ye sayang...
mama ngan papa sayang kamu..semoga sara membesar menjadi anak yg solehah, bijak, berbudi bahasa, dan semualah yg positif utk sayang...


Wednesday, April 22, 2009

'Nursing wear idamanku'

every time nk kuar jalan2..persiapan diri mama yg petama difikirkan mesti 'BAJU APE NK PAKAI?'


before ada baby dulu, tak kisah..sarung je ape yg ada...time tu saiz badan pn still comel lagik..



tapi skrg ni..nak kene fikir 'sesuai tidak baju ni? selesa tak? especially adakah memudahkan 'urusan BF' qaisara semasa ktorg keluar..disebabkan tu, mama kene betul2 pastikan baju yg mama pakai tu sesuai..kdg2 tu baju yg sama mama akan repeat pakai..nk wt cmne baju yg sesuai tak byk..lagi satu, nak pegi mana? tempat tu selesa tak..ada nursing room tak?


tapi itu dulu lah...skrg tak lagi since dh ada 'nursing cover' ni, memang takde mslh dh pada mama utk BF sara kt public..

semalam masa checkup qaisara pn still pakai nursing cover nieh..mmg sgt2 bergunala...mama sendiri puas ati..


mama wt projek kt secret recipe.hehehe

nursing cover ni mama beli dr kedai comel. rasanya mama antara 1st buyer yg beli NC kt kedai ni...hehe..yeke? ye la kot..sebabnye arga murah dr online store yg lain...plak tu kain pn lawa n best..sara nenen sampai tetido.....




another project kt the mines..waktu survey hp mama.


tapi, ada 1 lagi yg keinginan yg tak tercapai..mama masih tercari2 baju nursing yg sesuai...teringin gak nk pakai baju2 nursing mcm kt bwh nie..
tapi tu ler, susah nk carik yg sesuai and comey cmnih...plak tu mama ni jenis small size..





aritu dh jumpe baju kurung nursing...tapi arganye buley thn mahal gak..fikir 2-3x gakla nk membelinye...lastly,mmg tak beli pn..gunela ape yg ada..


sekali terbloghop ke sini..kebetulan MySuperKids anjurkan contest ni...harap2 ada la rezeki qaisara utk menang contest ni..





dont worry mama, qaisara tolong coverkan mama eh waktu 'nenen'.. :)


to readers, sudi2kanlah melawat blog mysuperkids utk undi mama ye...thanks for your voting.

Tuesday, April 21, 2009

CD oh CD

last week cd yg mama pesan pn sampai...aritu gak mama unpack dan basuh...

sepanjang sara berada dengan mama(masa sara demam aritu), mama pakaikan sara CD.
sangat puas ati...selama sara pakai cd, baru 2x dia bewak..
popoo nye mmg cair..so insert ngan pockets mmg kena..
cara mama cuci..
1. tembak cd tu buang poopo nye dlm toilet...
2. cuci kesan2 kuning sental2 ngan sabun mandi dettol tu..
3. campak dlm baldi...
4. ari ke-3 baru mama cuci...guna mesin basuh ler..mama guna sabun napikleen(serbuk)..

CD yg dh siap dicuci putih bersih even 2x sara dh poopo..

sangat puas ati...CD yg dipenuh poopo tadi tu terus jadi putih bersih..ilang terus kuning2 bekas poopo tu...mulenye risau gak takut tak ilang..and bau pn wangi sbb sabun tuh..mama tak gune sabun basuh baju mama..sbb mama terbaca bhn pewangi pd sabun tu akan menyebabkan daya serapan insert akan kureng..ntah ye tidak..tapi janji CD bersih dan ilang bau, warna...

sara baru ada 6pcs CD..kalau nk fully CD mmg tak dptla kan...so mama decide, sara hanya akan fully CD bila berada disamping mama je...iaitu weekend ngan weekdays(malam) saje...balik kg/jalan2 tu tak pasti lagi..tgk keadaan..hehehe..

