Thursday, July 9, 2009

*Qaisara @ 10month*

  • da pandai /bye orang..tapi ikt mood dia..ada mcm2 pattern style babai dia...
  • da pandai salam..cium tangan lagik..ni pn ikut mood dia..ngah mood baik,sume org nk disalamnye
  • da pandai kiss..style dia kiss nganga mulut.abis basah pipi ngan air liur dia..
  • suke wt muke kernyih kerang busuk dia..sampai mata yg sedia sepet betambah jadik sepet

muke selebet baru bgn tido..terus senyum tak thn tuh..

  • da pandai sebut mama tapi dia sebut time nangis je la..mamamamamam byk2x kali..taktau ler mskd dia mmg pggl mama diaatau nk nenen ke ape..tapi yg pasti bila suap nenen terus diam..
  • suke duduk atas riba papa dia.boleh duduk lama atas tu sambil tengok tv. agaknye paha papa tu sofa dia kot.
  • kalau nak dudukkan atas paha mama,sori..automatik dia akan baring and ready utk nenen..apekah??? huhuhu...
  • pantang tengok org baring, mesti nk manjat. badan mama ni dh jadik tilam dia..dia hinyak2 sesukati.sampai senak2 perut/dada kita.

ngah melayan perasaan...

  • pantang tengok org makan,sebok je.skrg ni tepaksa sorok2 mkn kdg2 tu..sbb dia akan start wt mulut mengunyah bile nmpk kite makan..kdg2 mama suap jek (tengok gakla ape yg dimkn masa tu,takkan nk suap sambal belacan pulak..hehe) asal dia tak kacau kita dh.
  • oo mulutnye dh bising,potpet dlm bhs dia.klu kt taska tu suke lawan jerit..kalau terlalu excited dia jeritla.bukanler jerit2 nangis tu.
  • kalau nenen tu,tgn tak dok diam.aritu dia boleh /dignose mama(tak senonoh betul sara ni!)..pastu ada sekali tu dia tejumpe b yg 1 lagi.dia wt 'p' mama cm punat nk carik stesen radio.sakit wooo!!!/no
  • oo gigi dia dh ada 4..2 ats, gigi kapak yg besar. 2 kt bwh..gigi susu yg comey..sekali dia geget, menjerit mama..tapi tak selalu.kdg2 tu secara tak sengaja dia tergigit.sori ye,kdg2 tu jeritan mama buatkan dia tekejut..esp time dia dh mamai2 nk tdo.
  • haaa ni fav terbaru dia sejak ada gigi..QAISARA SUKE KUNYAH/ASAH GIGI.ngilu gile!!!! geram mama dengar.mmg dh jadik tabiat dia. kdg2 tu sambil dia ralit main2 dia kunyah gigi..ni ikt peel pakcik2 dia la ni..yg suke asah gigi waktu tido!
  • skrg dia cm malas nk bediri..tapi dh boley bediri sendirik without bantuan org.
  • lom boley jalan, kalau disuruh bejalan sendiri tanpa pimpin..dia akan turun slow2..gayat nk mengorak 1st step.hehe...takpe take ur time dear
  • da makin kuat memberontakler skrg..kalau dia betul2 lapar/ngantuk..dia akan mengamuk,menjerit2 cm kene dera tuh..tensen mama kengkadang tu.sumbat je nenen,automatik diam!
  • takley kene tinggal dah!tengok mama pakai tudung/org lain pakai tudung, hulur je tangan automatik nk ikut..

  • skrg ni kalau betul2 dia moody ngan orglain sume dia tanak. nak ngan mama dia jugak!aritu mama tepaksa patah balik..sbb sepanjang pejalanan dia nangis.cmne mama nk pujuk dia..mama ngah drive.adik ipar pujuk pn tak makan saman...adoiii
  • da boley paham ape bentuk arahan/pecakapan org..kalau ditegah jgn buat, kdg2 dia ikut.kdg2 tu lagi kite tegah, lagi dia nk buat...huhu

tengok..apela yg dia belek jari kaki mama tu?

  • kalau mama ilang dr pandangan mata dia, tempat petama dia akan carik mesti DAPUR! hehe...pastu kalau tak jumpe, dia akan terjah bilik sembahyang..
  • da boley cam arah bunyik..contoh, kalau mama dlm bilik.pastu dengar dia nangis2..mama panggil je dia, mesti dia boleh carik mama kt tempat yg betul.. how clever la anak mama ni..hehe



2 comments:

Elyn said...

cepat je sara dh 10 mnth plak!!!!

mama-qaisara said...

bulan julai ni sara dah 11bulan..tapi terlambat update.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...