Tuesday, April 21, 2009

CD oh CD

last week cd yg mama pesan pn sampai...aritu gak mama unpack dan basuh...

sepanjang sara berada dengan mama(masa sara demam aritu), mama pakaikan sara CD.
sangat puas ati...selama sara pakai cd, baru 2x dia bewak..
popoo nye mmg cair..so insert ngan pockets mmg kena..
cara mama cuci..
1. tembak cd tu buang poopo nye dlm toilet...
2. cuci kesan2 kuning sental2 ngan sabun mandi dettol tu..
3. campak dlm baldi...
4. ari ke-3 baru mama cuci...guna mesin basuh ler..mama guna sabun napikleen(serbuk)..

CD yg dh siap dicuci putih bersih even 2x sara dh poopo..

sangat puas ati...CD yg dipenuh poopo tadi tu terus jadi putih bersih..ilang terus kuning2 bekas poopo tu...mulenye risau gak takut tak ilang..and bau pn wangi sbb sabun tuh..mama tak gune sabun basuh baju mama..sbb mama terbaca bhn pewangi pd sabun tu akan menyebabkan daya serapan insert akan kureng..ntah ye tidak..tapi janji CD bersih dan ilang bau, warna...

sara baru ada 6pcs CD..kalau nk fully CD mmg tak dptla kan...so mama decide, sara hanya akan fully CD bila berada disamping mama je...iaitu weekend ngan weekdays(malam) saje...balik kg/jalan2 tu tak pasti lagi..tgk keadaan..hehehe..

siang tadi time mama balik..mama tgk seluar papa ada kt lantai bilik air..CD sara ada dlm sink..mama dh boleh agak ape yg terjadi..papa pakaikan CD tu tak betul..insertnye terjuntai..so ape lagi..elok papa angkat sara, meleleh ler air kencing nye kt ats seluar papa....lupe plak mama nk ajo papa cara pakai CD yg betul..kt belakang tu kene kemaskan..kalau tak confirm, meleleh air kencing tu kuar..

mlm smlm mama saje try pakaikan 1 insert je dlm CD sara..iktkan wktu mlm better pakai 2insert utk elak kebocoran..alhamdulillah, sampai pagi tak bocor even mama gune 1 insert je..maybe sara ni jenis tak heavy water kot...tak sure la kebetulan ke tak..tapi, nenek sara penah kata..baby yg fully BF ni kureng buang air..betul ke eh...tak pastilah plak mama...

okla tu je la nk cite psl CD..pasni nk kene kumpul duit lah..nk beli CD yg ada corak2 tuh...nmpk comey jek...

to mel a.k.a mommy mikhail..hopefully mama menjawab soalan awak dlm entry sebelum ni..hehe...

3 comments:

MeL said...

oh okey..simple jgk kn. tulah i igt nk try later ;) tnx ye leen..

Elyn said...

jeles tgk sara pakai CD!!! i tgh kumpul duhit sendiri nk beli CD ni hahahaha

MUNIRA said...

wah..mnariknye cite!
ni yg tak saba nak pakaikan cd kat mybaby nih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...