Friday, September 11, 2009

nak sentap?

sebabkan 1 entry dr kwn blog sya pagi ni..tetiba sya arini jadik kepochi jap..hehehe...terpanggil utk jengah ke satu tempat yg dh lama sya tak jenguk..

cube u all baca statement kt bwh ni..

"Kalau orang-orang macam ni terus berfikiran sedemikian, makin ramai lah "anak lembu" atau "anak kambing" dalam dunia ni. Nasib baik susu harimau tak ada jual kat supermarket"

ada yg tersentap tak? jgn kata u all..sya pn angin sebenarnye ngan org2 cmni...

sya terjumpe statement ni dr 1 forum femes seantero BFing world...hangat betui...sya jadik silent reader je..tak suke nk nyampuk kt situ..

but 1 je la pesanan sya, jgn terlalu riak/bangga dengan kurniaan Allah kepada kita..jgn takbur, nanti Allah tarik balik nikmat..naya je...

p/s - salah satu sebab sya malas nk jenguk forum tu pn sbb ni la..dorg ni kengkadang wt statement tak gune 'akal'... think about other people la wei.....benda ni sensitif tau...esp melibatkan anak...sya ckp cmni tak bermakna sya anti pulak..sya pn menyusu gak anak sya..tapi tu la kan..nawaitu memasing kenala betui....

13 comments:

~Yu.Es~ said...

Perghh ayat!!Sentap jugak saya membacanya...most people do/did not BF their child for her own reason kan....kalau memang2 sah sah malas ke ilmu tak cukup dan taknak carik logikla untuk dipersalahkan..tapi kalau reason yang tak dapat elakkan macam terpaksa tinggalkan anak untuk sambung belajar etc. Kesian Syaura..takkan Syaura 'anak lembu' kot...

Aku Bukan Bidadari said...

apa maksud org yg tulis ni.. dia tu dulu minum susu mak dia sgt ke?? org dulu2 sumer susu tepung ar.. banngang.. baik mai sini url forum nih..shito

Mrs. Adz said...

wei,aku pun tersentap ni..tak fikir perassan orang lain tul la..memang betul,jgn takburkan..sekali Allah nak tarik pe yang dia dah bagi tu..jgn menyesal lak nanti..tapi dijauhkanla..semua yang terjadi mesti ade reasonnya..tak kan la kita tak nak bfkan anak kita sendiri..

fikir dulu sebelum mengeluarkan kata-kata..

Elyn said...

perghhh ayat!!! kalo dierang tau ai dh stop BF mau plak i kene kutuk!!

Cikpid said...

sentap..sentap..

anak sy x BF sbb ade reason..
bukan suka suki..
sy pon bukan bodoh x tau yg susu ibu paling baik..

tapi kalo anak sy mnm susu FM anak sy anak lembu ke??
sedihnye laa hai..abis kalo budak tu allergik n minum susu soya..die anak soya laa yer??

Anasfadilah said...

alahhh saya dah tak kisah..biarlah dia nak kata apa

kalau ada susu harimau nak gak cuba

mana tau kot boleh garang macam rimau ke apa kan kalau minum

org yg bercakap tu susah ke kalau ai kasik anak ai minum susu rimau?

tak kan..so pleasee la eh,org macam ni ctrl+alt+del je

ibu_arifa said...

betul2..semua ni kan rezeki dari ALLAH...tak patut org tu ckp begitu

Jiey^Mien said...

hehehe.. komen cikpid memang lawak.. anak soya?? hahahhaha.. tak tahan betul.. =)

azzamoro said...

eee..bangsatnyer org ni.. jahanam betulla. aku doakan tuhan turunkan bala kat dia, tarik balik tetek dia tu tengok anak dia nak minum hape..bangang jerk..

ni mesti org tak educated sekolah tak abeh ni..

Mrs. Kown said...

kasihan lah orang macam saya yang baca, usaha segala bagai tapi tak ada rezeki mungkin. anak jadi baby pokok soya la kot? =P

she shouldn't say that in public, keep it to herself if she really feels that way kan. sbb kita tak tahu kena seseorang itu takmo bf, probably dah usaha bagai tapi tak dapat juge, who knows? or probably she eksaited with this whole bf thingy la kot. =P

i did all, everything, sampai part lima nam ploh kali mengadap LC dekat pantai medical picit2 nipp sumer. dia pon dah nyampah tgk boobies saya kot yang tak mendatangkan hasil. hahahahhaa. mesti LC tu sedih je sbb saya macam product gagal dia. berbotol-botol fenugreek tah apa jadah lagi semua dia bagi, susu cukup bagi direct je, time nak pump buat ebm hampeh.

last2 jadi baby soya. =P malam je lah dia ngongngong kat saya. kuikuikui

lin said...

byknye komen kt sni..sume nye komen panas2...nanti sya balas komen korg kt dlm 1 entry khas eh...nantila time rajin baru menulis..hehe

Marsha~ said...

hehehe.. fanatik sangat, inilah akibatnya.. riak sungguh beliau itu ek?? siapakah dia?

Ibu Ajim n Kimi said...

Nak komen gak entry nih walaupun dah lambat skit dari orang lain. Cam akak tak bf kan anak akak coz dia lahir prem, 31 weeks dah kuar pon. Nak kena duk dalam inkubator almost 3 weeks. Camna akak nak bf kan dia. Bila baby kuar awal, bb tak bf lama2 dia kering tau. Akak try gak dulu pump masa duk kat hospital tapi tak mau kuar. Sampai bengkak2. Sampai satu tahap dah tak blh buat apa dah, nurse pon cakap, jangan paksa diri teruk2 sangat. Mana ada Ibu xnak bf kan anak dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...