Monday, April 6, 2009

cerita-ceriti



jalan2 tmn botani@putrajaya

dah dkt 5bulan dok kt 'penjara' ni...
baru kali ni nk bwk sara besiar2..
besiar2 ape nye..
jalan tak sampai 10 minit dh masuk kete
tetiba angin gelap
pulak tu papa sara tak boleh berpanas,
putera lilin ler katekan..ahak,ampun!!! jgn marah ye banggg..
sara plak mata dh kuyu...
dahler cm 'jakun' je dok dlm buggy tuh..


sedikit update psl si kecik ni..

ari sabtu bersamaan 4april2009, sara telah berjaya melakukan 'penjelajahan' sampai ke dapur..tu sebab pastu, mama kurung dia dlm playpen tuh(previous entry).

ape salah saye??mama ni kijam!!! -qaisara

qaisara with her toys

mama nyaris nk 'ter'-pijak anak sendirik dek kerana leka kt dapur..sekali pusing badan nengok2 sara dh kt belakang..tekujat 'beruk' mama nengok dia mendongak nengok mama dengan wt muke innocent dia.menjerit ler mama apo laieee
seb baik ler pintu toilet tertutup..kalu tak,tatau ler apo jadi aritu...


oh ye..dia mmg dh suke memanjat ye skrg nie..pastu ada ati nk bediri..
sume aksi ni dia wt sendiri tanpa bantuan sesiapa.
siap lepas tangan lagik..eksyen sungguh!!!
kalau kita tak thn belakang,alamatnye telentang ler..huhu
haa ni plak fav activity dia skrg..
MANDI!!!
nengok ada ati nk bediri dlm tab tuh.eksyen sungguh!

pantang masuk bilik air dia menggeletis kesukaan..
mcm tau je yg dia nk mandi..
mama masukkan dia dlm tab ni..waaa suke gile ini budak..


lastly, utk aunty2 ngan peminat2 qaisara,
nengok plak aksi 'muke eksyen' budak ni.
seperti biasa 'jambul' sara tetap maintain terpacak!! muahaha...

3 comments:

mummy_adam said...

hahaha... adam pun slalu kena kurung dlm cot.. tulah notty lg.. mummy kurung lah..

UmmiKhayra said...

Hahhaha tu la sapa suruh masuk dapur.. awak tu kecik lagi.. nnt dah besar, baru tolong mama kat dapur ye sara..Sian sara kene kurung.. hehehhehe sara dah bleh berdiri.....

Elyn said...

siap la lps ni sara dpt kaki, mesti die kerap tolon mama kat dapur!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...