Thursday, May 7, 2009

stress ke?

rasenye bukan azza sorg je berdepan dgn 'masalah ni'...
mama pun same..berdepan dgn konflik diri..memang satu perkara yg 'menyusahkan'..
tak dinafikan..mama sunyi kadang2 tu..
kawan2 rapat takde..
mmg diakui..
takde 'teman rapat' utk becerita..
dulu mama gunakan 'blog ini' untuk jadi 'channel utk luahan hati mama'
tapi semenjak 'insiden itu', mama jadi serik nk menulis di sini..
atas sebab 'kelantangan' mama berkata2 di sini, hingga 'hubungan silaturrahim dgn mereka2' telah rosak...sume sebab 'si pembawa mulut itu'..mama dh hilang 'kebebasan itu'..
skrg ni..byk menda ingin diluahkan..
tapi cukuplah sekali mama 'terkena'..
mama pn dah jadi 'malas nk beramah mesra dgn mereka'...
bila 'terlalu mesra sangat', inilah jadinya..
biarlah 'mereka nak kata mama sombong sekalipun..'
janji mama bahagia..dengan kehadiran keluarga disisi mama...

tiba2 rasa rindu dengan membe2 zmn belajar dlu..
'mereka adalah teman sejati yg mama kenali'..

p/s: mama 'benci' duduk dlm 'penjara' ini..kalau bkn atas tuntutan kerja, mama ajak papa sara pindah dr sini. environment yg sungguh membosankan!!!!

p/s: sian tgk sara main sorg2...kdg2 dia mcm bosan je...papa kata dh sampai masa bagi adik kt sara..wooo sabar dulu k..

p/s : mama rasa sayu je bila tgk sara..dh besar anak aku..rasa mcm baru je lagi lahirkan dia..kalau boleh, nak dia sentiasa kecik je mcm skrg..tak dpt terima hakikat 1 ari nanti dia akan tinggalkan saya jugak..huhuhu

p/s : brp byk p/s daa...


3 comments:

ibu_arifa said...

salam mama qaisara..sian bila baca kisah mama ni..saya pun lebih kurang mama jgk..dah la tak berkerja..dok umah-jg ank dgn berblog saja dpt wat ilang stress..tp asben selalu baca blog saya:( so tak semua yg ingin diluahkan dapat saya tulis..
saya tinggal dekat2 umah MIL, huh..paham2 jer la..mcm2 serba tak kena..xbolh tak kita beli apa yg baru sikit..dgn SIL yg mulut suka ckp lepasnya..geram..paling geram bila dok sibuk pasal saya nak BF dalila..suruh bagi susu formula mcm diaorg..panas hati&telinga dgr tau. asben tak leh nak buat per..tu kan family dia.
ter'over' lak kat sini..maaf yer..kt blog kwn2 jer boleh tulis cam ni( sbb asben tak baca)

azzamoro said...

itula.. same2 la kiter menabahkan ati kite..huhu

Elyn said...

lin saya pun dh x de kwn rapat.... kwn blog je ade..... sebab pun ske merepek meraban lam blog... apa2 pun seronok dpt kenal awak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...