Tuesday, April 7, 2009

si ontel..

skrg ni 'ontel-ontel' mama ni kan..'pantang' tau tengok orang makan..
dia sebok nk memanjat..
sebok nk capai sudu
aritu mama mkn aiskrim
dia ngamuk tak kasi kt dia
mama cuit sikit kt mulut dia
dia jilat sikit..cm sedap je..
sekali dia marah sbb nak lagik..

sorry..
tak boleh sayang..ni makanan org tua..hehehe
skrg ni sara memang beselera la makan
so far mama masak ape dia taram jek
bubur sara dh tak ditapis lagi
mama blend pn kejap je...jadikan puree kasar
mama plak skrg dilanda 'penyakit M'..
memula dulu excited nk wt puree kan..
tapi skrg ni hm...tunggu datang balik vitamin 'R' dlm diri nih..
semalam mama terbabas kan.so mama tak masakkanlah bekalan sara..
nak tanak dengan rela hati,mama benarkanla sara makan bubur nasi yg disediakan oleh nursery..

mama tak rasa pn bubur dorg..
mlm tadi sara berry..
nampakler 'ijau2' kt poopo nye...cair je poopo dia..normal lah tu utk BF baby..
cuma maybe sbb bahan yg dimasukkan dlm bubur tu tak halus, so kt poopo sara tu keluar sebiji2 la bahan2 tuh..maybe sayur yg tak hancur kot..
tapi so far sara tak meragam tuh okla kan..xpela sekali sekala kasik dia merasa makanan yg pengasuh sediakan..bukan sya tak trust dorg masak ye,jgn salah fhm ye..tapi,saya nk ajar sara makan 'air tangan saya'.takut kang jadi kontroversi pulak kt sini..baca balik entry lama nih.

aksi si kecik 'jakun' dengan buih sabun..

mlm tadi sya masakkan bubur nasi+kentang+ikan bilis..
harap2 makanan tu dpt bertahan spt biasa..saya hairan lately pengasuh tu kata makanan yg saya masak tu 'basi'..sebabnye kt rumah sya masak cara yg sama tapi tak basi pon..tahan until petang..hem, takut cara dorg handle tu tak betul...kot2 dorg campur2 sudu ke kan...risau jugak saya..

oh..harap2 entry sya yang ini pun tak timbulkan kontroversi la ye....saya bukan 'kondem/kutuk'..harap tiada salah phm di situ..

oh ye...alhamdulillah, stok EBM saya kembali meriah spt dulu..hampir fully loaded space rak atas freezer tu dengan EBM qaisara..sehingga saya kehabisan botol susu...nasib baik ada sayangbabyibu..thanks dhia..saya beli liners playtex dr dia...tapi tu ler, sya kene organize balik ler storage EBM saya..yela kang takut tertinggal stok2 lama yg dh nk dkt expired tu, rugi je kan...dah ler sya tak wt list kt dpn freezer tu..kalau suruh hubby ambik stok dia bkn yg paham istilah 'FIFO'..dia main ambik jek....sudahnye stok2 lama tertinggal tak digunakan..

p/s: tak sabar nk tunggu stok CD yg saya pesan..lepas ni dapatlah sya bersama2 bantu 'selamatkan bumi kita'...

7 comments:

azzamoro said...

aku pun x saba nak dpt CD tu.. huhu.. sama2 lah kite membantu menyelamatkan bumi kite. huhu

precious innocent said...

ryan pun kalau yak2, ade je ketul2... kekadang oren la.. kismis la.. lawak je..

isk isk.. tpacak sungguh rambut qaisara tu...

-mama emma-

tHrEE oF us said...

fokus btl c sara tu ngan air sabun dia.. hahaha

Marsha~ said...

hahahahaha.. comelnya dia main buih dlm tab dia.. comel sgt! tak pernah mandi buih ye??? hehehehe

Marsha~ said...

ohye, boleh bagi sy link pasal cloth diaper tu.. rasanya pernah publish tp sy lupelah entry yg mana.. TQ

mama-qaisara said...

AZZA-aku dh order.sabar eh.

MAMA EMMA-rambut sara tu semulajadi cmtu,tk taruk bylcream pon.hehe

CIK JEELA- dia nk pegang buih tu tak reti.haha

MARSHA-petamakali mandi tab cmtula jakun sungguh..oh ye,awak tny psl link cd yg mana ye..awak carik kt dlm link ni eh..
http://ajournalofmybaby.blogspot.com/search/label/cloth%20diaper

Farah said...

ahaha comelllnyee..sungguh jakun qaisara dgn buih tu haahhah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...