Thursday, August 27, 2009

my 1st ramadhan

semalam 1st day sya pose ramadhan..

igtkan lepas dh minum performance drink tu, sya takdela alami dehydrate tuh..

actually, mmg betul!! sya tak dehydrate pun!...

sya pam susu cm biasala..tapi sbb dh penah ada pengalaman dehydrate yg teruk..so sya limitkan sesi pam max 2x je..even tak pose pn sya pam 2x je..sbb lately dh mai penyakit M..lgpn stok dlm fridge tak luak gara2 sara tak selera nk minum ebm...peti ais tu dh overload ngan susu dia..huhu..xpe, ada hikmahnya..boleh jadi stok emergency cases..

tapi ptg semalam....'perut sya masuk angin'..memula igtkan sbb sya dehydrate.

kul 3ptg smlm sya berlari pecut ke toilet...kt sink toilet tu (maafla..tak sempat nk jenguk toilet dh), sya muntahkan semua isi perut yg ada (pose ma..so apa yg ada?) ...tengok2 keluar air jek..

magicnye, pas je sya muntahkan air2 tu, serta merta ilang angin kus2x + pening tadi..terus rasa segar bugar....

sya syak sbb 'pemakanan sya yg tak betul..' ye la..pagi tu, sya sahur makan leftover yg sya masak sehari sblm tu..asam pedas pari ngan daging blackpepper...2-2 pedas...mmgla buley pedih perut maaaaa!!! kene ambik iktibar pasni tau!

so...blk karang sya cdg singgah kedai runcit beli roti pulak la..tukar selera...ntahla, baru 1st day pose sya dh tak lalu mkn nasi..sya tengok nasi dh rasa nk muntah..smlm and pagi tadi pn jenuh nk abiskan sepinggan nasi tu..cm kena paksa makan dh rupenya...

p/s - ada ke opismate kata 'sara nk dpt adik' coz gara2 dia teserempak sya ngah muntah kt toilet smlm..aduss..akak baru je abis peot semalam..cmna plak tuh?hahaha

6 comments:

Farah said...

haah maybe salah makan la tu kot lin....saya pon tak berani nak makan yg pedas2 sgt waktu sahur..sah2 sakit perut bila pagi huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

agaknya tak panas btol2 kot ms makan balik..
take care dear..
kot2 btol sara nak dapat adik :P

Elyn said...

kurang kan mkn pedas2 lin.... perut kosong sgt tu.... kalo ade kopi red guara tu try mnm time sahur.

Elyn said...

kurang kan mkn pedas2 lin.... perut kosong sgt tu.... kalo ade kopi red guara tu try mnm time sahur.

ibu_arifa said...

hui..sampai termuntah angin tuh..kesiannyer..mujur pastu terus rasa 'fresh'..kalo terus lembik..lagi riso..

lin said...

farah,
sya dh elak mkana pedas dh skrg..alhamdulillah dh takde jadi menda ni..

elis,
haha biar betul..lmbt lagi lor sara dpt adik.hehe

elyn,
waaa ni promote kopi nampak..kita takley minum kopila elyn..kang asyik nk terkucil je..huhu

ibu_arifa,
itula..seb bek pas muntah rasa lega..ilang sume pening loya tuh. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...