Friday, July 24, 2009

*Qaisara @ 11 month*

suka sgt kalau letak kt seat driver...eksyen mcm dia bwk keta..sampai meleleh air liur..tengokla tu..kusyuk betul dia main..

gigi sara dh ada 3 atas, 2 bawah...dlm gamba ni dia ketawa besar tayang gigi 4batang..masa ni dia baru 10bulan..

selera dia dgn makanan pn dh makin besar...smlm sya start try kasi sara mkn nasi..nasi dgn sup berlaukkan telur goreng. laju dia makan..

skrg dia dh kuat 'memberontak'...dh paham 'istilah kene marah'..kalau angin dia tak baik, lmbt kasik makan dia ngamuk...kalau kene marah, dia lagi kuatkan volume menangis dia tuh...kdg2 tu kalau mood dia baik, kita marah pn dia wt tak endah..

sara suke 'perati@usyar orang'..kalau bejalan2 tu tanak dok dlm stroller dah..kalau didukung tu automatik dia akan pusingkan bdn dia kedepan..tengok org sana sini..pandang2 org tuh..pastu wt muka malu2 la konon bila org tu acah dia balik...

dah pandai nk ikt org gi jalan2..semalam papa dia nk gi keje pn dia igt papa nk bwk dia gi jalan2..kelam kabut dia merangkak kejar papa dia..

da boleh betatih sikit2..tapi ikt mood dia..kalau disuruh bejalan, jgn harapla..tapi kalau dibiarkan, dia akan betatih sendiri tanpa bantuan...

da sebok nk 'kemas' rumah. laci dapur yg dlm capaian dia abis diselongkarnya..frame gambar semua xboleh letak kt kabinet yg rendah...

pantang je bwk jalan naik keta..bila masuk dlm keta, automatik dia akan tonyoh2 mata dia and menggagau nk cari nenen..kalau mama lmbt sikit, dia mula la mengamuk..

da pandai joget sikit2..kalau dengar lagu ape yg menarik minat dia..kalau dengar azan,kusyuk mata tu tengok kt tv tak bekelip..aritu masa kt airport lalu kt tepi speaker 1 restoran tu..kebetulan baru je azan maghrib..dia tenung je speaker tuh sampai abis azan tuh...hehe

suke tepuk2 muka org..cakar2..dhler kuku tu cepat panjang..sakit tau..muka ni selalu jadik mangsa dia..kdg2 tu dia korek2 idung kita sambil dia nenen...saba je la..

pantang klu jumpe segala jenis kertas..semua nk smbat dlm mulut..aritu dia jumpe tisu sekotak, abis ko dia koyak2 tisu tu sampai hancuss..itupn seb baik terperasan dia sumbat tisu dlm mulut dia..isk bahaya betul!!!

belum boley becakap lagik....sebutan pn tak jelas..kdg2 je ada bunyi..kdg2 tu ntah apa la dia ckp...tak phm lgsg..

suka memanjat sana sini..penat tol handle budak ni skrg...tu yg kerap jatuh lebam sana sini..suke sgt panjat sana sini...kdg2 tu kalau dia malas nk pusing jauh, atas bdn kita ni dia panjat and merangkak..senak dada kdg2 tu kene tindih..sakit tau..

dia akan buat apa yg bebentuk segiempat menjadik 'kereta menan'..siap dia akan gerakkan kt lantai lagik..ala style cm bebudak kecik main keta tuh...yg selalu jadik mangsa 'kereta' tuh..purse mama, handphone papa, remote astro..taktaula mana dia belajar skill tuh..oh, aritu ada sekalik dia boleh jadikkan 'pumis stone' mama tuh keta menan dia..sian sara, nanti papa belikan keta eh.. =)

dah besar pn sara..kejap je masa berlalu....actually, 17hb yg lepas sara dh menginjak ke usia 11bulan..harapan mama, mama doakan sara membesar dengan sihat,cergas,kuat..jadilah anak yg solehah, bijak, beriman, selamat di dunia dan akhirat...mama dan papa sayang sara!!!

2 comments:

fana said...

dah besar dh sara....tp, tetap comeyyy...huhu...

lin said...

kalau comey, bakla donnut apple sedozen.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...