siang tadi time mama balik..mama tgk seluar papa ada kt lantai bilik air..CD sara ada dlm sink..mama dh boleh agak ape yg terjadi..papa pakaikan CD tu tak betul..insertnye terjuntai..so ape lagi..elok papa angkat sara, meleleh ler air kencing nye kt ats seluar papa....lupe plak mama nk ajo papa cara pakai CD yg betul..kt belakang tu kene kemaskan..kalau tak confirm, meleleh air kencing tu kuar..

mlm smlm mama saje try pakaikan 1 insert je dlm CD sara..iktkan wktu mlm better pakai 2insert utk elak kebocoran..alhamdulillah, sampai pagi tak bocor even mama gune 1 insert je..maybe sara ni jenis tak heavy water kot...tak sure la kebetulan ke tak..tapi, nenek sara penah kata..baby yg fully BF ni kureng buang air..betul ke eh...tak pastilah plak mama...

okla tu je la nk cite psl CD..pasni nk kene kumpul duit lah..nk beli CD yg ada corak2 tuh...nmpk comey jek...

to mel a.k.a mommy mikhail..hopefully mama menjawab soalan awak dlm entry sebelum ni..hehe...

Kau~di~Hati~Ku

Jangan menangis bertenanglah

Peganglah tanganku dan digenggam erat



Ku melindungi dari apa yang datang

Berhentilah menangis
Tubuhmu kecil bertenaga
Dalam dakapanku kau tenang dan lena



Pertalian kita takkan terputus
Berhentilah menangis
Kau dihatiku
Hari ini dan selamanya

our mr mama

ye..kt rumah mama pn ada mr mama ..
dah 3ari mr mama jadi SAHP(Stay At Home Papa)..
reasonnye..sebab menjaga our little baby..alya qaisara..
ikutkan arini papa kene gi site..
tapi memandangkan dia siankan puterinye,
so dia pn mintala excuse kt boss dia..
this morning mama meeting from 9.30am to 1.30pm..(siap perli bos lagi..nasi dh keras ni..tapi boss tak dengar..terus gak discussion lagi..perut mama dh begendang gendut)..
dh plan tghri nk blk rumah, jenguk qaisara..
bila balik rumah tadi..
biasalah kan..ada baby yg sakit..plak tu memerap je kejenye..
rumah dh cm tongkang pecahler
mama masuk je, tgk sara telentang dpn tv..main sorg2 dia..
nampak je mama terus 'meleleh ayaq mata'..
mama terus meluru kt toilet..yela miting lama wooo tadi,..lepaskan hajat dlu la.
dh settle, tgk papa kt dapur...
pastu mama terpandang kt meja mkn..ada tudung saji..intai sikit..
tengok2 bwh tudung saji...


:



:



:



:





:





:





:





:





:


ikan tongkol msk sambal kicap.. dengan ayam goreng kunyit..

semangat mama makan..tambah nasi 2x tau!!
mama tak tipu..papa mmg masak sedap!!!
buktinye ini...
weekend yg lepas..mama ditugaskan menjaga qaisara yg demam panas..




papa plak prepare 'nasi ayam'..
sedap tau!!!
mmg menjadila even 1st try...
semua papa masak..mama just tlg gorengkan ayam..potongkan timun n tomato..pastu siapkan sup.itu saje..lelain papa buat..cayala papa!!!
bertuahnye kami ada mr mama ni...



p/s: entry kali ini special dedicate kt kesayangan kami berdua ni..papa la..kami sayang kamu!!!!

