Thursday, April 2, 2009

how i miss those 'moment'



lepas je baca entry yg elyn post tadi, terus mama terbayang2...terkenang2 'saat2 manis' masa preggykan qaisara...


seriously!!!


mama miss those days and time...


kalau la buley masa ni diputarkan balik..haish...


tetiba teringin nak preggy balik..tapi, ooopss..sara baru 7bulan..tunggulah lagi setahun-2thn..


antara sweet moment yg mama takkan lupekan..

1. everynight,after maghrib since i know that i'm pregnant mama amalkan baca al-quran without failed even penat/semput sgt..kalau mama keluar mlm pn,after isya or before tido mesti ngaji..even balik kg sekalipun,mama akan angkut tafsir alquran tu besama2..masa mama kursus pn bawak tau..seriously..but now ada sedikit 'malas'..tergode ngan bisikan syaitanla ni..

2. mama rindu nak rasa 'baby movement inside my tummy'...haish, suke rasa baby menggeliut2...bila tengok sara ni kerapkali kuat menggeliat bila dia dh lahir now i can imagine keadaan dia dlm perut..no wonderla selalu je rasa strecthing je kt perut,sbb dia suke tendang/agkat tgn menggeliat..sakit wooo kdg2 tu..

3. dapat priority dlm segala hal. cth, bila q nk tapau makanan esp time 'makan2' kt opis..semua kasik laluan kt mak buyong dlu..tempat duduk pn diberi keutamaan... luckily mama kursus btn time preggy..so i dont need to do heavy activity mcm lari 2km..dhler mama ni jenis tak suke 'lari'.

4. 'rasa dimanjakan'..nak ape..nk mkn ape...nk gi mana...semua papa sara turutkan..tapi tgk 'situasi' la...yela time cmnila keinginan kita akan dipenuhi..tak dpt ape yg dihajati muncung je la kan...tapi time cmni je la kan..time skrg nie?huhu...ikut mood dia la...

5. kulit muka ni rasa cm licin je...sampai org tegur nmpk beseri2...tapi skrg? kusam je..dh tu mule naik jerawat2 kecik esp tang dahi ni..dis morning i notice, ada jerawat kecik kt ats bibir..tengah2 kt idung tuh...hish geram betoll!!!!!

hm....tu je la kot antara2 moment2 yg betul2 memberi kesan kt mama....hopefully dapat merasa semula next preggy....hehe

u all cmne pulak? sharela...syok gak imbas balik kisah2 lama ni..
kalau rajin, wtla entry ni kt blog u all..ala2 passing tag gakla..pastu kasikla mama link boleh mama baca 'sweet moment' korang..



p/s:by the way,mama tak penah lagi gune test kit cm elyn tuh..actually,dah beli tap beli pas dh tau mama preggy,yela mama tau preggy kn secara tak sengaja(klu rajin,godekla cite lama dlm blog ni)....wtper nk gune lagi..simpan je la..haha...


3 comments:

azzamoro said...

aku pun miss.

aku miss time baby gerak2 dalam perut & rambut tak gugur sehelai pon..

Elyn said...

hiks ampun........ saya pun tgh terbayang2 besh pregnant...... huwaaaaa

mama-qaisara said...

azza-betul2..aku suke rambut tak gugur time peknen.

elyn-ooo...saje bikin gempak eh.hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...