Thursday, May 21, 2009

saye risau

roomate sara di nusery dijangkiti penyakit kaki tangan dan mulut/HMFD..
mama risau
harap2 qaisara sihat..dan terselamat dari jangkitan itu..
yang mama bengang+geram..sampai skrg nusery masih beroperasi seperti biasa..
tiada tindakan diambil dari pihak bertanggungjawab dgn alasan 'kes tidak serius'
kenapa tidak dikuarantinkan saja?ape salahnya pihak nusery melakukan operasi pembersihan besar2an..
tolongla prihatin sikit akan 'kesihatan anak2 kami'..
jgnlah sekadar utk mengaut keuntungan semata2..
mama bukan menulis entry ini utk 'pangkah nusery itu'..
but...pls la 'do something!'
inila sikap org kita..agaknya nak tunggu something bad happend baru nk ambil tindakan..
bak kata pepatah..'dah terhantuk baru nak terngadah'
tapi kes ini berulang2..last month mama dpt tahu, dh ada 2 kes lagi di situ..
this month kwn sara pulak..sian baby tu tau..
risau pulak mama..
Ya Allah, minta dijauhkan lah..harap2 semua anak2 di nusery itu selamat dan bebas dari penyakit ini..amin
sedikit rujukan disini yang mama dapat tentang penyakit ini.
p/s : mama ada tny2 cikgu sara psl ni,tapi dorg ckp 'gitu2' je la..mama tanakla 'bikin havoc' lagi..nanti mama 'kena lagi'..cakap salah, tak ckp salah..sumenye serba salah..sedey tau =(

8 comments:

tHrEE oF us said...

bahaya kan.. takut betul laa kalo jangkit HMFD

UmmiKhayra said...

ish... bahaya la penyakit tuh.. aritu nurseri Khayra pun ada jugak budak yang kene. tp nasib baik diorg tutup kejap untuk melakukan pembersihan.. at least diorg prihatin la pasal tu.. harap2 qaisara takde pape la.. Minta Allah jauhkanla sara dari penyakit tu.. Amin...

Elyn said...

lin kalo u buat aduan x bleh ke??? sebab mende ni bkn bule pandang ringan!! meh nursery tu nyer name.... i nk suh my mum pi check!!

mama-qaisara said...

cik jeela - tula,scary kan?risau tol sya..

khayra - thanks kerana mendoakn kesihatan qaisara.. =)

elyn - ada sorg mummy dh tlg adukan kt moh.sya nk tgk ape feedback aduan dia tu.if tak bekesan,sya nak ngadu plak.

Jiey^Mien said...

Hopefully takde pape la kat sara ek..

mama erfan said...

ye la mama... takut kan kalo da ada kes...takyah la hantar qaisara kat situ wat sementara... amik langkah berjaga2...mintak tolong sesapa tgkkan qaisara...

ish risaunye!

mummyshasya said...

last month shasya pn kena HFMD tu..pegi klinik putrajaya diaorg amek detail nursery pastu pegawai kesihatan dtg nursery check & advise suh tutup 3 ari..

mama-qaisara said...

jiey - mudah2anlah..sya pn harap dia ok.

mama erfan - arini papa sara cuti, so sya mintak dia jaga sara.tgkla if dia ok je,sya rasa xde apa2 lah kot..hopefully.

mummyshasya - taska shasya pn ada kes ye?isk,skrg ni bykla kes penyakit ni kt taska.tapi okla taska awak tutup.tapi taska sara ni taktaula ape 'kisahnye'..risau saya..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...