Monday, August 3, 2009

*jom make-up!!!!*

arini kita lari topik sikit..selalunye, asyik cite psl sara je..hehe..sya tak penah cite psl 'beauty2' ni..tapi rentetan drpd beberapa kengkawan blogger sya yg sakan share tips2 'camna nk cantik depan suami'..so ni sya nak share ngan semua readers 1 website best nie! sya terjumpe pn tak sengaja..sya google psl mineral makeup yg azza dok rekemen tuh..sekali terjumpe. sgt2 happy!!!!

so, if ada yg berminat nk belajar tips2/teknik2 makeup yg betul..

u all boley refer website michelle phan ni...klik kt sini.

sblm ni sya makeup 'suka-suki' je tanpa belajar teknik2 yg betui..tu yg ada msa makeup jadik.ada masa cm 'opera cino'...hahahahaha!!!!

dulu plan nk belajar ngan mak andam sya. dia nye makeup tip-top..yela anak didik nurul syukor la katakan..tapinye tak jadik sbb dh pindah dok sini,dulu kt kinrara dktla ngan umah dia...dh ada baby ni lg la malas!!!

hasil sentuhan - munawarah dr dtepak bridal

ape yg sya suke ngan blog michelle/ricebunny nih??? yg bestnye tau, disamping dia ni ajar cmne nk makeup ngan betoi, dia ada gak share tips...yg plg sya suke..dia ajar cmne 'nak save duit dr membeli lipgloss'..nk tau rahsianya? pegila website dia..tak rugi u all!!!

ada org tak suke makeup2 ni..ada plak yg keluarkan fatwa 'bedosa makeup2ni' kalau betul bedose, sila jelaskan..yela sya tak arif bab2 agama nih.....saya tak tipu,sya pernah di'fire' sbb sya pakai lipstick!! pd saya, tak salah nk makeup2 ni asalkan niat bkn nk menggoda..apesalahnya nk nmpk cantik di depan suami..tak gitu??

ni nk tjk hasil solekan 'air tangan' sya..dr tunjuk ajar michelle phan ni...xdela 'seterer tgn pro tuh..setakat so-so je la..hiks! tang mata biasa je sbb sya tak pakai mascara/false lashes/eyeshadow light colour jek....lecehla klu minah specky nk pakai mascara nih..

tang mata tu sya tak puas ati..still nmpk ada 'eye bag'..help me!! cmne nk ilangkan..dh tepek ngan concealer pn tak jalan!!!pakai eye cream clinique pn dok cmtu gak!!!aihssss!!!

p/s : gamba tak brp clear sgt..mklumler pakai hp camera jek.kui3x..

8 comments:

Cikpid said...

amboi2..bermake up..cantek ape..

sy pon jns x reti makeup..pakai balon jek..hahahha..

time kasih ye kongsi tips

Elyn said...

ok la lin mekap simple. asal kan kite yakin dh la.....

azzamoro said...

thanks for sharing. aku baru nak view website tu..

precious innocent said...

flawlessnye muka lin.. jelessssssss

-mama emma®-

Farah said...

saya pon suke mekap2 especially tang mata hehe..leh main2 warna kat situ..thanks for sharing!

lin said...

cikpid,
hehehe..pasni boleyla belajar dr website tu..best bereksperimen ngan makeup ni tau!

elyn,
betul tuh..bile makeup ni nk jumpe org takdela rasa segan esp bila kene selalu p meeting cm i nih..huhu

azza,
tryla weh tengok kt blog tuh.byk gak tips yg best.

mama emma,
flawless pasai pakai bedak kot..hehehe..

farah,
sya tak reti sgt pakai eyeshadow..still belaja teknik yg betoi.

CuppyCakeMommy said...

tido cukup..mesti hilang eyebag tuh..heheh

lin said...

cuppycakemommy,
susahler nk dpt tido yg lena/ckup tuh since dh ada anak nih..nk plak dia breastfeed..jap2 dia bangun nk nenen..tu yg ada eyebag tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...