Monday, April 20, 2009

tired and busy



dah byk ari mama tak ckp tido lor..
mlm tadi teruji kesabaran mama
qaisara merengek2
miang sebab campaknye kot
baru mama nk lelap mata..
dia bebunyik2
papa plak keje mlm
seksanye mama..
jam dh kol 2 sara tak bley nk tdo lena lagi
mama pn sapu la bedak sejuk tak sudah2 kt bdn dia
usap2 peluk2 dia
pastu mama merayu pujuk2 kt dia soh siankan mama..mama nk keje esok..
dh byk ari mama tepaksa cuti sebab nk jaga sara
mula2 dia memberontak..merajuk jugak
lama kelamaan dia memahami kan..tetdo gak akhirnya
sampai mama gi keje tadi dia tak bangun2...
agaknye dia ngantuk sgt kn...
masuk opis arini...betimbun workload

mama pening kepala.sape nk jaga sara esok ni kalau campaknye tak ok lagi..papa pn kene keje..bodo tol la bos dia..dh elok2 papa cuti esok dia soh plak keje..takde ati perut lgsg!
mama nk ckp kt bos nk cuti lagi esok pn rasa 'cuak2' je...
:(
sian anak mama..lekas2 la sembuh ye..rindu nk nengok qaisara menakal n ketawa..
p/s: sara jangkit demam campak dr baby yg mak tiri saya ngasuh..sedihnye..kalau tau, sya larang mak tiri sya ngasuh baby tu aritu...

Sunday, April 19, 2009

Campak

antu siang..
sian dia..


tdo pn tak lena..miang oo


abis muka comey


muke budak demam..

Qaisara demam campakle..patutla ptg smlm kuar tompok2 merah kt muka dgn leher..sian dia.merengek je dr ptg smlm.:-(

Friday, April 17, 2009

qaisara demam lagi..

arini dh masuk 3ari qaisara demam..
demam panas..
semalam mama tepaksa el.
malam tadi suhu badannye hampir cecah 40degree...
mata dh cm polar bear...papa pn sama bejaga...
tapi arini mama keje dah..
xpela...dh pesan kt pengasuh apa2hal inform mama..
tadi sara pn nmpk lesu je...semalam dia cergas la jugak kan..
harap2 dia tak ngamuk la kt sana...
oh ye..mama dah perasan kt kampung aritu lagi..
'tunas gigi' nye dh nmpk..
rasanya 2-3ari lagi keluar la gigi dia tuh...

Wednesday, April 15, 2009

mataku yg cantik!!


air susu meleleh kuar..bkn air liur basi eh..hehe


bebintat muke tu..blk kg kene gigit nyamuk..darah manisla katekan..hiks



nk ikut jejak mama gak ke yang suke computer.hehe


timbang duit.eheh


manjat je dlm keta..ni hobi terbaru dia.


supergirl!!! tgh prektis nk panjat kusi.


ustazah jambol!! ni gaya tudung dato ct..tejuntai jambul qaisara.hehe

Yey! mata saya dh sihat - qaisara

qaisara dh ada 'akal' baru..
semalam pagi2 bila dia ngah nenen..mama titisla ubat mata kt mata kanan dia..
tau tak ape dia buat pastu?
dia pejam mata, tak bukak2 sampai abis dia nenen..
boleh????!!!
dia tau yg mama nk titis ubat tu kt mata 1 lagi..amboi anakku sayang..cerdik sunggoh!!!!
makin cerdik dan byk akal anak dara mama papa nieh!


al-fatihah

mama baru tersedar...kemalangan jiwa yg berlaku baru-baru ini, melibatkan slh seorang teman sekolah mama di matjiwa dahulu..batch spm 99..
eksiden berlaku pagi isnin..mama pn betolak balik ke kl ari isnin petang..
tapi ketika tu tempat kejadian dh dibersihkan..so mama dpt berita eksiden ni pn bila tgk berita TV3 mlm isnin tuh..
mama terdengar pemberita inform yg seorg mangsa akan melangsungkan perkahwinannya next month..tak sangka itulah teman sekolah mama yg mama maksudkan..
tapi bila mama tengok muka dia, sungguh mama dh tak ingat iras mukanya masa zmn sekolah dulu...
al-fatihah buat allahyarham muhammad ismail..
p/s: ajal dan maut ditangan tuhan..masa kita juga akan tiba..jadi bersedialah..jgnlah kita alpa dan lalai..
update:
mama dapt tahu yg arwah merupakan classmate mama dr form 4-5. di sekolah dia dikenali dengan panggilan 'muhammad' dan 'mat merah' disebabkan kulitnya yg putih kemerahan..
arwah seorang pendiam..itu yg mama dpt tafsirkan..itu saje ingatan mama di zmn sekolah dlu..

