Wednesday, November 11, 2009

baik dan buruknya..

arini akak nk beceloteh sket..asyik2 cite psl anak, diri sendiri jek...
pesalahnya out of blog topic akak..hehe..
antara baik dan buruknya

klu u all perasan, sya baru jek taruk fb badge kt blog sya..
actually bknnya sya 'teruja sgt' ngan fb ni
sya dh ada akaun fb ni since thn 2007 lagi..tapi sya tak penah aktif
setakat masuk gitu2 je..tu pn psl membe kt utm dlu invite..
tapi sya start aktif balik since pas raya aritu..
dlu sya aktif kt friendster..tapi lama2 dh jemu msk situ..plak tu lembabnye and selalu je page problem..

sumenye bermula dr gara2 classmate sya masa form 3 dtg beraya kt rumah..
dia bgtau, dapat jejak ramai membe2 sekolah sya kt fb..
waaaa..esok tu terus dtg opis saya bukak fb..
sakan sya carik kwn2 lama..
pastu siap tengok2 blk koleksi gamba2 sekolah...snap pastu upload and tag kengkawan..
pastu kutuk2 muka memasing zmn dlu...ada yg dlu kurus melidi, skrg dh gemuk ala2 patrick kwn spongebob tu..hehe..

yg dlu ala2 boyish la ni dh berubah jadik ladylike..
yg dlu kepala weng la ni dh berubah jadik ala2 ustazah..
syok la bila dpt jejak blk kengkawan lama..
plg sya tak sangka, ada sorg mamat ni sya admire gile la kt dia time sekolah dlu..
alih2 dia add friend lak sya ni..waaaa acik tak sangka u..upenye dia pn 'dok usyar2' sya time sekolah dlu..tapi memasing malu2 kucing..hahahaha...ala lekla..sya dh kawin..dia pn dh beranak 2.hehehe..

bebalik psl fb nih..pd sya ada gak baiknya..
cm sya, mmg dr dlu nk sgtla menjejak kengkawan lama..
alhamdulillah akhirnya dpt gakla jumpa..and insyaallah b4 raya haji ni ktorg plan nk get together..tak sabar aih nk jumpa kengkawan sume..husband sya pn dh kasik greenlight.
cuma yg sya nk komen kt sini..

buruknya fb ni..melekakan kita..yela asyik2 la kita berbalas msg kt situ..hehehehe..
itu satu..yg satu lagi, sya tengok ramai gak kengkawan yg sakan main farmville la, mafiawars la, barn buddy la..dlu sya jenguk jap ape kebendala yg dorg dok anta invitation menda2 nih..
lor..game upenye...hm, sya mmg tak layanla game2 ni...and sya tgk game2 ni melekakan..aritu tryla kejap..tapi dh menggangu keje aku..tutup terus..sya takat baca2 msg je la..

serius, tak tipu...sya dlu pn gila main game the sim tapi itu masa kt utm la..esp final year..org lain sebuk siapkan tesis, sya lagi dekat nk present lagi sakan main the sim.sampai beranak pinak org sim sya tuh..hahahaha..tak ke gila namanya tu? skrg ni klu sya gila lagi main the sim..mau umah tangga tunggang langgang...bising lak husband sya klu tengok umah sepah,anak tak mandi..dlu takpela yg tak mandinya sya sorg jek..sape kisah pn..hahaha

ala sya taula..kdg2 tu bila sya jenguk staff nk tny psl keja, cepat2 dorg tutup skrin fb..hehe..cm sya gakla msa kt opis lama dlu..ahahaha..tapi ada gak yg terkantoi dulu ngan sya psl dorg tgh main farmville..sya tak kisah pn staff nk main..asal dorg siapkan keje dhla..jgn sampai jejaskan keje dorg sudah..hehehe..sya pn phm situasi dorg..kdg2 nk gakla lepak gak..takkan keje je..sakit gak kepala weh...

sya pn kdg2 main gak simple2 game kt pc sya ni..main game ni sbnrnya bagus utk kasik otak kita berfikir..esp game yg perlukan kita berfikir..tapi klu main time keje, kang lagi stress lak..yela nk release tension keje tapi main game yg mencabar minda..tak ke sakit tu? mainla yg leisure..tembak2 guli ke..hahahaha...time sya pantang dlu, sya main empire tuh..haha ala2 the sim la..lawan2 rebut tanah jajahan...mil pn tengok tak kata apa..hahahaha..

sya dlu masa kt opis lama pn terang2an sya main game bejeweldeluxe, zuma la...ntah pape lagila..siap kt cubicle sya tu direct ngan cctv lagi..tapi pandai2 sendirila kan..bos sya pn tk bising sbb sya main time2 free je la...boss sya siap mintak sya copy installer lagi nk install utk anak2 dia main kt rumah..hahahaha..saba je la..

okla..itu je la nk bebel pagi2 ni...tapi sya suka gak fb ni...sbb plg utamnaya dr situ ley tau perkembangan kengkawan..sama gakla cm peranan blog ni...tak gitu?

ape pendapat korang?

**sebut the sims, sya tak main2 lagi the sims 3..takde masala..sibuk melayan keletah cik mek molek tu..klu sya main game tu, alamatnya terabaila buah hati sya tuh..mau ngamuk lak dia..**

4 comments:

Arin said...

dulu arin gila main the Sims, sampai mmg satu hape tak buat la..kusyuk gila..
FB games pulak, dulu mmg gila..lelama bila dah byk point/duit, dah malas nak ber game..nafsu game dah kurang..

Elyn said...

lin, i pun layan FB tuk bermessage ngan kwn2 sekolah @ kolej. games mmg tak pernah layan sbb tak minat heheheh

azzamoro said...

aku dah lame siut tak bukak fb. dahla opis ni kene block. pastu kat umah takde masa. si kecik tu nak jadik penyibuk skali kalau aku bukak laptop. pantnag betul. kalau aku dah main farmville, sure pokok aku semua mati..hehe

mummy_adam said...

i mmg dah terjebak teruk ngan fb nie.. dok layan game berejam2.. aduiii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...