Friday, July 10, 2009

*1st step*

arini papa sara off duty..so sejak mlm tadi dia offer nk jaga sara di rumah..mama ok je.lagi senang,lunch time arini lama..boleh mama lepak2 kt rumah..

pas tunggu papa sara blk dr masjid, mama bersiap2 la nk masuk office balik..da ready semua mama pn bfeed sara dlu before keluar umah..pastu main2 ngan dia..borak2 ngan papa..then papa sara saje dirikan sara and suruh dia berjalan..tau tak?? sara nmpk cm 'excited'.. dia berdiri lama and ketawa..suddenly...........

dia mengorak langkah pertama...

then jatuh...but itu pn dh buat mama ngan papa sara 'excited/happy giler!!!'

2nd try...sama...still jatuh after 1st step...

before mama decide nk blah, papa try lagi..this time sara berdiri tengah2 antara kami....mama ngan papa berlawan...sara datangla sini...sara lagi ketawa besar...and tiba2...

1..

2..

3..

4..

4 step dia melangkah straight je and yg ke-5 tak sempat sbb terus dia jatuh!!

wah happy giler kami!!! terus mama terkam and peluk sara..cium dia puas2x..sara menggeletek kesukaan..agaknye dia memahami betapa happy nye kami waktu itu..time tu taktau nk cakap..rasa nk nangis!!! /please teruja yg amat sangat..huhu...mama dan papa dpt tengok buat pertama kalinye sara mengorak langkahnye yg pertama di depan mata kami...hari ini benar2 mencipta sejarah tersendiri!!10 JULAI 2009...Qaisara menapak di ketika usianya baru 10bulan 3minggu 2 hari...

qaisara di ketika usianye..3bulan..

alhamdulillah...next week on 17th, sara menginjak ke usia 11bulan..semoga anak mama sihat sejahtera hendaknye..mama dan papa sayang kamu!!!

kejap je masa berlalu..sedar tak sedar, next month sara dah berumur setahun..huhu bila tengok je kejadian tadi, mama rasa sayu je../no kejap je dh besar anak mama..terasa mcm baru je melahirkan dia..rasa tak puas lagi nk manja2 dengan dia....bila sara dh besar, mesti kami akan merindukan saat ini..kalau boleh setiap perlakuan sara, mama nk rekod..tapi apekan daya..ingatan manusia..lama kelamaan sedikit demi sedikit peristiwa itu makin pudar dr kotak ingatan kita..nanti kalau terjadi lagi peristiwa tadi, mama nk rekod dan abadikan di dlm blog ini..untuk tatapan anak mama ni bila dia dh dewasa kelak..

7 comments:

precious innocent said...

eeeee... akak yg baca nie pun dah excited dah...

-mama emma-

Nieza Ishak said...

tahniah qaisara..
dah jadik big girl dah kalo dah start berjalan ..

zulaikha still memanjat lagik .. biar dia pelan2 takpe .. nanti dia pun jadik big girl, kita yang sedihhhhh ... uwaaaaaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah syoknyaa..nuha pun dah mcm nak jalan2 gak skang tngh praktis jalan pegang2 dulu..hihi

MeL said...

yeay! cayalah sara..kjp lg berjalan laju da ni. kan leen? rs syahdu je tgk anak sendiri da besar. i msh terbyg2 mika ms newborn dl. rengek2 manja gtu hehe :)

Cikpid said...

hahahha..comelnye dh start nk jalan..sonok kan tgk perkembangan anak..

i hope my son pon akan cpt jalan sbb dh x larat nk dukung die..hahah..(padahal die br 6 bulan stgh..xkan nk jalan..hahha..)

mayra_solace said...

Leen,
masa aulia nye 1st step aku & hubby baru pas mayang..
syahdu je aku siap nangis2 bagai tgk anak dh bley berjalan huhuhu..big achievement tuu..

mama-qaisara said...

mama emma,
mmg sya berkali ganda super excited..hehe

nieza,
thanks for the wishes..
sya mmg syahdu je bile sedar anak dh semakin besar..huhu

eliss,
jom sama2 practise eh..hehe

mel,
betul tu mel.rsa syahdu betui tengok dia jalan wt petama kali.mcm baru je lahirkan dia.. :(

cikpid,
aah.mmg seronok tengok dev anak sendirik. rasa cm 1 pencapaian yg bagusla bila dia dh pandai wt something tuh. :)

may,
o..yeke?betuah eh kita dpt tengok pencapaian anak wt petama kali..nak pulak kita jadik '1'm the first one..' hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...