Monday, May 18, 2009

demam2 ayam

ari sabtu lepaih qaisara 'demam2 ayam'
pasai pa mama kata lagu tu?
pasai dia demam kul 9lbh mlm tu...ala masa start konsert final af7 tu baru perasan badan dia panaih..
pagi tu dia tak lena tdoq
seb bek papa sara rajin
dia bejaga 'monitor' anak dara kesayangan dia
mama sara?
'megholoh'..huhu..penatla weh..seharian melayan 'keletah dia yg tak reti dok diam'
esoknya bdn dia panaih lagi..
tapi dia nmpk dh aktif..
rupanya...'gusi ataih bengkak'
2 batang gigi nak mai lagi..
patutla.....
mama bagi la teether yg sejuk tu
tapi dia 'belek2' ja..
tak reti nk gigit..
kui3x..
lawak toi anak dara mama sorg ni..
arini dia dh ok.
cuma selsema ja
tensen je mama
asyik2 selsema je..
org kata ni la 'akibatnya anak dok kt nusery..senang kena jangkitan'
wallahualam..
risau jugak pasal la ni kan dh ada kes virus H1N1 tuh..
harap2 takdak papala no...
oh ya..another good news..
semalam sara dh 'demo' kt mama ngan papa dia
cara2 dia 'bediri'
yey!!! anak mama dh boley bediri
nanti kot mama sempat snap gambaq,boleh letak sini...skrg ni tak dpt je..sbb tindakan dia tu 'spontaneous <--betui ka eja ni?'
p/s : patutla dia wt perangai ja skrg..sebabnya, semalam 17mei sara dh menginjak ke usia 9bulan.dh besaq anak mama ngan papa ni!!! nanti la mama update development sara nooo..

4 comments:

azzamoro said...

haaa..nak tgk pic anak ko berdiri.

kalau lg advance nnti dia berdiri & tepuk tgn..hehe

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

miya dah setahun, gigi pun tadak lg...last week kinda meragam ala nak demam..ingat teething..tidak jugaa..mengharap aje la hati si ibu ini...

anak tgh growth spurt or beralih bulan, mmg la memacam ragam kan?

Elyn said...

heehhe jom joint club geget emak2..... lin merase la gegetan sara nnt hihih

mama-qaisara said...

azza - nanti aku taruk sini gambo dia bediri.dia dh boleh tepuk tgn.tapi ikut mood dia.hehe

mama miya - takpa...bagi masa kt baby kita.budak2 ni mmg byk ragam bila nk beralih bulan.kita kenala thn kerenah anak2..hehe

elyn - dia dh pandai gegetla.bila dia nk geget tu,kita cepat2 tarik kuar.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...