Monday, July 13, 2009

*Weekend*

alkisahnyee...weekend yg lepas, kami bejalan2 di alamanda(again, alamanda!).sebab papa sara nk shopping jeans..mama pn sebok nak ngenden jeans jugak..padahal baru je awal bln lepas dh tangkap selai kt sogo..huhu..tapi xde yg berkenan di hati, end up pegi alamanda beli stok pampers ngan toys Fisher Price Learning Phone utk sara (papa kata toys sara pn dh sama arga ngan jeans mama after less..huhu). lepas tu blikan birthday present utk anak kwn papa sara..sebabkan kami kesuntukan masa, yela..papa sara keje kul 2.30ptg..so pas je settle beli brg, terus balik rumah..

cadang petang nye kul 4 nk bwk sara pegi birthday party anak kwn papa tu,tap dia tdo..so tunggu dia bangun dulula kan..after asar kul 5 baru betolak.ala rumah dorg dekat jek pun..drive tak sampai 5minit dh sampai. ..papa xdela ikt..sbb dia keje..eventhough mama tak kenal dorg..but kenangkan tu bestfriend papa, mama wt selamba derk je la terjah umah dorg..sekali tengok org ramai le plak kan,igtkan dtg lmbt2 org dh beransur....nasib baik ler sara well behave sepanjang kt sana..

jakun sikit..petama kali pakai party hat tuh kan..hehe

cuma sepanjang perjalanan nk ke rumah dorg tula dia melalak /floor dlm keta..u all ada tips tak cmne nk bagi baby tak menangis? sara ni dh terbiasa, masuk keta je kene suap nenen..kalau tak,mesti ngamuk..selalunye kalau nk jalan2 tu of coursela papa sara yg drive..tapi since dh mama je ber2 ngan dia, takde pilihan lainla..umpan toys pn tak jalan..tapi dh sampai destinasi tu, dukung je dia automatik benti nangis..muka yg comel dh comot ngan hingus+air mata..ilang mood mama.huhuhu..

lepas dh makan2, kami pn balikler..pastu mandangkan mama tengah rajin, mama bwkla budak tecik tu gi playground kt rumah..dh dekat setahun dok sini,sekali pn tak penah jejak..haha..sekali budak ni 'excited' betul..yela jakunla sikitkan..

petama kali tengok segala mainan kt situ..pastu ramai pulak 'akak2 abang2' yg lagi besar dr dia..pulak tu dia boleh eksyen tepis2 tangan mama..kita nk pegang dia takut dia jatuh, tapi dia belagak cm budak besar../XD

esoknye pulak bwk sara jalan2 di jusco equine(amboi sakannye bejalan minah ni..huhu)..pastu makan2 kt kenny rogers..abis sara balun muffin seketoi sorg dia..siap hirup mushroom soup lagik..mama suap spagheti..wah3x..dia makan sakan! /wahaha

petangnye cousin sara dtg melawat..cousin dh besar gabak..sementara mama solat, mintak ler tolong kak alina nye pakaikan dia baju..sekali dia bantai melalak /floor lagik sebab dia tengok mama ilang dr pandangan mata..akibatnye...'gedebuk' diselangi ngan tangisan kuat..sara jatuh tesembam atas lantai!! /omg mama tengok dahinye lebam..tak penah bdn sara lebam2 sampai cmtu sekalik..pulak tu jatuh sebab org lain..nk marah tak gune. mama pujuk je la sara..terus breastfeed dia..alhamdulillah dia tak muntah2..kebetulan kakak mama ada kt rumah..dia suruh taruk balm kt dahi sara kasik surut sikit bengkak and utk lancarkan blood circulation kt kwsn bengkak tuh..ni kalau papa sara tau, bebel dia..huhu..ape nk buat, benda dh jadik..

tu je la serba sedikit kisah yg terjadi weekend yg lepas..kami sedang menghitung hari..lusa nak belepas ke kk..tak sabar nye..dlm pala otak ni dh siap merancang lagik ape nk mkn kt sana..maklumler fav kami kan JJCM..hehe

1 comment:

Queens said...

Tuh lah diaorg ni tgh melasak...
lebam sini sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...