Thursday, July 23, 2009

*cerite semalam*

kan smlm sya ckp sya pose...tapi nk dijadikan kisahnye..petangnye...sya 'peot'..sedey tau!!!

ingat kengkonon selamat la pose semalam..jadiknye total ari yg kena ganti pose jadik 3 + 1 balik!

duh..sabar still ada masa utk mengganti.balik rumah makanan berbuka dh ready..sudahnya jadik makanan lunch syala (lunch ape dh pukul 6ptg)..

sya mule perasan. sara skg dh ada 'peel baru'.. pantang nmpk sya makan/sya tjk mangkuk bubur dia, dia akan cuba nk terkam sya mcm 'singa kelaparan'..

ptg smlm dia ngamuk2 sbb sya lmbt kasi dia mkn..sementara nk tunggu bubur tu sejuk,sya mandikan dia dulu(normally,sya kasi dia mkn dulu baru mandi).

so spjg dlm bilik air, pakai pampers dia melalak. bila sya suap je makan terus diam! lapar sgt agaknya..adui, ni ikt peel papa dia la ni (mak mertua sya penah kata, 'along masa kecik lmbt kasik makan 'mengaruk')... tapi papa sara kata 'sara ikut peel mama dia' pulak dah!! mana 1 betui ntah.

smlm badan sya penat semacam. percaya tak? sya tido dr kul 8 pastu kul 1pagi baru sedar..alamak terlepas movie!!! sedar2 kt luar ujan.ape lagi, angkat sara masuk bilik smbg tido..

tapi mata tak dpt lelap sbb 'senggugut' menyerang. teringat sya 'saat2 menahan sakit contraction dlm labour room' duh sakit smlm mengingatkan sya cmna rasa 'sakit besalin'..serius ckp, sya tak thn mlm tadi. rsa nk menjerit. adui,tak dpt byg kalau sya nk pregnant n besalin 2nd time nanti..sakit sikit ni pn dh tak thn.lepas telan panadol sebijik, baru rasa lega.

skrg, sakit tu masih terasa..adui tak selesanya. ptg ni ada meeting di client site. harap2 sya dpt bertahan sehingga petang.

3 comments:

Elyn said...

wah peel br nk kene bg cepat mkn ni yg ssh.... mesti kene standby lin!!

CuppyCakeMommy said...

waaa..takmoo la ingatbab2 sakit contraction kn..sakit sampai rs nk tercabut nyawa..tp mcm dh lupa pula rasa sakit tuh mcm mana skang..br je sebulan setengah

lin said...

elyn,
skrg ni kene spare makanan dlm keta.huhu

cuppycakemommy,
hehehe..thriller kan sakit besalin?huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...