Thursday, April 9, 2009

sakit mata!!!

adegan pagi tadi..

eh yang!!byk nye taik mata kt mata qaisara ni..
hoh??!mane3x!!!!!

ala..sian dia...melekat kt mata dia mcm gam!

mata sara melekat mcm digam..nk cuci pagi tadi pn dia nangis sakit.huhu..

sian sara,dia sakit mata..beselaput taik mata tu kt mata dia tadi..
risau mama...
nak cuti tak dpt...ptg ni ada meeting plak.bos dh soh wakilkan dia..camne ni?
xpela, mama bwk p klinik dulu nk confirmkan either mmg sara sakit mata ke ape kan..

otw pegi, mama teringat..kakak mama penah pesan 'KALAU DIA SAKIT MATA, TITISKAN AIR SUSU IBU KT DLM MATA DIA'..

tapi mama dh otw..cmne nk wt keje tu dlm keta kan...nak tanak pegi je la klinik...
sampai2 klinik doc cakap mmg sah sara sakit mata..doc tu tny..ANAK MINUM SUSU APE? SUSU BDN KE?
terus mama jwb..'AAH SUSU BADAN..BETUL KE DOC ORG KATE KALAU SAKIT MATA TITISKAN NGAN SUSU BADAN?'
doc jwb plak gini..'AAH..SYA PERNAH DENGAR..SECARA LOGIKNYA SBB DLM AIR SUSU TU ADA ANTIBODI..BALIK NI CUBALA..SAYA TAK PENAH TRY LAGI.

huhu kalau mama tau doc akan beri jwpn yg sama mama tak dtg klinik..takpela amik gakler ubat titis yg doc tu kasik..tak bekesan nanti mama titis ASI mama..

p/s: lepasni kalau anak sakit mata ke..titis je air susu ibu ye..
mlm ni nk blk kg...ala tak syoknye balik kg kalau sara sakit...huhu

Wednesday, April 8, 2009

jom jwb kuiz!!!

perasan tak ape yg 'hilang' kt dalam gambo bwh nie????



.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


dah dpt jwpn?




.




.




.




.




.


lor tak dpt lagik???...cari lagi..pk lagi...




hm.....




.




.




give up dah nie?????




ok..




.


.


jawapannye ialah..........


leher qaisara la..mane pegi??!!!!


tak timbul2...hahahaha.


sori sayang..mama wt lawak pulak..


ape2 pon, 'kemontelan' mu terserlah sayangku..


mama sayang kamu 1.2.3.4....~infinite

Tuesday, April 7, 2009

si ontel..

skrg ni 'ontel-ontel' mama ni kan..'pantang' tau tengok orang makan..
dia sebok nk memanjat..
sebok nk capai sudu
aritu mama mkn aiskrim
dia ngamuk tak kasi kt dia
mama cuit sikit kt mulut dia
dia jilat sikit..cm sedap je..
sekali dia marah sbb nak lagik..

sorry..
tak boleh sayang..ni makanan org tua..hehehe
skrg ni sara memang beselera la makan
so far mama masak ape dia taram jek
bubur sara dh tak ditapis lagi
mama blend pn kejap je...jadikan puree kasar
mama plak skrg dilanda 'penyakit M'..
memula dulu excited nk wt puree kan..
tapi skrg ni hm...tunggu datang balik vitamin 'R' dlm diri nih..
semalam mama terbabas kan.so mama tak masakkanlah bekalan sara..
nak tanak dengan rela hati,mama benarkanla sara makan bubur nasi yg disediakan oleh nursery..

