Monday, July 6, 2009

*chakri express*

sawadikap!!!!!!! kap pun cha??

sejak dulu lagi dr 1st time dating ngan papa sara, dia mesti akan bawa mama p makan tempat best2..dr situ 1st impression mama psl papa sara ni...

/hmmm 'SEORANG YG KUAT MAKAN'..haha sori papa..

/wahaha

tapi mmg dikalangan kwn2 kt utm dulu pn,ada sorg member mama ni(kalau dia baca,dia tauler mama ngumpat psl dia..haha sori..).. kalau mama ajak dia kuar, mesti dia tak tolak..alasan sebab dia tau papa akan mama bwk p makan tempat best2.. yela zmn belajar kt utm dulu student cm ktorang kan susah sikit nk gerak pi jalan2 sbb takde kenderaan selain bas/teksi/prebet sapu..mandangkan papa sara ada keta, so diala jadik driver mama ngan teman2..hehehe...

dan tabiat tu masih sampai skrg...memang mama pn dh terikut2 cara papa..kalau ktorg nak jalan2 gi memane, tempat petama kami akan tuju KEDAI MAKAN. kalau tempat tu femes ngan makanan sekian2, mesti kami nk try..oh ye mee udang kuala sepetang yg glemer tu pn kami dh try.. tak rugi pegi, mmg berbaloi-baloi..banjir ngan udang je..so kalau mama gemok, jgnla disalahkan mama plak..salahkan papa sara..sbb suke bawak mama makan sedap2...hahahah =)

bab makan mmg papa sara tak penah bekira. \nobigdeal walau mahal cmne sekalipn tapi kalau berbaloi dan harga sedap, mmg dia tak kisah. boley kata tiap2 bulan kami akan try makan kt tempat baru..

sebenarnye entry kalini bkn nk ckp psl 'fav activity kami tuh/aktiviti makan2'..tapi nk cite psl tempat yg kami makan weekend lepas(semalam). maybe utk sesetengah org dh  selalu sgt p sini. tapi, mama baru je 1st time try..sebab tak penah terlintas nk try makan kt sini..sampaila ada sorg mamat ni(staff dr chakri express) dtg pejabat promote kupon. kami jarang pegi alamanda unless if dh terpaksa(xde pilihan) sbb tak brp gemar ler pegi situ atas sebab2 tertentu.huhu...

bebalik tajuk asal, semalam kami pegi gak alamanda sebabnye kupon tu hanya valid guna di chakri express alamanda saje(sungguh tak best!!!) makan nasi putih dengan 5dishes..nama lauk2 tu lupe plak..yela nk nyebut pn dh tergeliat lidah(menu dlm siamese tapi adala english translation).. pasal kami tanak pening kepala and sebab perut pn dh lapar gile..we all mintak waiter tuh yg suggest ape food yg femes kt situ..and mmg tip top ler ape yg dia rekemen kt ktorg tuh..yg mama takkan lupe rasa tomyam talay soup dia tuh..sedap, puas atilah! makan sampai /sweat

utk sara plak mama order tofu jepun. dia bantai sorg dia ley abis 2ketul. seb bek tak sakit perut ank mama sorg nieh..and luckily, sara tak wt perangai masa kami ngah melantak tuh..kalau tak, sure spoilt mood mama nk makan...good girl!!!

the f.o.o.d.s...

the d.r.i.n.k.s...

b.e.f.o.r.e...

a.f.t.e.r...

t.h.e. r.e.s.u.l.t...

terkedang kekenyangan... 

/XD

sampai seluar takley nk kancing..tepaksa ikat ngan riben takut londeh punye pasai..bajunye ternaik ats sebab perut yg kenyang membuncit..aduiss..senak perut.

dah..cukup2 ler promote..jumpe lagik./bye

kesimpulannye, food mabeles..tak rugi try..berbaloi-baloi sbb dgn kupon tu dh balik pn modal (30rgt rega kupon tuh, buy 1 dishes free 1 dishes..). semalam kami hanya perlu byr arga 3minuman tersebut(airnye mahal sikit), nasi putih for 3 and 2dishes ONLY..sbb lagi 3dishes tu free. /hihi so..selamat menjamu selera di CHAKRI EXPRESS

b.t.w, di chakri express ada option utk makan buffet for only RM19.90 per person but only available weekdays (mon-fri from 7pm to 10pm) and sunday(from 2pm to 10pm) -- hari tu mama pasti, tapi utk masa tu mama tak ingat. cube cek balik ngan dorg.hehehe..pd mama worth it to try..makanler sepuas ati sampai muntah..hahaha..ada sapa2 yg rasa nak belanja mama makan kt sini, sgt mama alu2kan..

2 comments:

neezareef said...

mkn sedap sape yg x nk kan..licin pinggan

mama-qaisara said...

hahah seb bek pinggan tak ley makan..kalau tak sure abis licin.kui3x..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...