Friday, August 21, 2009

selamat berpuasa semua...

Thn lepas sya tak dpt puasa penuh..thn ni awal2 pose dh ponteng..huk3x..nk wt cmne, kwn baik mai awal sgt...ada can ujg bln pn dia mai lagi ni nmpk gayanye...

hrp sya dpt berpuasa dengan tenang...dugaan semestinya hebat..coz im still fully bfeed sara..sya kene jaga makan/minum syalah..klu tak, risau nanti sya ngan sara dehydrate..huhu..nak2 plak sara skrg lalui fasa 'growth sprout'.. dia dh cam tak brp minat minum susu..actually dia masih menyusu..tapi dia nak direct feeding..dia reject botol or whatsoever cara yg sya cuba utk kasik dia susu EBM..sya dh pening kepala pk mslh ni..perkara ni jadi dlm 1-2minggu before dia genap umur 1thn aritu..and still happend until now..ada rakan yg komen ckp maybe ebm sya kasi tu dh tak elok..ok fine, so i kasik dia minum fresh ebm..still she reject the ebm!! unless fresh direct dr 'kilang',yg tu dia nak la....makan pn ala kadar...even nk kasik dia mkn scott emulsion pn jenuh..dia igt kita kasik ubat kt dia..dia takley terima 'rasa' scott tuh...so, spjg sara kt taska mmg dia tak minum susu..smlm pn cikgu dia ckp dorg dh kasik susu guna cawan..still dia tanak minum..tapi,dorg ckp smlm dia mkn dan minum air masak cm biasa..so i assume semuanya okla....as long as dia aktif mcm biasa dahla..klu tak, makin betambah risau saya dibuatnya...since dia tak brp selera makan nasi skrg ni..so smlm sya mskkan dia pasta with cheese...alhamdulillah, dia mkn byk jugala..siap arini sya tapaukan wt snek incase dia kelaparan kt taska..tapi tu la, if cikgu dia tak kasik dia makan pasa tuh, still tak guna jugak..yela..sara mana reti becakap lagi..huhu...bknnye pandai nk minta minum/makan..

memandangkan esok kita semua umat islam dah nak puasa, so kt sini saya dan keluarga mohon maaf atas semua salah silap kami jika ada..semoga kita semua mendapat keberkatan ramadhan dan ibadat puasa kita berjalan lancar..puasa kita diterima Allah....jgn lupa baca niat puasa ye...ptg ni blk awal ye..besiap2 utk bertarawikh.... =)

p/s - mlm ni nk kena prepare bahan utk masak sahur esok..even sya tak dpt sambut 1st ramadhan, tanggungjawab kena la buat..kang kebulur plak husband sya tuh..hehe

3 comments:

azzamoro said...

selamat berpuasa lin. semoga air susu mkin byk dlm bulan pose neh..:)

::Umi Sufira:: said...

Selamat Berpuasa Mama Qaisara...semoga Ramadhan kalini membawa 1001 keberkatan pada kita semua InsyaAllah:)

Farah said...

selamat berpuasa lin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...