Tuesday, August 11, 2009

*Breastfeeding Stylo* <-- (This is sticky post, for newwest post, pls scroll down..tq)

 
serasa mama, lom penah lagik tepek gambo 'style' sara ni nenen kt blog nih...masa kecik2 dulu xde ape sgt yg peliknye..mama bfeed dia pn dlm regular position..cradle position and lying position...football tak penah try sbb risau tejatuhkan sara..huhu..

sekarang ni style bfeed sara ni yg dia plg suke lying positionla sebabnye senang sikit dia nk zzzz....kengkadang tu sampai mama pn sekali belayar..tau2 dh telelap...

tapi skrg ni bile dia dh byk 'akal'..style bfeed si sara ni dh jadik 'mcm2 rupe'..dia pulak tak reti dok diam..kalau boleh time bediri pn dia nk nenen..tak nyempat2 kdg2 tuh...sometimes buatkan papa dan mama gelihati jadiknye nengok peel sara yg mcm2...

tengok je la sendiri gaya dia.

ada gaye kuak telangkup..

ade gaye org tungging buyung..

gaye menyondol..(gambar gegar sikit psl sara tengah sondol2 mama)

oh ye...slh 1 sebab saje taruk gambar2 ni kt sini psl nk join contest nieh..

(klik pd logo utk semak syarat penyertaan)

x menang pn xpe..janji esok ada kenangan2 nengok gaya sara nenen cmni,terubat rindu mama...

ni details tentang kami..

nama mama : noorazlin

nama anak : alya qaisara

d.o.b : 17 augst 2008

umur anak dlm photo : 11 month 4 days

lokasi : atas tilam dlm bilik tidor di rumah.hehe

kenangan manis semasa bf :

semuanya manis2 belaka..sampai nk nyatakan 'speciality' tuh pn susah...semua ibu2 yg menyusu ibu mesti berasa mcm mama..'every moment is valuable and special to both mommy and baby'....its hard to describe...yg pastinya bila menyusu badan ni, mama nmpk ketara sgt yg sara jadi semakin rapat dengan mama..bonding kami semakin kuat sampaikan pantang tak nmpk mama buat dia jadik tak keruan. dia buat mama rasa tak sabar nk jumpe dia esp once dh balik dr office, dia akan melekap dengan mama (nenen puas2X) sampai tetido...pastu somestimes peel/gaya dia nenen tu yg buat mama gelihati. sgt kelakar..cm org kelaparan sgt2 pn ade kdg2 tuh..walau ape sekalipn, mama gembira dapat peluang 'keemasan' ini kerana tak semua ibu2 dapat anugerah ini utk menyusukan baby mereka dengan susu ibu sendiri..bila tengok sara membesar mama rasa kagum/seronok sebab dapat membesarkan sara dengan hasil air susu badan sendiri..(sayu je rasa hati ni..)setiap titis air susu yang mengalir itu amat berharga dan ia adalah hak sara. tak lupe juga, mama titipkan doa bagi setiap titisan air susu yang mengalir ke dalam tubuh anak mama ni spy sara membesar menjadi anak yang solehah, bijak dan selamat di dunia akhirat..

kenangan pahit semasa bf :

bila sara gigit 'nip' mama..woo sakit giler..hanya bf mommy yg penah alami memahami 'tahap' kesakitannya..but luckily takde luka2 lagi..coz normally if mama rasa dia cm nk attact tu cepat2 je mama tarik kuar..seingat mama xdela ape sgt kenangan pahit sepanjang mama terjun dlm BF world ni...semuanya manis2 belaka utk dikenang sepanjang hayat..

oh ye, if ada yg berminat nk join contest ni, masih berpeluang krn due date nye sblm 25 july ni..nak tau detail, boleh klik sini.

contest ni perlukan undian juri2 awam(Voting starts from 26 july till 10 Ogos 2009.)..so pd teman2 mama yg rsa mama deserve to win this contest, jgn lupe vote kami ye..undian u all sgt2 berharga and thank you so much!

7 comments:

Elyn said...

lin contest ni tuk fully bF mak ke??

lawak kan tgk gaya dierang skang..... i pun duk gelak2 tgk wafiq huhuhu

mama-qaisara said...

elyn,
rasanya tak kisah...asal ada gambar style baby minum susu badan.elyn tarukla gamba wafiq tetonggeng cm dulu tuh..lawak giler igt gambar tuh...

tengok sara nye peel teringat gambar wafiq tuh.peel bebudak ni sama jek! hahaha

Farah said...

ha sama la tu ngan afif..mcm2 gaya ade dah sampai tertonggeng2 pon ade..lantakkan la asal diorg minum.

Hanz said...

Reminds me of Hanafi masa kecik..baru malam tadi adik dia pun dah ikut jejak langkah, nenen sambil berdiri sambil mamanyer membongkok ke depan ketika duduk..

NaDiaH SiDeK said...

good luck! :)

Sharini said...

hahahaha sama macam Khayra nyusu... tertonggeng2 tergolek2... kelakar je kan nengoknya.. :)

Oh.. Gud luck ye.. :)

-UmmiKhayra-

lia said...

freestyle kan depa nih.... slalu gelak kalau Amsyar wat aksi2 panaz ha3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...