Wednesday, August 26, 2009

bunga apa ni?


bunga apa ini?

orkedlah!

bunga apa?

orkedlah!

bunga apa?

orkedlah!! heee mama ni..org ckp orked2..tak paham ke??

ape plak!!!

tu la dia...org zmn skrg..sampai bunga pn tak kenai..haha

ni la dia rupe bunga roselle..


ni bunga yg tak kembang lagik.


sure korang pn tak penah tengok kan?

ni la pokok roselle yg akak sya tanam kt kampung..

meriah betui bunga2 roselle tu kuar tau!

pokok rosselle kakak saya yg idup subur..

nk je petik makan cmtu je..tapi satgi kakak sya igt kambing plak makan..haha..ngamuk plak dia kang!


roselle boleh tolong bykkan/maintain susu ibu..tryla eh..sya dh cuba..klu rajin, pi la baca balik artikel saya ni..

lagipn rasa air roselle sedap!

ni pokok terung namanya..klu tak kenai gak, p pasar/care4 ke carik terung..hehehe..sedap wt goreng sambal udang kering tau! ank sedara sya penah tesilap beli..sya suruh beli terung ni, tapi dia 'buta'..dia p beli labu ayaq atau org2 selatan kata buah 'kundur'.ahaha..so aritu, menu tenghari dr terung smbal terus tukar ke labu ayaq masak ayaq..haha..paham ke ape aku bebel ni dol?

pokok kacang bendi..dh tua, kakak saya kata nk wt jdik benih.

ni kebun mini kakak sya..dia rajin becucuk tanam..so skrg ni bykler sayur2 kt rumah..best tol..nk mkn apa, amik je petik dr pokok...

p/s : anyway, sharp tak gamba sya snap tang bunga roselle tu? pecayala..sya guna camera hp jek..hehe..i love my k810i..hehe

7 comments:

azzamoro said...

ahaha, aku pun ingt oked.. keh keh..

lia said...

sesi mengenal tumbuhan hari ini ;p

errr kalau cuci gmbr guna hp camera 2, mmg lawa jugak kah sbb tgh bkira2 nk tukar hp yg ada camera lawa...

Jiey^Mien said...

bestnya berkebun2 nih..
nasib la takde tanah kat umah nih.. =(

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nape laa kat flat tadak tanah..huhuhu..i miss my kg laa..hikss

MeL said...

hehe..i tau tu bunga roselle (betul ek eja ni)..org salu buat air ngan bunga ni. sedap! ;)

Elyn said...

owh itu bunga roselle??? bule mkn terus heehhe sedap ke lin??

lin said...

azza,
skrg taula kan tu bunga roselle?hehe

lia,
cantik gambar ni..kita dh penah cuci..clear..tryla beli hp ni.hehe

jiey,
best gak bekebun tapi tang nk menjaga tanaman tu la malas sket.hehe

elis,
sya pn rindu suasana kampung.

mel,
aah mel..mmg sedap.i selalu minum..

elyn,
tak penh lagila try makan direct cmtu.hehe.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...