Thursday, June 11, 2009

@9 month

cm dh terlambat je nk update milestone qaisara yg ke -9bulan.next week dia dh 10bulan..hehe..lately mama ada penyakit M nk update blog.byk gamba yg teperam...ada cite tapi takde mood nk menulis.huhu..laterla tulis sikit2..kt rumah ada je tenet tapi sara suke ganggu..pantang kita bukak notebook. sebok je dia nk blogging same..

tapi, nak gk tulis kt sini wt tatapan anakandaku sayang bile dia dh besar esok..

ape 'kepakaran' sara waktu berumur 9bulan? meh kite review balik..

  • mulutnye tersangatla ramah skrg ni..
  • dah ada 2 btg gigi kt atas yg 'shy2 cat' nk keluar.

tidur mulut tenganga tayang gigi.

  • dah boleh bediri masa berumur 9bulan 3ari..ala bediri jap2 jatuh..tapi skrg ni dia dh boleh bediri lama..pastu dh pandai turun sendirik kalau rasa gayat.hehe
  • fav dia skrg, suke memanjat..sumela dia panjat..hatta badan mak2 org kt nusery tu pn dia panjat. dlm keta pn tamau dok diam..sampai stereng keta pn nk dipanjatnye.

sebok mcm dia yg nk drive.

  • merangkak laju je la kan..dh boleh cam suara mama dr arah mana.even mama dlm bilik pn dia boleh dtg merangkak ke bilik...
  • suke wt muke 'sengih kerang busuk' tu tayang gigi ler konon..

sengih tayang lesung batu dia.eh lesung pipit.haha

  • dah pandai wt peel ngada2 esp tang menangis..nangis2 jap benti. pantang nampak kene tinggal esp oleh mama dia ke papa dia..menangis mcm kene pukul. tengok video bwh ni...

video

  • oh selera nye dh mule betambah ye..skrg ni sara mkn 4x sehari..pagi, tghri, ptg and malam. dia dh pandai sebok nk minta makanan yg kita makan tuh.. tak kasi, mule la menangis. lmbt sikit pn menangis..adik2 ipar kata ikut peel papa nye..nenek sara pn penah ckp.papa sara dulu masa kecik2 lmbt sikit makan mesti nangis.
  • suke menggigit..bahu,pipi, lutut,tangan mama jadik mangsa..kalau dia sayang kita pn dia nganga mulut cm nk gigit tu..abis bsh ngan air liurnye.

beg duit pn jadik teether dia.

sebelum tu, cube peratikan gambar bwh ni..ni gambar kepala sara..cube amati 'pusar' kepala dia..ada brp eh..mama konpius..bile tgk mcm ada 2. tapi pusar dia betemu..family pn ckp mcmtu.. mama plak tengok pusar sara mcm bentuk simbol 'ying-yang' tuh..


3 comments:

Queens said...

huwaaahh! lesugn pipit tu yg x leh tahan tuh..

mama-qaisara said...

queens - dia suke kernyih cmtu tayang lesung pipit dia.hehe

tHrEE oF us said...

haha yin yang..

balik kang nk tgk kpla betty lorh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...