Wednesday, May 13, 2009

'buli balik'

sya dpt rasa anak saya sudah makin lincah/agresif/aktif (ape word yg sesuai to describe?)...kenapa sya ckp cmtu??



sebabnye...


masa balik kg bulan lepas, dia betemu dgn baby sebayanya..baby ini dijaga oleh my step mom.
nampak je pendiam..tapi, dek kerana anak saya byk rambut..maka kepala sara jadi mangsa..rambutnya yg lebat hitam itu ditarik2..


hasilnya anak sya menjerit..
and i notice that dia 'jadi fobia' nak dekat dengan baby tu..



irfan dan adiknye(tengah..tak igt plak nama dia) bermain ngan sara..adik kpd si irfan ni la yg main2 ngan sara siap tarik rambut tu..hahaha..tapi dia comel!!!suara macho! jenis suara garau gitu.

lepas tu balik pulak kampung hubby di jb..jumpe baby yang tua 2bulan darinya..


baby ni nmpk pendiam gak tapi rupanya agresif..mainan kt tangan anak sya berjaya direbutnya..anak sya tak menangis tapi dia takut nk dekati baby tu..
and again, rambutnya jadi mangsa..ditarik lagi..mestila si kecik tu nangis..
saya tak marah pn..saya boleh bantai ketawa sbb tgk telatah budk kecik main..huhu sabar je la mama mu ini..





tapiiiiiii..........




dis morning kt taska..sblm sya tinggalkan sara...sya borak ngan sorg ibu di situ..sambil tu anak sya main2 dgn anaknya..and u know what happened next?????????


bila baby tu dekat je ngan sara, laju je tangan sara 'lepuk kepala' budak tu..

oh tidak!!!!!!!!!!


nasib baby tu tak nangis..mama risau gak apa la kate maknye..





sara...jgn buat cmtu..tak baik pukul2 org..main sama2 ye sayang..mama tak penah ajar buat cmtu...saya slow talk ngan dia..



2nd time tak jalan, dia buat lagi...sya slow talk lagi...dia diam je..and terus main sama2 ngan baby tu dlm keadaan aman damai...



hm...adakah sara dh 'mula tau bertindak balas?'



agaknya dia 'dah sedar kot selama ni dia selalu jadi mangsa/ditarik rambut kot...'



huhu..jgn la anakku itu dicop 'si pembuli' ye lepas ni...risau jugak..jgn macam tu ye nak..tak baik wt cmtu...sya kene lebih bagi perhatian kt dia lepas ni..bhy ni!



5 comments:

azzamoro said...

sebab tu la kene awasi time dia main dgn kwn2. aku pun cuak jerk kalau airyll main lepuk anak org. mati mak dia jeling nnti.

MeL said...

alahai sara..mika ni cmne la nnti ek? dahla xcmpur ngn kwn2 lain. sm de kena buli or jd pembuli huhu..kena tgk2 jgk tu kn..

Farah said...

hahaha biasa la tu budak2 tp mmg kite kena ajar jgn pukul2 atau main kasar2 sgt ngan org lain...tak tau la afif nnt cemane..

Elyn said...

hehehhe risau je kan kalo die dh tau lepuk kwn die.... x pe maybe die xcited kot lin!!!

mama-qaisara said...

azza - aritu ada sorg baby ni baling mainan kt kepala sara..esoknye tu la dia pandai lepuk org dah..adui,dh pandai bls dendam ke??hukhukhuk..

mel - kene awasila anak2 kita nih..riso jugak kan.

farah - nak kene ajar anak sikit ni..kang dia main taram ja..satgi org kata, mak tak ajar ke?huhu

elyn - agaknye sara igt mak org tu mak dia kot..dia lepuk kepala baby tu pasai baby tu dok ats riba mak dia..sebok je sara nk join dok sama ats riba mak baby tu.pdhl mak dia sendirik ada depan mata dia je.ngade2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...