Friday, October 30, 2009

rosak..rosak..

Un4ntly


ape yg korg paham dr 'pekataan' atas ni?
memula baca ligat otak aku ni pk menda ar pempuan ni tulih..
tapi seb bek ar aku ni dikurniakan otak yg cerdas..
ni 1 lagi la perosak bahasa..nk kata bahasa melayu, jauh panggang dr api..
upenye dia tulis in english pekataan ni...

UNFORTUNATELY

and org yg tulis nye tu tak lain tak bukan, seseorang yg glemer dlm industri perfileman kita ni dan femes ngan gelaran 'ratu filem melayu' - betui ke ni..ala gasakla...agak2 korg pandai, tekala sape..huhuhu..

style dia tulis ni sama la cm bebudak zmn skrg ni yg tulis sms ngan bhs short form nye bukan2...no wonderla ada gak yg leh kantoi SPM paper BM..

p/s - ke aku yg 'old school' sgt..jakun ngan bahasa2 ni?hahaha

3 comments:

Elyn said...

ni cara zaman skang kot lin. aii pun kdg penin siot kalo adik sms. tercangak2 nk capture kat otak ni.

lia said...

sama la aku pon... ada opismate aku budak g pon, kalau sms, aku rasa kena baca 2-3kali nk memahamkan nyer..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pening gak kdag2..tapi yg mls aku geram gak, aku tulis ak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...