Friday, May 29, 2009

qaisara yang 'gian'

smlm sara tak sihat(again!)...bdn dia panas..demam menyerang lagi..ye, maybe gusi dia sakit..gigi atas tak keluar2 lagi..selagi gigi tak keluar,selagi tu la demam ni akan datang dan pergi..jadinye smlm papa amil tugas jadi SAHD..since dia shift mlm and mama sian kt sara kalau letak kt nusery..
~
tghri time lunch mandangkan mama pose, so mama lari jap blk rumah jenguk si kecik..sbbnye kul 12 papa sara sms 'nanti lunch balik. qaisara tanak minum susu..tapi pkl 9 dh makan nasi'.
ntahler kenapa plak anak dara mama sorg ni.bila balik, dia tgh tdo..botol susu tegolek kt sebelah..susu byk lagi..aduss, sayangnye bazir susu mama ni sayang..mama cium je muke dia terus dia bangun...pastu tak dan2 nganga mulut cari 'nenen'...
~
si kecik sedang
+
layan 'handy manny'
+
main Playgro learn to dress - Giraffe.
papa cite..'tadi dia tgk 'puting' abang.dia cm geram..dia nyondol2 kepala dia kt situ. mcm geram ke gian ntah'...hahahaha..lawak3x...boleh mcmtu?? sara ni kan....kelaka betul..
sian dia..lapar sgtla tuh..nasib baik dia nk gak makan nasi ngan minum air masak..kalau tak mau kebulur anak mama ni..
~
tapi, pelik gak nape dia tanak minum susu tuh..sbb kt taska ok je..takde plak cikgu dia komplen. mama syak sbb 'puting'..feeding botol sara mama tinggal kt nusery..kt rumah takde spare..kt nusery dia guna botol avent (wide neck).. kt rumah smlm, mama soh papa guna puting kecik tu je..agaknye psl puting tu tak sama kot mcm biasa dia isap tuh...hai anak..kecik2 dh pandai cerewet..so nampaknye mama kene beli botol extrala..utk jadikan spare kt rumah..

2 comments:

Elyn said...

heheheh gian sara cam wafiq pun gian .... tgk puting daddy die pun jd die nk sondol!! lawak tul.....

mama-qaisara said...

elyn - budak yg nenen ni mmg ada penyakit 'gian' ler elyn..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...