Wednesday, August 5, 2009

*ANOTHER SAD STORY.. ^ 0 ^ *

STOK EBM AKU CAIR MALAM TADI!!!!

GILERLAAAAA!!!!

BLN POSE LAGI BBRP ARI JEK!!

SUMENYE GARA2 KECUAIAN AKU SENDIRIK..KELAM KABUT DI DAPUR SMLM MEMASAK UTK DINNER..

DENGAN SARA MELALAK TAK INGAT DUNIA..

AKIBATNYA, FREEZER TAK TUTUP RAPAT AFTER KELUARKAN UDANG UTK MSK SMLM..

ITUPN HUSBAND YG SEDAR..TIME TU DH KUL 11LEBIH..ALMOST 3HOURS FREEZER TU TERBUKAK.

CMNALA AKU TAK PERASAN???PADAHAL SEMALAM PUNYE LAMA DOK KT DAPUR..

ARGHHHH!!!!! TENSENNYE AKU!

DUGAAN BETUL...MUDAH2AN XDE MSLH UTK AKU WT STOK SUSU SEPANJANG RAMADHAN NANTI..

YA ALLAH, AKU MOHON AGAR KAU MURAHKANLAH REZEKI QAISARA...AMIN

moral of the story, lainkali double triple check your freezer everytime bukak freezer tu. lagi 1, fokus pada 1 task je at the same time..(jgn memasak+sebok nk pujuk anak sekali dlm 1 masa cm aku semalam!) 

update 9.32am:

giler!!! jap tadi aku pam susu, tak sampai 0.5oz.. melampau giler stress ni!dahla arini aku pose..lagi kering kontang ler gamaknye..ada jugak yg tido mlm sambil pam susu nih kang!

8 comments:

UmmiKhayra said...

Lin, saya pun penah kene macam tu jugak. Sebab lupa nak tutup freezer. Tensen je kan time tu.. Sedih sgt2...

Sabar ye.. Ada masa lagi nak kumpul stok.. Dont worry... chaiyok2....

Cikpid said...

Aduhai....xperlaa..sy doakan mama qaisara ni dpt buat stok yg byk utk qaisara yg comel tu..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..sabar yer lin..moga sempat cover balik stok ebm tu..

lia said...

cair terus ker ebm 2? kalau sikit jer yg cair (dalam 1/8) dari bekas 2, boleh guna g tp kena guna dulu la kan...

(sumber dari k.rita masa lia travel blk kedah ke s'ngor ada 5bekas ebm da cair skit tp k.rita ckp jgn buang, boleh guna g, beku kan jer blk.. Alhmdlh Amsyar xtolak n xsakit perut)

lin said...

ummikhayra,
tu la...ngah muhasabah diri ni..kot2 ada salah tang mana..dugaan betoi!

cikpid,
thanks ye..doakan sya eh.amin

elis,
mudahan2 sempatla sya wt stok..nk pose ni.huhu

lia,
betui eh boleh? sya smlm pn ckp kt husband..ah, biarla bekukan balik..memandai sendirik je kan..sekali boleh,okla tuh.ada 1 je yg cair terus.yg tu sya kasik sara minum terus kt taska arini.dulu pn penah sya bekukan balik yg dah cair sikit(kes samala cm awak,blk dr kg cair otw ke kl)..alhamdulillah sara minum ok.xsakit perut. =)

Elyn said...

adeh...... x pe lin. jgn stres2 nk pum tu tau.

lia said...

setakat info yg lia pegang dari k.rita... mmg boleh... even ada sorg kawan lia (bf mom jugak) pon pegang pada prinsip yg sama atas nasihat k.rita jugak...

cuma lin kena monitor, kalau sar tolak ebm tu @ sara sakit perut, discard terus k...

pada Amsyar, mmg xde mslh, anak kawan lia pon sama... Alhmdlh...

harap2 sara pon ok & dapat khasiat sepenuhnya dari ebm lin.. amin

sharing is caring kan? ;p

Hanz said...

Lin, stok ebm cair tu no worries, u boleh bekukan balik..kalau dah suhu bilik jer u cuma boleh chill untuk sehari jer bukan bekukan..lagipun your frozen ebm masih dalam suhu dingin-beku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...