Tuesday, September 29, 2009

penangan sara

setelah bbrp ari blog ni becuti, arini kembali besiaran..
mood nk menulis takde..still malas2...
byk nk cite..cerita sara 1st time berayala plg utamanya..
tapi yg paling best, dlm masa seminggu sya besama sara..cukup membahagiakan..
plg seronok dpt tengok kepandaian sara didepan mata sya..
dlm tempoh bercuti ni byk dh peel dia yg sya nampak..
plg utama, dia dh dpt lesen L bejalan..so skrg ni dia selalu sgtla test bejalan di mana2..
asal celik mata je nk bejalan
sampai sya pn dh tak tekejar..
pastu dulu kan dia tak reti minum air guna straw..straw tu digigitnye..
tapi ntahla..dlm tempoh 5ari ni secara tetiba dia dh boleh minum sendiri..siap dia boleh angkat sendiri cawan tu and sua straw tu kt mulut..huhu..bijak tol anak mama ni? (anak papa juga..kang kecik ati lak org tu.hehe)
kami stay kt kampung 5ari, tapi papa sara raya ke3 dh blk kl..ptg tu dia keje..so tinggalla kami 2beranak di kampung..mula2 risau jugak sya, takut dia meragam sepanjang papa dia takde..
tapi alhamdulillah dia tak cranky sepanjang papanye takde..tapi tula, dia hanya nak kt org tertentu je....pastu nk minta di dukung..
akibatnye..smlm sya mc..sbb sakit sgt ke bhgn abdomen belah kanan..
start rasa sakit dr mlm kelmarin..pagi isnin tu still sakit but still sya gagahkan jugak ke office..
sampai kt office, perut memulas..2x sya berulang ke toilet..betapa punye lama..tapi apa pn tak kuar..tapi sakit makin kuat..serba tak kena..nk wt keja pn dh takley nk concentrate..so dlm kul 12 tghri smlm, terus sya call husband..minta dia anta sya gi klinik..
mcm2la soklan doktor tanya..siap kena wt urine test lagi..
tapi bila cek semua,urine takde mslh..and i'm not pregnant eh..hehe..
dia cek la perut, tekan2 sikit..doktor pn kuarkanla diagnosis dia..
either 2 je la...samada sya apendiks atau kekejangan otot..
so dia kasik sya ubat pain killer jek...pastu dpt la sya mc smlm...
tapi sakit tu still terasala sampai ke malam..
alhamdulillah bangun pagi ni, sakit tu hilang..
so sya suspect kekejangan otot la kot..
sumenye maybe sbb sya kerap dukung sara la ni kot..huhu..
sya tak pasti brp berat dia..even bdn dia kecik..tapi skrg ni terasala sgt berat dia tuh..
5ari takjumpa, papa dia kata dia dh nmpk berisi..abis cmne tak berisi..
apa yg kita makan, semua dia nak..tak kasi, dh pandai lak ngamuk..so skrg apa sya mkn semua sya sumbat..except seafoodla..ckp je ape kuih raya..semua dia dh hentam..segala kerepek pisang,rempeyek,kerepek bawang...segala mak nenek juadah raya semua dia dh rasa...hahah...
alhamdulillah perut dia tahan lasak..dia tak cirit birit..risau jugak sya..huhu..
oh..gambar raya kami sekeluarga nanti lah sya upload..tertinggal lak phone cable kt rumah..

2 comments:

ibu_arifa said...

hai...ingatkan pregnet gak td tuh..hehehe

saya pun risau gak...anak saya pun sama..semua apa g kita makan..dia nak makan...sama cam sara..segala juadah kuih raya..dia nak mkn jgk...sib baik ok. nak jugak tanya kwn2..pasal kasi kuih raya kat anak nih...tp kita kasi sikit jer tak pe kot kan..

ibu_arifa said...

nak tgk gambar raya sara yer kak lin nnt...jgn lupa cable tu lg yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...