Tuesday, October 20, 2009

DIY Lips Scrub


sya mmg alami mslh 'bibir kering'
mmg sejak dr dlu lagi..
sometimes sampai pecah+luka...
mmg jeles bila tengok org lain pakai lipstick pastu nampak cm smooth je lips dia...
sya dh try mcm2 produk...
dlu rajinla scrub bibir sya ni...sya gune elianto nye lip scrub + lip smooth..
memang okla wt masa tu..tapi lelama cm luka bibir sya nih..bibir sya ni dhler sensitif sket ngan bhn2 tertentu..

tapi, kan ke best if kita dpt wt sendiri scrub tu?
kebetulan sya terjumpe 1 clips nie..
mmg mudah and bahan2 pn senang nk carik...semua bhn2 ni boleh dpt dr dapur sendirik!
tu yg best tu...sedia ada,takyah nk gi mall carik produk memahal..
based on review, ada yg cakap mmg berkesan..

u all boleh try..and sya mmg berazam nk try petua ni once a week.. :)

updates :
kalau yg takley dengar clips ni...bahan2nye mudah jek..gula dan olive oil sajek...simple kan???

5 comments:

Elyn said...

sugar ngan olive oil kan?? kat ofc tarak malas nak on speaker heheheh

Marsha~ said...

sy pun mengalami masalah bibir kering.. mc ngandung ni lagik teruk sam[pai pedih dan pecah2.. mcm2 dah letak dah.. :(

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

bagus bagus bagus...save duit & natural. takde chemical.

sugar, olive oil & add oatmeal also leh buat body scrub..semua murah2 saja..

lia said...

bley bgtau cmner nk wat x psl aku xley tgk vid tu la... plzzz aku pon ada prob bibir kering, pecah2 sampai kluar darah nih...

lin said...

elyn - yup..2 bhn tu je..senang je kan?hehe

marsha - cubala petua ni..mana tau bekesan..time peknen mmg terukla..

mama-miya - betul to..no chemical..hehe


lia - lia guna je gula ngan olive oil tu then gaulkan pastu rub kt bibir..gosok ngan tangan/berus gigi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...