Tuesday, July 14, 2009

qaisara 1st time drink cold ebm?

before this mama tak pernah try kasik sara minum ebm sejuk..sebab dia nye style suke makan/minum food yg panas2..even bubur nasi pn sejuk2 dia tak lalu mkn..(wah3x..cm org tua je gayenye...ikt peel papa dia la ni..hehe)

tapi kes 1 aritu, bile mama amik sara blk dr nusery mmg rutin mama akan cek balance susu sara dlm fridge kt taska..sekali tengok frozen ebm yg mama bekalkan kt dia aritu tak abis. means 1 ari suntuk sara di taska dia tak isap susu..tapi aritu kebetulan mama puasa, so if puasa mmg mama pegi tengok sara kt taska lunch time.agaknye sbb mama dh direct bfeed dia aritu so dia tak minum ler ebm tuh...its ok la kan..as long as dia tak dehydrate dhler..dh le dia ni susah minum air masak..

but otw blk tu dia wt perangai..cm biasala masuk keta tanak dok kt carseat..nak mama suap nenen..mana boley laa cayang, camne mama nk drive..huhu..so mandangkan masa dh suntuk, mama kasik je ebm yg sejuk2 tu kt dia..memula laju dia minum..hehehe..2-3 sedut, dia luah balik...taktau apesal..maybe sejuk sgt kot. or rasa tak sedap ke tataula kan..(rasa frozen ebm tak sesedap fresh ebm)..sudahnye dia tak minum pn.abis bazir cmtu jerk..huhu..

tengokler aksi mek kecik ni minum ebm..siap membebel kt mama lagik.agaknye marah kt mama kot psl kasik dia minum susu sejuk2..hahaha..

kene telengkan sikit kepala tu nk nengok video nieh..


7 comments:

izzahazfar said...

akak...
anak memang tak minum masa kat nursery ke?
zahpun risau..
raziq yang baru nak masuk 5 bulan kadang2 5 oz je minum dari kul 7-7..

ke budak2 memang mcm tu...?

::Umi Sufira:: said...

Kekeke...comel!Sufia belum pernah try bagi lagi cold ebm..camnelah agaknya reaksi dia:P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hikss..dulu nuha pun sama mesti nak buat fm yang suam2 gitu(orang tua2 :D) ..skang kalo lama sket sejuk pun dier minum jer :D

Farah said...

uishh tahan ek qaisara minum sekali je..lgpon die dah start makan so maybe dah kenyang la tu..

Cik CT said...

hehe..mcm2 la aksi si tomei ni..ebm cejuk tak rs cam eskrem vanilla..hihi...

mama-qaisara said...

izzah,
dia minum tapi sikit..plg byk pn 9oz..itupn sekali sekala.

umi,
tryla kasik dia beku.cm mkn aiskrim.tapi jgn selalu.takut dia selsema..hehe

elis,
budak2 ni dh pandai 'demand'..haha

farah,
sara byk makan tapi minum kurang..dia lebih byk direct feeding.klu blk rumah kene terus melekap dekat sejam.huhu

cik ct,
kalau ebm rasa eskrem vanilla,silap hb mama dia yg balun..tpi xlalula kot minum susu sendirik.hehe

Elyn said...

la sara x mnm ke?? or org yg jaga tu mls nk panas kan susu tuk die. sian nyer sara.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...