mama tak rasa pn bubur dorg..
mlm tadi sara berry..
nampakler 'ijau2' kt poopo nye...cair je poopo dia..normal lah tu utk BF baby..
cuma maybe sbb bahan yg dimasukkan dlm bubur tu tak halus, so kt poopo sara tu keluar sebiji2 la bahan2 tuh..maybe sayur yg tak hancur kot..
tapi so far sara tak meragam tuh okla kan..xpela sekali sekala kasik dia merasa makanan yg pengasuh sediakan..bukan sya tak trust dorg masak ye,jgn salah fhm ye..tapi,saya nk ajar sara makan 'air tangan saya'.takut kang jadi kontroversi pulak kt sini..baca balik entry lama nih.

aksi si kecik 'jakun' dengan buih sabun..

mlm tadi sya masakkan bubur nasi+kentang+ikan bilis..
harap2 makanan tu dpt bertahan spt biasa..saya hairan lately pengasuh tu kata makanan yg saya masak tu 'basi'..sebabnye kt rumah sya masak cara yg sama tapi tak basi pon..tahan until petang..hem, takut cara dorg handle tu tak betul...kot2 dorg campur2 sudu ke kan...risau jugak saya..

oh..harap2 entry sya yang ini pun tak timbulkan kontroversi la ye....saya bukan 'kondem/kutuk'..harap tiada salah phm di situ..

oh ye...alhamdulillah, stok EBM saya kembali meriah spt dulu..hampir fully loaded space rak atas freezer tu dengan EBM qaisara..sehingga saya kehabisan botol susu...nasib baik ada sayangbabyibu..thanks dhia..saya beli liners playtex dr dia...tapi tu ler, sya kene organize balik ler storage EBM saya..yela kang takut tertinggal stok2 lama yg dh nk dkt expired tu, rugi je kan...dah ler sya tak wt list kt dpn freezer tu..kalau suruh hubby ambik stok dia bkn yg paham istilah 'FIFO'..dia main ambik jek....sudahnye stok2 lama tertinggal tak digunakan..

p/s: tak sabar nk tunggu stok CD yg saya pesan..lepas ni dapatlah sya bersama2 bantu 'selamatkan bumi kita'...

Monday, April 6, 2009

cerita-ceriti



jalan2 tmn botani@putrajaya

dah dkt 5bulan dok kt 'penjara' ni...
baru kali ni nk bwk sara besiar2..
besiar2 ape nye..
jalan tak sampai 10 minit dh masuk kete
tetiba angin gelap
pulak tu papa sara tak boleh berpanas,
putera lilin ler katekan..ahak,ampun!!! jgn marah ye banggg..
sara plak mata dh kuyu...
dahler cm 'jakun' je dok dlm buggy tuh..


sedikit update psl si kecik ni..

ari sabtu bersamaan 4april2009, sara telah berjaya melakukan 'penjelajahan' sampai ke dapur..tu sebab pastu, mama kurung dia dlm playpen tuh(previous entry).

ape salah saye??mama ni kijam!!! -qaisara

qaisara with her toys

mama nyaris nk 'ter'-pijak anak sendirik dek kerana leka kt dapur..sekali pusing badan nengok2 sara dh kt belakang..tekujat 'beruk' mama nengok dia mendongak nengok mama dengan wt muke innocent dia.menjerit ler mama apo laieee
seb baik ler pintu toilet tertutup..kalu tak,tatau ler apo jadi aritu...


oh ye..dia mmg dh suke memanjat ye skrg nie..pastu ada ati nk bediri..
sume aksi ni dia wt sendiri tanpa bantuan sesiapa.
siap lepas tangan lagik..eksyen sungguh!!!
kalau kita tak thn belakang,alamatnye telentang ler..huhu
haa ni plak fav activity dia skrg..
MANDI!!!
nengok ada ati nk bediri dlm tab tuh.eksyen sungguh!

pantang masuk bilik air dia menggeletis kesukaan..
mcm tau je yg dia nk mandi..
mama masukkan dia dlm tab ni..waaa suke gile ini budak..


lastly, utk aunty2 ngan peminat2 qaisara,
nengok plak aksi 'muke eksyen' budak ni.
seperti biasa 'jambul' sara tetap maintain terpacak!! muahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...