Wednesday, July 1, 2009

*the best 'ayam' in town!!*

actually, dah tau lama kewujudan ayam ni..sejak terbaca dr blog red mummy(terbloghop ke sana)..masa tu tengah preggykan sara..baca sepintas lalu..takde plak 'terliur' nak beli masa tuh..

tapi, 2bulan lepasla tetiba teringat psl ayam ni...time tu pose, igtkan nk order la utk buka pose aritu..sekali chef kak didi ni terima tempahan on weekend jek..so tunggula weekend tuh. konon2 nk wt surprisela kt papa sara....breakfast ayam ni ngan 2baked potato.

kami makan 2org je, mama nye fav part drumstick ngan wing...abis part tu,lain2 part tu papa sara yg abiskan...tapi maybe kami ni bukanla peminat utama ayam, so tak abisla ayam tuh..tapi sgtla puas ati ngan arga 18rgt siap delivery lagik..tapi area kl/selangor jela..yg dok luar kwsn liputan tu,harap maafla yek..hehe

igtkan sekali tu je la nk order sbb aritu mkn tak abis kan..

tapi, last weekend in law dtg sini...peti ais kosong..ape nk serve kt mertua pagi2 ahad tuh..mama tempahla ayam ni,itu pn dh last minute order(seb bek kak didi terima lagik time tuh.hehe) mama decide buat nasi goreng 'bodo/simple' je pagi tuh..pastu bile dh siap semua, ayam tak sampai lagi..mak mertua dh bising ajak makan,yela jap lagi nk p sogo shopping sakan...mama plak dh risau..awat ayam tak sampai lagi ni??

terus mama call kak didi..rupenye kak didi pi silap blok.hahaha..tak lama pastu papa sampai..dr pintu dh terbau 'semerbak' ayam ni....ni la rupe lemon rosemary chicken ni../wahaha

tu gambo tangan papa tengah proses ayam utk serve for breakfast..dlm tu ada taruk sebiji lemon.klu suke boley perah ats ayam kasi lagi 'umpph'!! kualiti gambo kurang psl nk cepat,sume tak sabar nk melantak.

nak lagi lebih menggiurkan, korang boleh p blog kak didi...kt situ mmg terpampang besaq gamba ayam ni..mmg bisa wt korang meleleh air liur (esp sapa yg berpuasa la..)..pada mama puas atila..sesuaila nak makan utk family/jamu kt tetamu yg dtg(kes malas nk masakla ni.hehe)..

so ape tunggu lagik, orderla sebelum terlambat. :D

2 comments:

MeL said...

i penah tgk kat blog sp ntah ayam rosemery ni, lm jgk dh..nmpak shedap!

mama-qaisara said...

mel..
tryla order..mmg sedap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...